Osztrák államfő: Reagálni kell a krími választási bohózatra

2018. március 14. 15:31
Nem ismeri el legitimnek Ausztria a Krímben tartott vasárnapi orosz elnökválasztást – Alexander Van der Bellen osztrák elnök ugyanis illegitimnek tartja a félsziget bekebelezését.

Ausztria nem fogja elismerni legitimnek az orosz elnökválasztást a Moszkva által törvénytelenül bekebelezett Krím félszigeten – jelentette ki a hivatalos látogatáson Ukrajnában tartózkodó Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök szerdán Kijevben.

Az osztrák államfő – az ukrán elnök sajtószolgálata által kiadott közlemény szerint – leszögezte, hogy Ausztria (miként az Európai Unió is)  törvénytelennek tartja a Krím Oroszország általi bekebelezését, ezért a félszigeten nem lehet legitim módon sem orosz parlamentet, sem orosz elnököt választani. Hozzátette, hogy ugyanez az osztrák kormány álláspontja is. 

Petro Porosenko ukrán elnök felszólította Ukrajna európai partnereit és az egész  nemzetközi közösséget, hogy „reagáljon határozottan arra a választási bohózatra, amelyet most vasárnap, az Ukrajnához tartozó területen, annak elcsatolásának negyedik évfordulóján rendez meg Moszkva”. 2014. február 16-án tartották meg a Krími Autonóm köztársaságban azt az Ukrajna és a világ államainak java része által illegitimnek minősített, számos szabálytalanság és jelentős orosz katonai jelenlét mellett megrendezett népszavazást, amelyen kinyilvánították a terület szándékát az Oroszországhoz való csatlakozásra. 

A két államfő által közösen tartott sajtóértekezleten Porosenko sürgette azt is, hogy sújtsák szankciókkal azokat, akik részt vesznek a Krímben tartandó orosz elnökválasztás szervezésében. 

Az ukrán államfő provokációnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kampánycélú, a választást csak néhány nappal megelőző krími látogatását. 

A Donyec-medencei fegyveres konfliktusról szólva az osztrák elnök biztosította ukrán kollégáját: Bécs minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az ENSZ békefenntartókat küldjön a válság sújtotta térségbe. 

„Én pedig felajánlottam, hogy ha szükséges, Ukrajna kész növelni katonái létszámát a világ más térségeiben jelen lévő békefenntartó ENSZ-missziókban” – fűzte hozzá az ukrán elnök.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sopronban sem lehet magyar választást tartani, paraszt?

"Az a jó New York-i inter-náci nagynénéd, az a bohózat, a 2%.
A Victoria Nulandok, a George Sorosok, meg a Kijev-Majdani tetőkről lövöldöző bérgyilkosaik, görény...

"Addig tologatták a választást amíg a propagandagépezet nem tudott elegendő birkát mozgósítani a "jobboldali veszély" ellen."
Egy, a milliónyi trükkből.
A sémitrükkből.

es kert erre teged barki is?

az orosz elnokot Oroszorszag valasztja. Nem Ausztria.

Ja es Koszovoval mi ujsag?

"Nem ismeri el legitimnek Ausztria a Krímben tartott vasárnapi orosz elnökválasztást – Alexander Van der Bellen osztrák elnök ugyanis illegitimnek tartja a félsziget bekebelezését."

Nem volt jó a borítékokon a ragasztó?

Ez a holland bolsevik egyáltalán mit keres Ausztriában?

"ott se ragadt a bortíték?"

:-)
Reagálni akar? Gyártsunk Bellennek bohózatmentes válasz(tási) bortékot!

Krím lakói túlnyomórészt oroszok, csak Hruscsov ajándékozta Krímet az akkor névleges Ukrajnának.
Az oroszok Oroszországhoz szeretnének tartozni, megszavazták, mi ebben a csoda?
Nyilván azért sikerült csatlakozni Oroszországhoz, mert Oroszország erős állam, hakell katonailag is keresztülviszi az akaratát Ebben az esetben még a népek önrendelkezési joga is érvényesül.
Még egy apróság, Oroszországban messze magasabb az életszínvonal, és az ukrajnai egyébként nem is létező "emberi jogok" ezt nem egyenlítik ki.

Miért, nagyon NINCS igazam? Lassan seholsem jó, különösen hosszú távot nézve.

Még a gazdag és jól szervezett Nyugat középosztálya is előbb-utóbb meg fogja érezni a több milliós, munkapéptelen, mert teljesen tanulatlan, más kultúrából jövő, ráadásul szinte kizárólag férfi tömeget.

A keleti élelehetőségek elborzasztóak.

Retteg a fene..., időnként kifejezetten megmosolyogtatóak...,
főként, amikor tudálékos pofával komolykodnak, miközben belül majd szétrepednek a röhögéstől.
Pl.: Zuroff és amíg élt az Elie...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés