Ne a színpadra figyeljetek, hanem egymásra

2018. április 23. 14:59

Balogh Gábor
Alfahír
Megtelt tüntetőkkel a Belváros és – ahogyan az Ellenzékiában lenni szokott – meg is indult a nagyonfüggetlen, nagyonértelmiségi, eltartott kisujjú cseszekedés.

„Szombaton másodszor is megtelt tüntetőkkel a Belváros - és, ahogyan az Ellenzékiában lenni szokott, meg is indult a nagyonfüggetlen, nagyonértelmiségi, eltartott kisujjú cseszekedés azon, hogy ki, vagy mi volt vállalhatatlan a tüntetésen, és miért értelmetlen ez az egész. Most kéne nagyon gyorsan leállni ezzel, mert az utolsó utáni esélyünket barmoljuk szét így. 

Szóval tényleg az a helyzet, hogy a hétvégén, meg egy héttel korábban elhangzott beszédeknél hallottunk már sokkal jobbakat is. És igen, az én lelkesedésemnek sem tesz jót, hogy egy szoci képviselő fia, meg egy Gyurcsány-szektás macskaimitátor is ott van a főszervezők között. Halálosan unom az összefogás-mantrát is, amelynek április 8-án egy rakás objektív feltétele hiányzott még – és ezek közül messze nem a pártok közötti megegyezés lett volna a legfontosabb. Hanem az, hogy létezzen egy olyan szavazótábor, amely nem csak a kockás papíron, meg a hajszálpontosan kimatekozott elemzésekben hajlandó együtt voksolni, hanem a zord valóságban is. Ez pedig egészen eddig nem létezett. 

Viszont éppen most alakul ki ezeken a tüntetéseken. 

Politikai erőket ugyanis nem párnázott ajtók mögötti viszkizések, nem a média által közvetített üzengetések, de még csak nem is a szónoki emelvényről megfogalmazott felszólítások hívnak életre. Hanem az emberek gondolatai, érzései, reményei és félelmei. Ezek pedig csak most kezdenek összeállni az ellenzéki térfélen. Mert ehhez el kellett bukni ezt a választást, és így kellett elbukni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak mondom, retrospektíve. 2002-ben a Fidesz elkezdte a polgári körök szervezését, a lenézett vidéken is. Kiépítette a helyi szervezeti hálózatát, szimpatizánsi és támogatói körét.

Ja, és képes volt identitást, valamint politikai üzenetet, víziót adni a potenciális szavazóinak.

Ez a lenézett, esetenként démonizált, mindenesetre Belpestről cinikusan intellektushiányúnak láttatott rezsimpárt receptje volt. Csak ehhez munka kell, meg ember, meg koncepció. Hiánycikkek a "független, európai és demokratikus" oldalon.

A neo-jobbikos megélhetési firkász nemcsak ostoba és gerinctelen - hanem még írni sem tud.

A tartalomtól függetlenül is égne a bőr a képemről, ha egy ilyen firkálmány jelenne meg a nevem alatt egy sajtótermékben.

Demokratáék nem olyan rég még szétsipíkolták a médiát az Árpád sávos zászlók miatt. Ezzel mi történt menet közben? Nemsokára a horogkereszt is frankó lesz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés