Akkor most hol verik a zsidókat?

2018. május 11. 16:03

Veszprémy László Bernát
Mandiner
A számok tükrében biztosan nem Magyarországon.

„Kanári a szénbányában” – így is szokták progresszív helyeken nevezni a zsidókat, arra a sztorira utalva, hogy az oxigén fogyását állítólag kanárikon figyelték a bányászok. A történet több helyen is sántít, elsősorban ott, hogy a zsidók nem kanárik, és az antiszemita incidensek sokszor nem a „toleráns légkör” fogyása okán, hanem éppen amiatt1 erősödik – de most hagyjuk ezt.

A hasonlat azért jut eszembe, mert a Huffington Post – amelynek arab kiadása jó progresszív kettős beszéd szerint arról közölt cikkeket, hogy a zsidók ölték meg Mohamedet2 - hosszas írásban gondolta bemutatni a kivándorló magyar fiatalságot, akik az orbáni „fasizmus” (máshol „kommunizmus”, megint máshol „neoliberalizmus”, a hvg.hu-n pedig mind a három) elől menekülnek. Hogy a fiatalok is rálépnek-e a schillingi útra, azt nem tudom, de a HuffPost egy laza mozdulattal hozzácsapta a „fiatalokhoz” a zsidókat is.

A HuffPost cikke 10/10-es propaganda-alkotás: a kormánypárti vélemények épp csak díszítésnek jelennek meg benne, épkézláb statisztikát nem idéz, és az általános európai helyzetet nem mutatja be.

A szerző pontosan tudja, kiket kell megkérdeznie: balos megszólalókat, akik a franciaországi gyilkosságok és svédországi zsinagóga-gyújtogatások idején is képesek előadni, hogy Magyarországon rossz a helyzet. A dolgok megfordulása történészi szemmel érdekes: anno a magyar jobboldali sajtó bagatellizálta a fehérterrort, és a nyugati sajtó írta meg az eseményeket. Ma fordítva van: a nyugati progresszív sajtó titkolja az atrocitásokat, és a jobboldali sajtó írja meg a tényeket. Tempora mutantur.

Hogy egy ország mennyire „élhetetlen”, annak bizonyítására szeretik előrángatni a zsidókat, mint valamifajta lábjegyzetet, ami garantálja, hogy a cikkíró igazat mond. Ha be kell bizonyítani, hogy egy baloldali ország rossz, akkor a jobbosok meg szokták keresni a jobbos zsidókat (értsd: ortodoxok, cionisták). Ha pedig egy jobbos országról kell bebizonyítani, hogy „fuldoklanak a kanárik”, akkor a balosok skriblerek szokták megkeresni a balos zsidókat (értsd: balos zsidókat).

Hogyan tegyen tehát igazságot az ember? A válasz nem túl bonyolult: meg kell nézni a számokat, hiszen azok igen szikár, vélemény-mentes dolgok.

Szóval, hol verik ma a zsidókat Európában? A mucsai Keleten, vagy a skinny latte és a szalmonellás kebab között vacilláló Nyugaton?

A számok tükrében a következőket lehet elmondani: Hollandiában 2016-ban 109, 2017-ben 137 antiszemita incidens történt.3 S bár a fenti számok alacsonynak tűnhetnek, ám tartozik közéjük késelés4 és gázolásos kísérlet5 is. Ráadásul szakértők szerint gyakran nem jelentik az eseteket.6 Az antiszemita incidensek száma Nagy-Britanniában 2017-ben már 1382 volt, mely szám a lapok szerint „soha nem volt ilyen magas”.7 Németországban ugyanez a szám 1453.8 Az Egyesült Államokban csupán 2017-ben 1986 esetet regisztráltak.9 Hosszú távon azonban a rekorder Franciaország: 2005-2015 között 4092 antiszemita incidens volt Franciaországban, vagyis kb. évi 400, azaz tíz éven át több mint napi egy.10

Eközben 2016-ban Magyarországon 48 ilyen esetet regisztráltak, melynek háromnegyede verbális inzultus volt.11 A 2017-es friss adatok szerint a tavalyi évben 37 ilyen esetet jelentettek, melyből 13 volt a rongálás és 24 a gyűlöletbeszéd.12 Idén áprilisban viszont egy rabbit megtámadtak egy budapesti plázában.13

Természetesen egy incidens is egyel több a kelleténél, és a legutóbbi támadás elgondolkodtató. Nehéz lenne azonban összevetni a nyugati számokat Magyarországgal (ahol Európa egyik legnagyobb zsidó közössége él), majd arra jutni, hogy nálunk súlyos a helyzet. Egy olyan ország, mint Hollandia, ahol a zsidó közösség száma háromnegyede a hazai közösségnek, több mint kétszer annyi támadást produkál, mint Magyarország.

A legszebb természetesen az lenne, ha egyetlen országból sem kéne ilyesmiről beszámolni, de nyilván naivnak sem kell lenni: a progresszív Nyugatról a jelenlegi fejleményeket követve csak több ilyen hírre kell számítani. Eközben Magyarország szexepilje a biztonságosság. A fentiek tükrében tehát elkönyvelhetjük, hogy a HuffPost ismét úgy hazudott, mint a vízfolyás.

 

3 https://www.cidi.nl/wp-content/uploads/2018/03/Monitor-antisemitische-incidenten-in-Nederland-2017.pdf

4 https://www.haaretz.com/world-news/europe/anti-semitic-vandalism-in-holland-reaches-highest-levels-since-2007-1.5889731

5 https://www.timesofisrael.com/3-israelis-injured-by-out-of-control-car-in-amsterdam/

6 https://www.szombat.org/politika/ha-kikapcsolod-a-mikrofont-meselek-antiszemitizmus-hollandiaban

7 https://www.theguardian.com/society/2018/feb/01/antisemitic-incidents-in-uk-at-all-time-high

8 https://www.timesofisrael.com/number-of-anti-semitic-incidents-in-germany-in-2017-similar-to-previous-year/

9 https://www.nytimes.com/2018/02/27/us/anti-semitism-adl-report.html

10 http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2017/10/24/01016-20171024ARTFIG00309-ces-francais-juifs-qui-fuient-la-violence-des-banlieues.php?redirect_premium

11 http://zsido.com/nem-valtozik-jobbik-elkeszult-tev-antiszemita-gyulolet-buncselekmenyekrol-es-incidensekrol-szolo-eves-jelentese/

12 https://888.hu/article-tudomanyosan-bizonyitottak-hogy-ma-a-baloldal-a-legantiszemitabb

13 http://tev.hu/a-rendorseg-megtalalta-a-rabbi-bantalmazojat/

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Franciaországban már 2005 előtt rossz lehetett a helyzet:
A BBC News tudósítása 2004. július 14-én:

’Az izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon, arra szólította fel a franciaországi zsidókat, hogy költözzenek azonnal Izraelbe elmenekülendő az antiszemitizmustól.

Az American Jewish Association jeruzsálemi értekezletén beszélt arról, hogy a zsidóknak mindenhonnan a világból Izraelbe kell költözniük, amilyen hamar csak lehetséges.

Hozzátette: azoknak, akik Franciaországban élnek, a költözés „elkerülhetetlen” („a must”), mert a zsidók elleni erőszak ott növekedik.

„Látjuk a legvadabb antiszemitizmus terjedését” Franciaországban – mondta Sharon.

"Akkor most hol verik a zsidókat?"

Majd a kócos asszony, (Judith Szar.gentini) megmondja.

Erre lett kitalálva a Jobbik.

"A HuffPost cikke 10/10-es propaganda-alkotás".

A HuffPost cikke is ugyanolyan "elvi" alapon készül, mint a cigány kupec vélekedése eladásra kínált szamaráról:

"Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes."
Olyanra mondják, ki most igy, majd ugy beszél, mint a czigány, ki szamarát egyszer vemhesnek, másszor nem vemhesnek állitá.

A magyar - magyarországi, sőt: Nagy-Magyarországi - zsidóság azt mondta anno: "Nekünk itt van a földi Paradicsomunk!" "Nem akarunk elmenni, sehova, Izraelbe sem!"
Erre mondta-írta Herzl Tivadar: "Majd megtudják a magyar zsidók is, mi a pusztulás, rájuk is sor kerül előbb-utóbb!"
És megbüntették Magyarországot, amiért akadályozta, szeretetével, emberségével akadályozta a cionisták tervét: FELDARABOLTÁK, BÜNTETÉSÜL.
Ez, ennek a leírása " neten grasszáló nagyszámú antiszemita gyűlölködő, becsmérlő megjegyzés" egyike?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés