Választás kérdése volt a rabszolgaság Kanye West szerint

2018. május 2. 11:35
A trumpistává lett rapper botrányt botrányra halmoz.

Nagy vitát váltottak ki az interneten Kanye West szavai, melyek szerint a rabszolgaság választás kérdése volt.

Az amerikai rapperrel a TMZ bulvárportál készített videointerjút, ebben hangzott el: „Amikor négyszáz év rabszolgaságról hallunk... négyszáz év? Ez úgy hangzik, mintha választás kérdése lenne”. A portál egyik – afroamerikai – munkatársát, Van Lathant annyira feldühítették a sztár szavai, hogy a szerkesztőségi termen keresztül kiabált bele a beszélgetésbe: „Nekünk, többieknek szembe kell néznünk azzal a kirekesztettséggel, ami a négyszáz év rabszolgaságból fakad, amiről azt mondtad, a mi szabad választásunk volt” – mondta Westnek.

A zenész visszavágott: „Úgy érzed, szabadon gondolkodom és érzek?” Lathan erre azt válaszolta: „Konkrétan nem hiszem, hogy bármit is gondolsz”.  Afrikaiak millióit hurcolták rabszolgaként Amerikába a 16. század kezdete óta. A rabszolgaság intézménye a 19. század végéig törvényesen fennmaradt, miután eltörölték, a hajdani rabok leszármazottait továbbra is diszkrimináció sújtotta.

Symone D. Sanders politikai kommentátor a Twitteren a Westet bírálók élére állt. Azt írta, Kanye az amerikai „szabadon gondolkodó fekete veszélyes karikatúrája”. Russ Bengston újságíró is tömören reagált: „A rabszolgaság nem szabad választás kérdése volt. Kanye-t hallgatni igen”. 

A rapper a Twitteren védekezett: „A tisztázás kedvéért. Természetesen tudom, hogy a rabszolgákat nem szabad akaratukból bilincselték meg és rakták hajókba. Arra akarok rámutatni, hogy mi ebben a helyzetben maradtunk annak ellenére, hogy a számok a mi oldalunkon állnak, ez pedig azt jelenti, hogy mentálisan vagyunk rabszolgasorban” – magyarázta.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Arra akarok rámutatni, hogy mi ebben a helyzetben maradtunk annak ellenére, hogy a számok a mi oldalunkon állnak, ez pedig azt jelenti, hogy mentálisan vagyunk rabszolgasorban"

Pontosan. Ugyanazt a terméketlen áldozat-kultúrát sulykolják, mint a modern feministák.

Megnéztem a videót. Nem vagyok benne biztos, hogy tényleg spontán vita volt ez. Túl sok kamera vette a Kanye-nak "spontán" beszóló fickót, szerintem.

Brüsszel egy virtuális hatalmi centrum, ami anno Németország-Franciaország-Nagy Britannia szentháromságában lett megtéve központnak.

Mivel Nagy-Britannia kilépett, és a Kelet-Európai országokat cselédként kezelik, ezért Brüsszelnek, az EU jelenlegi berendezkedésének bukása, szerintem, elkerülhetetlen.

Na most valaki, aki jobban vágja ezt a black szlenget, fejtse már meg nekem, hogy mi a fenét is mondott Kanye. Azt, hogy a rabszolgasors szabad választás volt anno 200 éve, vagy valami mást?

Nem hiszem, hogy véres lesz. Illetve remélem, hogy nem lesz az.

Szívesebben vennék egy lazább föderális Európát, mint ezt a mostani balos szart, amelyik mindenféle bizottsággal állandóan a tagországokat, főleg a gyengéket kúrogatja. Brüsszelre, erre az egész brüsszeli, igen rövid idő alatt óriásira duzzadt bürokráciára nincs szükség. Csak hátráltatja a gyors cselekvést, és tönkreteszi az alkalmazkodóképességet. Lásd bevándorlás téma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés