Az ellenzéki társaság margójára

2018. március 19. 7:25

Szigetvári Viktor
Facebook
Szégyen, ami történt egyes ellenzéki pártok tárgyalásán.

„Nem elég kompromisszumkésznek látszani, kompromisszumkésznek is kell lenni.

Szégyen, ami ma történt egyes ellenzéki pártok tárgyalásán. Miközben választópolgárok milliói követelik, hogy legyen már végre együttműködés és egyetlen jelölt ott, ahol lehet. Erre három-négy párt vezetője próbál ügyeskedve táncolni, hogy a végén a másik vállát nyomja a felelősség terhe.

De nem fognak tudni menekülni. Mert mindannyian bűnösek lesznek a Fidesz hatalomban tartásában. Képtelenek átlépni az árnyékukon.

A Fidesz kétharmadosan is legyőzhető, ha a Jobbik is együttműködne. De ehhez Vona gyáva. 2022-re készül, hiszen minden szava hazugság, ami az egypárti Vona-kormányról szól.

A Fidesz parlamenti kisebbségbe szorítható a Jobbikkal való együttműködés nélkül. Cinikus és számító Szél Bernadett és a Momentum, amikor a Jobbikhoz köt bármiféle együttműködést. Hiszen tudja, hogy a Jobbik nem akar jönni, így inkább indokot keres arra, miért ne lépjen vissza például szocialista képviselőjelöltekkel vagy akár az együttes Szabó Szabolccsal, Baranyi Krisztinával szemben az LMP. Így viszont Szél Bernadett is csak a Fideszt tartja hatalomban.

A DK és az MSZP-Párbeszéd pedig abban hibázik súlyosan, hogy ha már nem akar jönni az LMP, nem akar jönni a Momentum és nem akar jönni a Jobbik, akkor legalább az egyéni győzelmek maximalizálása, a kétharmad megakadályozása érdekében együtt kell működniük az Együttel is. De a mai tárgyalásról kirekesztettek minket, pedig a múlthéten szinte minden nap volt egy olyan kutatás, amely 4 és 12 százalék közé mérte az Együtt kiváló egyéni jelöltjeit. Nélkülünk még Budapestet sem lehet megoldani.

Szóval valódi együttműködési szándékot, ne csak színjátékot!

És akkor meg lesz törve a Fidesz hatalma. Vannak alkalmas és sikeres szocialista, DK-s, LMP-s, momdentumos, jobbikos és igen, együttes politikusok, akiknek van helyük egyéni képviselőként a rendszerváltó parlamentben.

A mai egyeztetésen a tárgyalók úgy viselkedtek, mintha nem értenék a történelem szavát. Az Együtt ezt nem fogja hagyni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szigetvári sem érti : az ellenzéki pártok a saját szavazóiktól félnek , mert ha elárulják őket , akkor nem szavaznak rájuk / ismertek nekik a mérsékelt átszavazási kedvről szóló adatok / . Éppen a nyilatkozó Mári-Zay teheti elgondolkodóvá a vásárhelyi - és országos - szavazókat : miért segítettem én ezt a jobbikos pártmatadort hatalomba , ha egyszer én szoci , LMP-s stb pártszimpátiával rendelkezem ? És miért lesz Vásárhely önkormányzata működésképtelen ? Csak mert engedtem a harsogó , de esztelen propagandának : a Fideszt ne !...Pedig évtizedek óta vezetésével felvirágzott Vásárhely !

Fikattyú! 32-38 %-ot szeletelgettek, tudsz róla? Ellenzéki 2/3 b+...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés