Izrael: Az EU hagyja abba az Izrael-ellenes mozgalmak támogatását

2018. május 25. 12:26
Izrael az olyan szervezetek támogatásának beszüntetésére szólította fel az EU-t, „amelyek támogatják az Izrael elleni bojkottot és az ország delegitimizálását”.

Izrael felszólította az Európai Uniót, hogy fejezze be az Izrael-ellenes bojkott támogatóinak pénzügyi támogatását – jelentette pénteken a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Izrael arra szólította fel az EU-t, hogy állítsa le több mint egy tucat olyan európai és palesztin civil szervezetnek a támogatását, amelyek előmozdítják az Izrael elleni bojkottot, mert érvelése szerint ezzel Brüsszel megszegi az Izrael elleni bojkottot ellenző uniós politikát. Izrael stratégiai ügyekkel foglalkozó minisztériuma jelentésében közzétette azon csoportok listáját, amelyekről azt állítja, hogy uniós finanszírozást élveznek, és bojkottot követelnek Izrael ellen, sőt egy részük kapcsolatban állt fegyveres csoportokkal is.

Ezek a szervezetek 2016-ben 5,9 millió dollárt ( több mint 1,5 milliárd forintot) kaptak. A jelentés Jeruzsálem legújabb lépése az Izrael-ellenes BDS (Boycott, Divestment and Sanctions, azaz Bojkott, pénzkivonás és szankciók) mozgalmak elleni küzdelemben, amely a világ minden pontján található önkénteseivel arra sürgeti a vállalkozásokat, a művészeket és az egyetemeket, hogy szüntessék meg kapcsolataikat Izraellel. A mozgalom támogatói azt hangoztatják, hogy erőszakmentes eszközzel segítik a palesztinok ügyét, de Izrael szerint ez a kampány túlmutat a palesztinok nevében folytatott küzdelmen, és gyakran valójában egy messzemenőbb célt rejt, a zsidó állam megsemmisítését, legitimitásának aláásását.

Izrael határozottan felszólítja az EU-t, hogy maradéktalanul hajtsa végre a gyakorlatban az Izrael elleni bojkottok elutasításáról meghirdetett politikáját, és haladéktalanul állítsa le az olyan szervezeteket, amelyek támogatják az Izrael elleni bojkottot és az ország delegitimizálását” – teszi hozzá az izraeli beszámoló. Azzal is megvádoltak néhány civil szervezetet, hogy kapcsolatot tartottak fenn palesztin terrorcsapatokkal, például egy norvég segélyszervezet, amely 2016-ban több mint 1,7 millió eurót (mintegy félmilliárd forintot) kapott. Mundzsid Abu Dzsais, a megvádolt, PNGO Net nevű palesztin ernyőszervezet képviselője a pénteki jelentést a palesztin nép és szervezetek elleni izraeli agressziónak nevezte, és megígérte, hogy folytatják erőszakmentes és jogszerű harcukat.

Az EU-hoz intézett felhívást már több izraeli kormányzati lépés megelőzte a bojkottmozgalom elleni küzdelemben. Az év elején Izrael meghatározott húsz olyan aktivistacsoportot a világ minden tájáról, melyek tagjainak megtiltotta a belépést az ország területére a zsidó állam bojkottálására irányuló felhívásuk miatt. Az EU azt javasolta tagállamainak, hogy címkézzék meg a Ciszjordániában gyártott izraeli termékeket, s – bár nem kell megtiltaniuk az importot izraeli telepekről, de – ezek ne kapjanak ugyanolyan adókedvezményeket, mint más izraeli áru.

(MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"WENZEL MICHALSKI
HVG
A Néppártnak jeleznie kell, hogy nem engedi a jövőben hülyére venni magát.

jeleznie kell, jeleznie kell, jeleznie kell,...
az Angela Merkel vezette CDU pedig hallgat. Ezen akarunk változtatni.

akarunk változtatni. akarunk változtatni. akarunk változtatni....
Nem engedhetik, hogy az önkéntes társadalmi szerveződéseket ellehetetlenítsék.

Nem engedhetik, Nem engedhetik, Nem engedhetik,...
Ez volt tegnap, felszólítások sora.
Nem is felszólítások ezek: PARANCSOK.
--------------------
a MAI TERMÉS:
Izrael: Az EU hagyja abba

hagyja abba hagyja abba hagyja abba...
Izrael felszólította az Európai Uniót, hogy fejezze be

felszólította felszólította felszólította ...
fejezze be fejezze be fejezze be...

felszólítja az EU-t, hogy maradéktalanul hajtsa végre ...meghirdetett politikáját, és haladéktalanul állítsa le

felszólítja felszólítja felszólítja ...
hajtsa végre hajtsa végre hajtsa végre ...
állítsa le állítsa le állítsa le...
EZEK A MAI PARANCSOK.
Jó étvágyat!

Az EU legtöbb vezetője, de nem áll távol az igazságtól, hogy akár kancellár , vagy államfő is Soros elképzeléseinek a szimpla megvalósítója.

A brüsszeli eurokraták, az EP balliberális képviselői Soros fizetési listáján találhatóak. Márpedig Soros ellensége saját népének, Izraelnek is.

Csak támogatni tudom az izraeli kormány felhívását.

Szégyen, hogy az EU a "palesztinoknak" ad segélyt, hol vannak a gazdag arab államok? Az Arab Liga bizonyára adna segélyt kis EU-s országnak, amennyiben az szarban lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés