Német politológus: A bevándorlás történelmi kísérlet Németország megváltoztatására

2018. március 20. 9:40

Írta: Kereki Gergő
„Mi itt egy történelmileg egyedülálló kísérletet kockáztatunk meg, hogy egy egynemzetiségű, egykultúrájú demokráciát többnemzetiségűvé változtassunk” – ezt Yascha Mounk korábban szocdem párttag német-amerikai politológus mondta a német közszolgálati csatornán.

Yascha Mounk német baloldali politológus, a Harvard docense arról beszélt egy német tévéműsorban, hogy szerinte milyen szándékok állnak a bevándorlás mögött.

„Mi itt egy történelmileg egyedülálló kísérletet kockáztatunk meg, hogy egy egynemzetiségű, egykultúrájú demokráciát többnemzetiségűvé változtassunk” – fogalmazott az ARD-nek a jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban élő, 2017-től amerikai állampolgárságot felvevő, korábban német szocdem párttag Mounk. Szerinte ez a kísérlet sikerülhet, sőt, sikerülni is fog. 

Yascha Mounk az adásban arról beszélt, hogy szerinte mi az oka a hagyományos német pártok gyengülésének, és „populisták” megerősödésének.

Mounk szerint ez a tendencia három tényezőre vezethető vissza. A gazdasági stagnálás érzete mellett az éppen folyamatban lévő „történelmileg egyedülálló kísérlet” járul hozzá leginkább a populisták népszerűségéhez. 

A populisták megerősödésének további oka Mounk szerint az, hogy a politikával szembeni elégedetlenséget, dühöt az internet még jobban felerősíti, hiszen a virtuális tér kiváló eszköz arra, hogy gyorsan elterjedjen a „propaganda, a gyűlöletbeszéd”, és az internet jó lehetőséget biztosít a „szélsőséges politikusok” számára arra is, hogy politikailag szervezkedjenek.

Yascha Mounk egészen 2015-ig az SPD tagja volt, akkor azonban kilépett a pártból, mivel a német szociáldemokraták bevándorlási politikáját túl szigorúnak tartotta. A SPD akkori elnökének, Sigmar Gabrielnek írt nyílt levélben úgy fogalmazott, hogy nem tudja a lelkiismeretével összeegyeztetni azt, hogy a nagykoalíció szigorít a menekültpolitikáján.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most már nyíltan kísérletről (tehát SZÁNDÉKOS betelepítésről) is mernek beszélni.
Ez botrány.

"Kétségbeesett segélykiáltás Németországból

Két német ipari szövetség egybehangzóan azt várja a politikai döntéshozóktól, hogy tartsák bent az Egyesült Királyságot az EU vámuniójában. Ezzel lehetne enyhíteni azt a „horrort”, amit Nagy-Britannia uniós kilépése okoz a két ország gazdaságának. "
https://www.napi.hu/nemzetkozi..

És már most világosan látszik , hogy a kísérlet megbukott , mert hatalmas - közbiztonsági , oktatási, közegészségügyi - szenvedést hozott , sőt , végzetessé válik .

Merkel el még fel lehet tenni a kérdést a társadalmi kiserletezesrol

„történelmileg egyedülálló kísérlet”

Úristen. Ezek tényleg elmeháborodottak. Isten óvja tőlük Európát, Németországot, de Magyarországot aztán különösképp.

A német hajlamos embereken végzett kísérletezésre.

A Wikipedia szerint egy lengyel zsidó asszony fia, akinek 1969-ben engedélyezték a bevándorlást Németországba. Bár Mounk anyanyelve német, és Bajorországban nőtt fel, sohasem érezte magát igazi németnek: többek között ezért is vándorolt ki 2005-ben az USA-ba. Megjegyzendő, hogy már 13 éves korában belépett az SPD-be: szóval ő is kiválóan integrálódott.

https://de.wikipedia.org/wiki/..

"Nyilván, ha fegyverrel jönnek, akkor nem kell tárt karokkal várnunk őket."

Lsd. még Buda bevétele török "turisták" által. 150+ év alatt a magyari lakosság létszáma pár millióra csökkent, déli menekültek, meg más népek betelepítése egyenesen vezetett Trianonhoz. Ezek a népek nem akartak a magyar Korona alatt élni és most nincsenek hegyeink, bányáink tavaink.

Az a kísérlet nem vált be.

Amúgy német probléma.

"A zsidók mondjuk eléggé eltértek tőlünk, mégis asszimilálni tudtuk őket."

Kivéve az alzsidókat.

Utcára vonultak a németek: a migránsok távozását követelik
http://faktor.hu/faktor-utcara..

Madridban azt üvöltötték a migránsok a rendőröknek, hogy ez már nem a ti városotok!!!!!

Ez az, megkérdezték a őket és mi lesz a német néppel?

Milyen jogon és kinek a felhatalmazásával?

De mondhatom ezt a franciákra, a britekre is.
Európa nyugati felére.

Melyik párt választási programja tartalmazta az erőszakos bevándorlás engedélyezését?

Segítsetek felvilágosultak!

No igen, ez egy külön emberfajta, az utópista (UtóPista). Jelen vannak minden társadalomban, marxok, engelsek, uljanovok, trockijok, maok, sorosok nélkül is, de ezek szervezik őket ideológiák mögé és pénzelt mozgalmakba.

Azt a jelenséget is jól ismerjük a marxizmus révén, hogy a megvalósult utópiák (társadalmi kísérletek) teljesen más eredményt hoztak, mint, amit az ideológusaik elgondoltak.

A mostani társadalmi kísérletből sem lesz "többnemzetiségű demokrácia", mert rátelepül a természeténél fogva fundamentalista és hódító célú iszlám civilizáció. Márpedig az iszlám nem nemzet és nem operett-utópia, hanem vérrel-vassal írott, másfél évezredes, hatékony és kíméletlen, mindent maga alá gyűrő, igazi "mozgalom". S, hogy mennyire demokratikus, azt majd megtudja Mounk-Rajk elvtárs is.

Mikor ébrednek fel? Már késő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés