EBESZ: Aggályos, hogy egyes újságírókat kitiltottak az alakuló ülésről

2018. május 8. 9:45
„Az akkreditációt nem lenne szabad a kritikus riportok korlátozására használni” – húzta alá Harlem Désir, az EBESZ médiaszabadságért felelős képviselője.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője hétfő este kiadott nyilatkozatban aggodalmát fejezte ki egyes újságírók akkreditációjának megtagadása miatt, amely megakadályozza, hogy beszámoljanak az Országgyűlés keddi alakuló üléséről.

Harlem Désir volt francia Európa-ügyi miniszter és a francia Szocialista Párt egykori első titkára, az EBESZ médiaszabadságért felelős képviselője kijelentette, a parlament a demokrácia fő intézménye, az újságírók akkreditációjának megtagadása súlyos aggályokat vet fel, és rossz precedenst teremt az új ciklus kezdetén. „Az akkreditációt nem lenne szabad a kritikus riportok korlátozására használni” – húzta alá.

Május elején három internetes lap újságíróinak akkreditációját utasította vissza a parlament sajtóosztálya arra hivatkozva, hogy az előző ciklusban megsértették a parlamenti sajtótudósítás szabályait.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aggalyos, ha az EBESZ csak az egyik fel allaspontjat akarja kepviselni, felkarolni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés