Bősz Anett kilép, megszűnik a Párbeszéd-frakció

2018. május 18. 12:30
Bősz szerint nem látták garanciáit annak, hogy megjeleníthetik a liberális értékeket az Országgyűlésben. A Párbeszéd-frakció képviselőinek most legalább hat hónapig függetlenként kell tovább dolgozniuk.

A Magyar Liberális Párt tagja, Bősz Anett döntött: kilép a Párbeszéd parlamenti frakciójából, ami ezzel megszűnik – írja az Index.

Bősz elmondta: úgy mentek bele a választási együttműködésbe az MSZP-Párbeszéd szövetséggel, hogy megjeleníthetik a liberális értékeket az Országgyűlésben, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség tárgyalásain viszont nem látták ennek garanciáit: „sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére". A képviselő hozzátette: úgy látták, hogy "ismét a régi mechanizmusok indultak be", „az erőforrások elosztása és a döntések monopolizálása vált céllá", az MSZP és a Párbeszéd úgy viselkedik, mintha ez egy kétpárti szövetség lenne, a Liberálisok nem kaptak volna elegendő felszólalási lehetőséget.

A választásokon három párbeszédes politikus jutott mandátumhoz, frakciót az MSZP-Párbeszéd listáján bejutó Bősz Anettel és a Párbeszéd padsoraiba átülő, szocialista Burány Sándorral alakíthattak. Bősz kilépése számos következménnyel jár: független képviselővé válik Szabó Tímea, Tordai Bence, Burány Sándor és a Karácsony Gergely mandátumát megkapó ember; kevesebb interpellálási lehetőségük lesz, kevesebb napirend előtti felszólalásra lesz lehetőségük; nem lesz szavazati joguk a Házbizottságban; újra meg kell állapítani az érintett képviselők illetményét, Szabó Tímea elveszíti frakcióvezetői juttatását; újra el kell osztani a bizottsági helyeket; valamint a Párbeszéd elesik attól a 135 millió forintos támogatástól, ami a frakcióalakítás miatt járt nekik.

A képviselőknek most legalább hat hónapig függetlenként kell tovább dolgozniuk, ezután merülhet fel ismét egy frakció megalakítása.  

 

 

Rajcsányi Gellért
2018. May 18. 13:14
Nem ugrálok minden nap az ellenzék hulláján, vannak ennél fontosabb témák is, de azért ez a hír: a nullánál is nullább teljesítmény melletti teljesen önsorsrontó kapálózás a semmire, aminek a végén mindegyikük rosszabbul jár.

És a 18 ezer milliárd forintos kérdés: tényleg ez a csapat akarta kormányozni Magyarországot, költségvetés-készítéstől szakpolitika-alkotáson át a diplomáciáig?

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a bamba elvtársak nem vették észre , hogy Bősz Anettka azonnal revolverezni-zsarolni fog . Most megláthatták . Mi meg megláthattuk újból , milyen hitvány az ellenzék még ellenzéknek is .

" a Párbeszéd elesik attól a 135 millió forintos támogatástól"

Tuti, hogy kijön belőle egy lélegeztetőgép. Talán kettő is, ha akciósan adják.

A pénzen vesztek össze, nem az elveken:-))) az MSZP adott volna elvileg 20 milliót a liberálisoknak, hogy Anett beuljon a frakcióba. Ezt a pénzt az MSZP vezérkara nem szavazta meg:-)))))))) nincs pénz, nincs frakció:-)))
Ha-ha-ha

Anettka beszopatta oket halabol hogy bevittek a hatukon :)

es meg jo kis szopos szaja is van.

2018. május 17. 10:20

A tanár, a civil, a politikus, a liberális, a NŐ - ezek azok a kifejezések, amelyekkel Bősz Anett szeretné, ha jellemeznénk. Ám a frissen megválasztott parlamenti képviselőt, a "liberálisok" új üdvöskéjét eddigi munkahelyén a volt diákjai inkább olyan jelzőkkel illetik, mint például butácska, naiv, kedves, de felkészületlen.

Pár napja köröz az interneten egy kép, amelyen Bősz Anett értékelése látható a markmyprofessoron.
Vettük a "fáradságot" és alaposabban utánanéztünk annak, hogy a diákok mit gondolnak volt tanárukról, Bősz Anettről.

Az "oktatási reformért is küzdő" politikus a legrosszabb értékelést a felkészültségére és az előadásmódjára kapta. Mindössze 1.77 pontot az 5-ből.
A 18 darab, róla véleményt író tanuló túlnyomórészt arra panaszkodik, hogy felkészületlen, szétszórt. Viszont kiemelik, hogy kedves és segítőkész.

Mikroökonómia
„A libsi erőltetett világképét akarja beleerőszakolni a diákokba."
„Nagyon kedves, segítőkész tanár. Élveztem az óráit, kb az egyetlen óra volt amiért szívesen keltem fel csütörtökön 8-kor. Nekem alapból nagyon nehéz volt a tárgy, de vele egy csomó dolgot megértettem, amik a vizsgán nagyon jól jöttek. Több ilyen kedves tanár kéne, akikkel élvezetesek az órák."
„Kerülje aki tudja. Felkészületlen."
„Nem igazán van tisztában az anyaggal."
„Az is felelős aki engedi, hogy mikrot tanítson."
„Talán kezdhetné az oktatási reformot a saját óráin."
„Picit ambivalens érzéseim vannak. Aranyos csaj, közvetlen, de az általános iskolai matekot nem tudja megoldani, ami miatt gyakran 10 percek mentek el, mire rájött, hol cseszte el. Pár alkalom után nem jártam be, amit sajnálok, emiatt vizsgafelkészítőre kellett mennem, mert teljesen feleslegesek voltak az órái."
„ Soha többet."
„Szétszórt, dekoncentrált, nem tudja átadni az anyagot. Kerüld!"
Világgazdaság
„Nagyon aranyos és segítőkész de nem tud órát tartani. A feladott cikkeket beszéljük meg a gyakorlaton és ennyi. Tippem sincs hogy miről kéne szólnia ennek a tárgynak. Olyan elképzelései vannak a világról, hogy elsőnek nem tudtam elhinni hogy komolyan gondolja."

A legjobb barátnőm is a vonaton van, mindig teljesen feltöltődve ér haza.
Üdv a fiadnak (is)!

De hát saját magukkal is kicsesztek ezzel, nem? Tuti, hogy a pénz- vagy a pozícióelosztás nem tetszett, de azért 135 millió nem kis pénz öt ember közt szétosztva.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt tagja, aki a Párbeszéd
jelöltjeként az Országgyűlésbe jutva az MSzP frakcióból lépett
ki.

Van még kérdés?

Megkövetem Anettkát: nem az mszp frakcióból lépett ki. Az
mszp közös listán jutott be.

"Szerintem lesz annyi eszük, hogy megegyezzenek.
Csak van annyi eszük!"

Szerintem is. már ha ebből még lehet visszakozni. Tuti, hogy a pénzről szól ez az egész balhé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés