Valótlanságokat állított az Index Lázárról

2018. április 17. 23:02
Hamis állításokat közölt az Index Lázár János állítólagos szavazatvásárlásáról, a lap most közleményben követte meg a politikust.

Az Index helyreigazítását szó szerint közöljük:

A Hír tévé nyomán a 2018. február 23. napján „Célpont: Roma szavazatokért maffiával szövetkezett a csongrádi Fidesz” címmel megjelent cikkben megalapozatlanul híreszteltük, hogy Lázár János személyesen alkut kötött büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért. A valóság ezzel szemben az, hogy Lázár János semmiféle alkut nem kötött sem büntetőeljárás hatálya alatt álló, sem az alatt nem álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendben, de ez a HírTV anyagának egyszerű utánközlése volt, nem indexes cikk

Ne értékeld túl, ez egy már-már mindennaposnak számító eset a magyar sajtóban, oldaltól függetlenül. Választások előtt felszaporodnak. Szándékos ferdítések vagy csak súlyosan trehány 'újságírói' munkák, esete válogatja.

Kínos lebukás az Indexnek . Ugyan a helyreigazítási esetek nem annyira ritkák , de még az elkötelezett olvasóikban is bizalom-gyengítőek .

Ha a bizalom "megrendül" , helyre lehet állítani , szívós munkával , bizalomgerjesztő cikkek sokaságával . Az újságíró érdekes akar lenni az írásával , s ezért néha átlép mezsgyéket , amiről utólag be kell ismernie , hogy nem kellett volna . Ez minden újságíró megkísértettsége , ha úgy teszik , foglalkozási ártalom . Minden olvasó eldönti , meddig szavaz bizalmat az általa olvasott sajtóterméknek .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés