Migráció

Orbán: Lázár János bécsi videója pontos képet rajzolt az ottani állapotokról

2018. március 9. 19:48
Egy migránsra az uniós előírások szerint kilenc millió forintot el kell költeni, arról nem beszélve, hogy el kell őket helyezni – mondta a miniszterelnök Várpalotán.

Ideje, hogy elkezdjünk beszélni a bevándorlás pénzügyi hatásairól – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök a Várpalotai Hírcentrum Televíziónak adott pénteki interjújában, amelyben rámutatott: egy migránsra kilencmillió forintot kellene költeni az európai uniós előírások okán.

A kormányfő értékelése szerint ugyanaz lesz a tétje Magyarországon a választásnak, mint minden európai országban az elmúlt 1-2 évben: az egész európai politika és jövő a migránsokról meg a bevándorlásról szól. A többi között a német, osztrák, olasz és cseh választáson az emberek arra keresték a választ, el tudják-e kerülni, hogy bevándorlóországgá váljanak, illetve kik a migránsokat támogató és az őket távol tartani akaró pártok.

Ez a választóvonal – fogalmazta meg, hozzátéve: Magyarországon a helyzet meglehetősen egyszerű, mert egyedül a kormányzó pártok azok, amelyek az elejétől fogva egyértelműen a bevándorlás ellen, a migráció távoltartása mellett voltak, míg a többi szereplő személyében és pártként is akadályozta ezt a munkát.

Megjegyezte, hogy a biztonságról már sok szó esett, látható, mi a helyzet Nyugat-Európa nagyvárosaiban és Lázár János bécsi videója is egy pontos képet rajzolt az ottani állapotokról. Orbán Viktor szerint amiben még változhat a kampány hátralévő időszaka – és ebben maga is aktív szerepet akar vállalni – az az, hogy beszélni kell végre a pénzről. Egy migránsra az uniós előírások szerint kilenc millió forintot el kell költeni, arról nem beszélve, hogy el kell őket helyezni – magyarázta a miniszterelnök, hozzátéve: „hogyha bevándorlóországgá teszik Magyarországot a brüsszeli döntésekkel, akkor bevándorlóországgá kell átépíteni magunkat”.

A bajor miniszterelnököt idézve azt mondta: Bajorországban több pénz megy el a migránsokra és az integrációs programokra, mint ami gazdaságfejlesztésre, az egészségügyre és a környezetvédelemre. „Tehát ez nem gyerekség, ez a játék ez nem babra megy” – jelentette ki. Magyarország kiharcolta, hogy legyen jövője, végre jó állapotban van a gazdasága, van az embereknek munkája és van pénz, amiből lehet fejleszteni az országot – sorolta Orbán Viktor, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy „ha most nem figyelünk oda és elhibázzuk”, akkor a gazdasági teljesítményt nem a magyar emberekre, hanem a betelepítendőkre kell majd költeni.

Úgy fogalmazott, nem javasolja a jövőbeni fejlesztési tervek zárójelbe tételét. „A migránskvóta-rendszer agyonnyomja Magyarországot és akkor útépítések meg nyugdíjemelés helyett migrációra kell költeni a pénzt” – mutatott rá, arra kérve az embereket, hogy gondoljanak arra is, az április 8-i választás nemcsak a keresztény kultúra és a nemzeti függetlenség védelméről, hanem az ország gazdasági jövőjéről is szól.

A kormányfő az interjúban kitért arra is, hogy az európai népek fellázadtak Brüsszel, valamint a globális elit, a nagy pénzügyi érdekcsoportok ellen, akiket Magyarországon Soros György neve testesít meg. Az emberek nem akarják, hogy Európa bevándorlókontinens legyen, ahová pedig beengedték a migránsokat, ott most azért nehéz a helyzet, mert senki nem tudja, hogyan fogják őket onnan kivinni – vetette fel, megerősítve: az ő döntéseik következményét nem viselhetik a magyarok és a közép-európai országok.

Orbán Viktor helyi példát hozva arról is beszélt: természetesen szentségel az ember ha megbírságolják gyorshajtásért, de a magyar rendőrök megítélése sokat változott, összességében pozitív és elismerő vélemény alakult ki róluk, mert az ország sokkal biztonságosabb lett. Ebben mások mellett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára – aki a térség parlamenti képviselője – szerepét is méltatta, jelezve, számítana a munkájára a jövőben is.

Mint mondta, Várpalota a következő négy év komoly nyertese lehet, mert a helyi vezetők és a parlamenti képviselők – Kontrát Károly és Talabér Márta – komoly tervekkel, elgondolásokkal rendelkeznek. A tanuszodát, a 8-as elkerülő utat, a vár- és kórházi fejlesztéseket ők ketten lobbizták ki a kormánynál – mondta, a választás helyi tétjének nevezve, hogy a képviselő „egy hús-vér ember legyen, ne pedig egy postacím”.

(MTI)

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Màr 10 éve kiszúrtam hogy vörös Bécs tarka muszlim.

1.Most itt nem ez a téma .
2. Az ellenzék - és Ön is - érdekorientált módon , torzítva mutat be egy esetet , amiről azt állítja , hogy ő bizony ellenzékiként nagyon elfogulatlanul ábrázolja...

Ezt a kemény tömeges bevándorlási tényt , és ennek szörnyű következményeit minden szavazó gondolja végig , és értse , ja jót akar magának és szeretteinek ! Szavazz Orbánra április 8-án !

Hm. Jó ez a megjegyzés, a képviselő ne legyen postacím. Miként jó néhány mostani fideszes parlamenti képviselő. Akikről négy évig nem tudni, hogy léteznek, majd a kampányban elkezdenek telefonálni, üzengetni.

No meg a kampány. Az nem kampány Miniszterelnök Úr, hogy a kampányt magas szinten irányító fideszes személyiségek az interneten felhívják a figyelmet egy Magyar Idők cikkre. Olvasni tudnak az emberek, ehhez nem kell sorvezető.

Egy apró kérdés? Jövőre Trianon évforduló, a kormány ad pénzt évfordulós alkotásokra, vagy csak a Vajna kör arra, hogy bemutassa az antiszemita magyarokat? S ugye nem lesz több stadionépítés sem?

Sűrűn járok Londonba. Pubok, meccsek, múziumok, koncertek, de nem élnék ott. Muszlim paki világ az már.

Nem szükséges az Ön gúnyos "respectje" : egy szubjektív gyanúsítás kapcsán figyelmeztettem elfogulatlanságnak szuggerált elfogultságra , nem állítva , hogy én el tudom dönteni a kérdést . Ilyen esetekben a bíróság dönt objektíven , amennyire ez egyáltalán emberileg lehetséges . Érti ?...

Sokszor megírták már : más az ellenőrizetlen , tömeges migráns-invázió , felső kvóta határ nélkül , s más az ellenőrzötten-törvényesen bejövő , hazájában valóban veszélyeztetett menekült .

Ja. És kamerákat az utcájába.
Talán nem kellett volna annyi pornót letölteni.

"Az egyik ismert bécsi lap, a Kleine Zeitung szavazást is rendezett az ügyről. Azt írták, egy magyar miniszter felkavarta a kedélyeket, amikor Bécset veszélyesnek nevezte a bevándorlók kapcsán. Ezért az olvasóktól azt kérdezték: Bécs valóban veszélyes város-e?

A szavazás pénteki állása szerint 73 százalék mondta azt, hogy veszélyes, és hogy nem lehet gondtalanul végigmenni a városon. 19 százalékuk válaszolt nemmel, szerintük Bécs Európa egyik legbiztonságosabb helye."
https://www.hirado.hu/kulfold/..

Nem lehet kritikát gyakorolni egy országról, csak azért, mert magyar cégek működnek benne?

Váltson nicknevet? Te Gandalf unokája vagy? Anyukád Gandalfdottir? :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés