A Telegram blokkolása ellen tüntettek Moszkvában

2018. április 30. 17:32
Orosz libertáriusok többezres tömeggel tüntettek a Telegram üzenetküldő szolgáltató hatósági blokkolása ellen Moszkvában. Videó.

Több ezren tüntettek hétfőn Moszkvában a Telegram üzenetküldő szolgáltató oroszországi hatósági blokkolásának kísérlete ellen és az internet szabadsága mellett.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor április 16-án kezdte meg a Telegram blokkolását célzó tevékenységét, miután az üzenetküldő szolgáltató nem adta ki a Szövetség Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) kommunikációja kódkulcsait. Sajtóértesülések szerint az orosz hatóság az Amazon, a Google, a Microsoft, a Facebook, a Twitter, a Yahoo, a Yandex, a VKotaktye, az Odnoklassznyiki és más társaságok 18 millió IP-címét blokkolta, zavart okozva számos szolgáltató működésében.

Távozzon a „cár”

A moszkvai tüntetők a Telegram logójára utaló papírrepülőgépeket röptettek, valamint egyebek között a szólás szabadságát éltető és a „cár” – Vlagyimir Putyin elnök – távozását sürgető táblákat emeltek a magasba. A részvevők elsősorban a Roszkomnadzor megszűntetését, az államnak az internetre gyakorolt befolyásának korlátozását és a büntető törvénykönyv azon rendelkezéseinek eltörlését követelték, amely alapján az állampolgárokra büntetés szabható ki a közösségi médiában közzétett posztjaik miatt.  

A moszkvai rendőrség szerint az Oroszország Libertariánus Pártja által szervezett megmozduláson 7,5 ezren vettek részt.  Az eseményen felszólalt Alekszej Navalnij korrupcióellenes ellenzéki aktivista és jelen volt Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt társalapítója, volt elnökjelölt is. Pavel Durov, a Londonban székelő Telegram alapítója a VKontaktye közösségi oldalon közzétett üzenetében közölte, büszke arra, hogy a tüntetőkkel egy országban született.

A Telegramnak a cég idén márciusi közlése szerint világszerte mintegy 200 millió, Oroszországban pedig orosz sajtóértesülések szerint 10-15 millió, úgynevezett havi aktív felhasználója van.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cenzúra ellen tiltakoztak Németországban
http://www.pi-news.net/2018/04..

Mindenki tudja,hogy a Facebook cenzúra tökéletesen védi a "szólásszabadságot"
Persze, "neonácik" tiltakonak a cenzúra ellen.
https://www1.wdr.de/nachrichte..

Tudjátok, amit az orosz hatóságok csinálnak, az tréfli, de amit a németek az amerikaiakkal, az bizony kóser a javából.
Ja igen, mert azok az "európai értékek" szerint vannak.
https://www.compact-online.de/..

https://bit.ly/2JEz6ZH

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés