Soros hadserege, a keresztények és a többiek

2018. június 10. 13:25

Gadó János
Szombat

Az Orbán-kormány államosította, monopolizálta és a magyar társadalomban – saját belátása szerinti mennyiségben – adagolja az antiszemitizmust.

„Jobboldali értékrendű közegben Soros kétségtelenül maga az ideális bűnbak. Zsidó, milliárdos, tőzsdés, radikális baloldali politikai agendával. Személyében összehozható az antiszemitáknak oly fontos plutokrata milliárdos és a baloldali forradalmár képe. Mivel holokauszt-túlélő, kézenfekvő ráfogni, hogy az elszenvedett üldöztetések miatt gyűlöli a magyarokat.

Mindez így, együtt, csak egy zsidóra illik, senki másra. És amint azt láthatjuk, rendkívül hatékony ellenségkép az eredmény. A Tett és Védelem Alapítván munkatársa kutatással igyekszik igazolni, hogy az emberek fejében Soros neve és a zsidóság fogalma nem kapcsolódik össze. Meglehet. De ez mindegy is, mert a keresztényellenes, nemzetellenes, plutokrata, Európa vesztére törő, spekuláns, kozmopolita, stb. az európai hagyományban csakis zsidó lehet.

Éppen ezért mindezt így, együtt – a 20. századi előzmények után – a falra festeni súlyos felelőtlenség. Még akkor is, ha újra meg újra leszögezik, hogy Sorost nem zsidó származása miatt támadják. Meglehet, hogy a kormány politikusainak nincsenek antiszemita indulatai – ebben az esetben csak használják az antiszemita kliséket politikai célok érdekében.

Tudjuk, hogy a kormány bőkezűen támogatja a nagyobb honi zsidó felekezeteket és partneri viszonyra törekszik velük. Tudjuk, hogy a kormány kiváló kapcsolatokat ápol az izraeli kormánnyal és – üdvözlendő módon – nem azonosul a nyugati progresszív médiában elterjedt Izrael-ellenes hangulatkeltéssel. Tudjuk, hogy a kormány az ellenőrzése alatt álló médiában megfékezte az összevissza fröcsögő antiszemitákat. (És a média egyre nagyobb része áll a kormány ellenőrzése alatt.)

Vagyis: az antiszemitizmust általában igyekszik visszaszorítani – miközben egy bizonyos ideológiai dimenzióban a maga javára használja. Mondhatnánk úgyis, hogy az Orbán-kormány államosította, monopolizálta és a magyar társadalomban – saját belátása szerinti mennyiségben – adagolja az antiszemitizmust.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130836