Hodász atya esete a politikával

2018. március 1. 11:21

Köntös László
reposzt

Csak annyi történt, hogy a balliberális média manipulálta Hodász Andrást, politikai terméket csinált belőle, anélkül, hogy ő észrevette volna.

„Na, ez a 168 órának így pont jó. Nem véletlen, hogy szinte az egész balliberális-ellenzéki sajtó sztárolta Hodász Andrást. Kellett nekik, mint egy falat kenyér. Végre egy katolikus pap (a sok »lakáj« mellett), aki lerántja a leplet a politikusok álkeresztyénségéről. Értsd: az Orbán-kormányról, amely a keresztyénségből csak politikai terméket csinál. S ugyancsak kritizálja a politizáló papokat, értsd: azokat, akik keresztyén alapon nem átallnak kormány-pártiak lenni, s ennek még hangot is adnak. Régi, már-már unalmas sablon ez: azok a papok, akik támogatják a kormány keresztyén hátterű ideológiáját, politizálnak. Azok pedig, akik ellenzéki szerepet vállalnak, nem politizálnak. Ócska trükk.

Meg vagyok győződve arról, hogy Hodász András tényleg nem akart (párt)politikai nyilatkozatot tenni, mint ahogy arról is, hogy ő tényleg nem liberális a szónak a mai értelmében, hanem nagyon is konzervatív. Csak azt nem vette észre, hogy azzal, hogy ilyeneket nyilatkozik, mégis csak beállt olyan médiumok mögé, amelyeknek a világnézete köszönő viszonyban sincs az ő teológiailag konzervatív alapállásával. Nem véletlen, hogy mostani közleménye valójában elhatárolódás.

Csak annyi történt, hogy a balliberális média manipulálta Hodász Andrást, politikai terméket csinált belőle, anélkül, hogy ő észrevette volna.

Okulásul talán csak annyit, hogy érdemes megtanulni: a keresztyénség mindig politikai termék is, már amennyiben közéleti kérdésekben állást foglal. Mert óhatatlanul támogat és elutasít, s ettől kezdve, ha tetszik, ha nem, hatalmi csoportok küzdelmének eszközévé is válik. Nincs politikailag ártatlan keresztyénség, amennyiben a közélet terepére merészkedik. Úgy tűnik, Hodász András ezzel nem teljesen volt tisztában, s belekerült egy olyan szerepbe, amellyel most szembesült. Ennek eredménye ez a közlemény.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/125904

Ajánljuk még a témában