A mi oldalunkat is meg kell erősíteni lélektanilag – Bayer Zsolt a Mandinernek a Békemenetről

2018. március 1. 9:31

Írta: Kereki Gergő
Eljött az a lélektani pillanat, amikor már nem lehet tovább várni. Az ellenzék reményt kapott, a jobboldalt lelkileg meg kell erősíteni, erre való a Békemenet – mondja Bayer Zsolt a Mandinernek adott interjújában. Szerinte a migráció húsbavágó létkérdés, de beszélni kell a kormányzat elmúlt nyolc évének eredményeiről is, sőt a kényes kérdésekbe is bele lehet állni.

Hétfőn a Sajtóklub adásában jelentette be, hogy március 15-én újra lesz Békemenet. Már hónapok óta szó van egy esetleges menetről, de végül mégsem került rá sor. Miért pont most? Eddig miért nem? 

Az elmúlt egy év során mi már milliószor beszéltünk arról, hogy kellene egyet szervezni. Nyilvánvaló, hogy Hódmezővásárhely volt az utolsó csepp a pohárban. Eljött az a lélektani pillanat, amikor már nem lehet tovább várni. Ahogy a Felült a halott című hétfői vezércikkemben is megírtam: az ellenzékünket mindezidáig halottnak vagy legalábbis tetszhalottnak láttuk. Most reményt kapott az ellenzék, elsősorban lélektanilag erősödtek meg. Ilyenkor nyilván

a mi oldalunkat is meg kell erősíteni lélektanilag,

hiszen a választási vereség hatására a mi oldalunk lélektanilag gödörbe került. Sokan elkezdték már itt temetni magukat és április 8-át. Azért nem eszik olyan forrón a kását, de pontosan azért, hogy lélektanilag egyenesbe jöjjünk, megszervezzük a Békemenetet és megnézzük, hogy mekkora erőnk van. Erre való a Békemenet.

Már az előző meneteknél is felmerült, hogy azokat a Fidesz szervezi. Azzal kapcsolatban pedig, hogy az elmúlt hónapokban végül mégsem került sor a Békemenetre, az a hír járja, hogy azért nem, mert a Fidesz letiltotta. 

Ezt rakjuk tisztába; bár teljesen felesleges, mert én bármit mondok, majd a 444.hu úgyis az ellenkezőjét fogja megírni. Az első békemenet szervezésekor az volt a legszebb álmunk Bencsik Andrissal, hogy egy 20-30 ezres tömeg ki fog jönni az utcára, és akkor már csodát tettünk. Ehhez képest történt, ami történt. Egy dolgot viszont fontos elmondani: hogy az akkori Békemenetet a Fidesz nem igazán támogatta. A Fidesz részéről azt mondták, hogy fejezzük be a szervezést, ne csináljuk, mert iszonyatosan nagy égés lesz, alig jönnek ki majd pár százan, legjobb esetben pár ezren. De mi konok módon megcsináltuk. Azt gondolom, hogy most is hasonló lélektani pillanat van, mint ami akkor volt, 2012-ben. Azt gondolom, hogy most is nagyon sokan lesznek. Ebből pedig adódik, hogy miután az első menet nagyon jól sikerült, így a pártnak sincs soha ellenére, ha mi meghirdetjük.

Két Békemenet lesz március 15-én, ugyanis az MKKP bejelentette közben, hogy ők ellen-Békemenetet szerveznek. Ehhez mit szól?

Semmit. Hajrá! Mindenki szervezzen amit akar, amit szeretne. Márki-Zay Péter megmondta a győzelmük mámoros pillanataiban, hogy Magyarországon működik a demokrácia. Rég hallottunk ilyet az ellenzékünktől. Szervezzen nyugodtan mindenki Békemenetet.

A hétfői Sajtóklubban meglehetősen szokatlan hangnemet ütöttek meg. Arról beszéltek, hogy nem elég csak Soros Györgyről és a migrációról beszélni, az elmúlt évek eredményeit is be kell mutatni. Az ön műsoraiban eddig vezető téma volt a migráció. Ez a jövőben változni fog?

Ma Európa legfontosabb problémája a migráció. Ez Magyarországnak is az első számú kérdése. Még annak ellenére is, hogy ma Magyarországon a kerítés miatt az átlagember nem találkozik migránssal. Éppen ebből következően a probléma fenyegető volta egy kicsit eltávolodott a magyar társadalomtól. De ettől még ez a probléma a legfontosabb európai probléma. Olvastam az önök interjúját Václav Klaus volt cseh elnökkel, és tökéletesen egyetértek vele. A brüsszeli elit egy embertípust akar létrehozni, és ki akarja iktatni a nemzetállamot a történelemből, mert azt gondolja, hogy ez a jövő helyes útja. Én azt gondolom, hogy ez az európai civilizáció és kultúra öngyilkossága. Halálugrás a semmibe. Ezt nem lehet félvállról venni. Biztos vagyok abban, hogy

ha az ellenzék megnyeri a választást, akkor száznyolcvan fokot fog fordítani a jelenlegi magyar migrációs politikán,

hiszen nem tehet mást. Ez az ellenzék Brüsszel által formálisan és informálisan támogatott ellenzék, amely naponta hitet tesz amellett, hogy Magyarországot visszavezeti az EU kebelére, és visszaszerzi Brüsszel bizalmát. Brüsszel bizalmát egy módon lehet visszaszerezni, ha beadjuk a derekunkat a migrációs kérdésben, és belesimulunk az európai fősodorba. Akár elhiszi ezt a magyar társadalom, akár nem: ha az ellenzék hatalomra kerül az első dolgai között szerepel majd, hogy elfogadják a kvótarendszert, és attól tartok, hogy a kerítést is le fogják bontani.

Olvassa el ezt is: Az arrogáns brüsszeli elit új embertípust akar létrehozni – Václav Klaus a Makronómnak

Eddig is ezeket mondta a kormányoldal. Mi lesz akkor a változás? 

Ahogy mondtam: a kerítés miatt nem nagyon találkozunk migránsokkal, emiatt kicsit elvont problémának tűnik az, hogy a magyar kormány napi harcot vív Brüsszelben, sőt most már az ENSZ-ben is. De ez hiába vált elvonttá, ettől még húsba vágó létkérdés, tehát én tartom azt, hogy nekünk a migrációval továbbra is nagyon intenzíven foglalkoznunk kell. Viszont azt nem spórolhatjuk meg, hogy ne beszéljünk az eredményeinkről, hogy ne mondjuk el, hogy ez az ország honnan hová jutott az elmúlt nyolc évben, és hogy ebben mekkora érdeme van a kormánynak és a társadalomnak. Másrészt azt gondolom, hogy a kényes kérdéseket sem spórolhatjuk meg. Tehát szerintem az egy lábon álló, egy témára koncentráló kommunikáció nem elég.

Hódmezővásárhelyen voltak eredmények. Még Schiffer András is úgy fogalmazott hétfőn Fiala János műsorában, hogy „nincs még egy olyan mezőváros, amelyik olyan szédületes fejlődést mutatott volna az elmúlt időszakban, mint Hódmezővásárhely”. A helyi Fidesz ebből adódóan eredménykampányt folytatott, ez mégsem volt elég a győzelemhez.

Azt hiszem, hogy ketté kell választani Hódmezővásárhely ügyét és az országos politikát. Én is úgy tudom, hogy a helyi kampány arra lett felépítve, hogy Hódmezővásárhely mi mindent kapott az elmúlt években, és mekkora fejlődésen ment keresztül. Ezt szerintem minden vásárhelyi polgár tapasztalta a saját bőrén. Ugyanakkor Hódmezővásárhelyen sajnos a protestszavazás Lázár János személye ellen szólt.  Valamiért sokan nem szeretik őt helyben. Ez szerintem szerepet játszott a vereségben. Másrészt Vásárhelyen sikerült találni egy olyan jelöltet, aki mindenkinek megfelelt, és emiatt beállt mögé a szivárványkoalíció a baloldaltól a Jobbikig. A győzelem lehetősége mindent felülírt az ellenzéknél. Az sem számított, hogy a Márki-Zay Péter a kampányát rögtön két hazugsággal indította. Csak az számított, hogy bármi áron meg kell verni Lázár Jánost. Ez a választás sajnos róla szólt, és szerintem János egy picit magára is húzta. Tehát az alpolgármester, Hegedűs Zoltán egy kiváló ember, de nem annyira markáns személyiség. De fontos elmondani, hogy 

a Fidesz tábor nem tűnt el, sőt az előző 2014-es választáshoz képest még nőtt is,

csak az ellenzék most egy irányba szavazott és el tudtak vinni olyanokat is az urnákhoz, akik korábban sosem mentek el szavazni.

Mert a helyi eredménykampány hatástalan volt. Talán nem hat az eredmények felsorolása?

Alaptétel az, hogy csak pozitív kampánnyal, az eredmények bemutatásával nem lehet választást nyerni. Ennek az az oka, hogy a társadalom minden pozitívumot természetesnek és magától értetődőnek tekint egy idő után. Ha tehát csak az van neki elmondva, hogy mi minden történt, akkor azt mondja, hogy ez neki természetes. Persze kevesebb lett az adó, lett CSOK, van családi adókedvezmény, de egy idő után azt mondja a választó, hogy ez neki jár. És felteszi a kérdést, hogy mi van még. Csak pozitív kampánnyal tehát nem lehet választást nyerni. Szükség van másra. Ez a más megvan. És ez nem egy kitaláció, mert Európát olyan migrációs válság fenyegeti, amely az egész jövőnket tönkre fogja tenni. Ez tény. Ezt Václav Klaustól Orbán Viktoron át Berlusconiig minden normális politikus pontosan tudja, és elmondja ahányszor csak tudja. De mivel mi jól kezeltük a migrációs válságot, ezért ez az emberek tudatában hátrébb került. 

Említette, hogy a kényes kérdéseket sem szabad kikerülni. Nézzük a korrupciós vádakat. Mostantól ezekről is beszélni fog?

Muszáj lesz, mert hagytunk magunkra égni százezer olyan korrupciós vádat, aminek egyébként a kilencven százaléka szemenszedett hazugság, de mi nem reagáltunk rájuk. Itt van ez az állandó mészároslőrincezés és tiborczistvánozás, amik egyfajta epitheton ornanssá változott, mert nem reagáltuk le ezeket az ügyeket soha. De én azt gondolom, hogy mivel

sem Mészáros Lőrincnek, sem Tiborcz Istvánnak nincs szégyellni valója,

így szerintem politikai hiba az, hogy nem reagálunk, hanem mindent hagyunk a levegőben lógni.

És például Mészáros Lőrincet hogyan magyarázná meg a választóknak?

Számos helyen megfordulok és az rajzolódik ki nekem, hogy minden vádra tökéletes, normális és egyszerű választ lehetne adni. Mondok egy példát. Most voltam a múlt hétvégén a Tokaji borvidéken, ahol a Jobbik már az érkezésem előtt egy héttel azzal bombázta a környéket a Facebookon, hogy majd jön a Bayer és migránsozni fog ahelyett, hogy arról beszélne, hogy bezzeg már az Andrássy-szőlőbirtokot is megvette Mészáros Lőrinc. Ez volt a vád. Mintha ez önmagában bármilyen vád lenne. Ugye nyilván én amikor elmegyek Tokaj-Hegyaljára, halvány fogalmam sincs, hogy az Andrássy-kúria meg a szőlőbirtok hogy lett Mészáros Lőrincé, de felállnak a lakossági fórumon a helyi szőlészek meg borászok, tehát nem a helyi fideszesek, hanem a helyi parasztemberek, és elmondják, hogy a Jobbik nem normális. Tényleg Mészárosé az Andrássy-kúria, csak előtte egy francia tulajdonosé volt, aki csinált másfél milliárd forint adósságot, csődbe vitte az egészet, aztán elment haza. Tönkrement miatta egy csomó ember, mert mindent leszart. Jött helyette Mészáros Lőrinc, aki átvette az adósságot, konszolidálta a helyzetet és most működteti az egészet. És eddig mondjuk nyolcvan forintot kaptak a gazdák egy kiló szőlőért, most meg már száznegyvenet kaptak. Ezt elmondják nekem. És nem értem, hogy ezt miért nem mondjuk el minden alkalommal ugyanígy. Ez persze csak egy példa, de meggyőző példa. Miért hagyjuk, hogy minden szar ránk égjen?

Van egy olyan politikai kommunikációs alaptétel, hogy ha valaki elkezdi a korrupciós vádakat megmagyarázni és megcáfolni, akkor azzal csak megismétli magukat a vádakat, ezzel felerősíti őket, és valójában csak magának árt.

Hát hogyne, de olyan kommunikációs alaptétel is van, hogy ha semmire sem reagálunk, akkor minden szar egyben ránk fog száradni. Valahogy meg kéne találni az egyensúlyt.

Visszatérve a Békemenetre: eldöntötték már, hogy milyen felirat lesz a molinón? A 444-en szavazás indult, a „Gyűlölünk mindenkit” szöveg vezet.

Erről még nem beszéltünk, szóval fogalmam sincs, hogy mi fog szerepelni a molinón.

Összesen 371 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék nemtelen, hazug állításaival szemben kell megmutatni, hogy sokan vagyunk és nem hisszük el a hazugságokat.
Pl amióta
Hadházy megkapta a trafikpályázat papírjait, ki sem ejti a száján azt a szót, hogy trafik.
Márki nyilvánosságra hozta az eddig is nyilvános elios szerződést, azóta a ballib média ezt elengedte, helyette a karbantartásra repült rá. Majd ezt is elengedi, amikor bebizonyosodik, hogy minden rendben történt.

"Kánaánt ígérnek"

Hogy "Kánaánt ígérnek",
arra te biztosan tudsz ellenőrizhető forrást adni.

Jöhet!
(Óra indul...)

Az egészben a leghumorosabb a jobbikos, DK-s hozzászólókat olvasni, a sok értelmiségit.

Koherens ballib érvrendszer.

Na, ugye! Hát pl. Mészáros Lőrinc mit szégyelljen? Egy-két év alatt egy falusi gázszerelőből az ország egyik leggazdagabb embere lett. Mi van ebben szégyellni való? Inkább el kellene lesni másoknak is a gyors meggazdagodás titkát!
Hajrá Magyarország! Hajrá gázszerelők!

A trafik témával lett a ballib üdvöskéje

békemenet
már az elnevezés is annyira röhejes, a komcsi időket idéző
meg béke és a fő gyűlölködők az első sorokban (némi képmutatás, nem?)
meg mi most a célja? visszavágás a vasárnapi csúfos vereségért?
erő-demonstráció? (ja, mint amikor a éjszaka a sötét temetőben fütyörészik valaki)

de hát ettől a menettől egy darabbal több fidesz szavazó sem lesz
viszont újra felbosszanthat sok bizonytalant

A pofonok gyakran jó irányba terelhetik a dolgokat. Tabajdi Csaba írta egyszer egyszer "Ébresztő" címen egy lényegét tekintve hasonló cikket.

A pártok, vezetőik gyakran tudják zavarba hozni a választóikat, gyakran állítják Őket olyan helyzetek elé, amikor nehezen tudnak az ellen oldal irányában érvelni.. A kormányuk hagyja őket eszköztelenül.

Nem fura, hogy Bayernek is a tokaji szőlősgazdáktól kell megtudnia a Mészáros ottani tulajdonszerzésével kapcsolatos igazságot? A kormány média miért tárgyalta már ki ezt a kérdést ország.világ előtt?

Fideszes körökben is megvetéssel beszélnek Mészáros Balaton környéki ingatlanszerzéseiről. Miért nem írtak ezekről tételesen, ha kell, bemutatva, hogy mit vett meg Mészáros, mi volt ma, s mi lett volna belőle holnap, ha nem jön egy komoly befektető. S kinek ad Mészáros munkát, erről is alig hallani.

Miként arról sem, hogy bizonyára a fideszes vállalkozói körben is vannak korrupciós ügyek, miért nem lépett fel keményen ez ellen a kormány?

Közismert, hogy a Fidesz tehetségtelen a média, a kommunikáció terén. Miért nem vásárolták meg Kálmán Olgát? A tehetségtelen Gajdics, Jurák, Stefka helyett?

Miért nem volt elég nyolc év a Fidesznek egy hatékony, szakmailag színvonalas, kikezdhetetlen, nem demagóg, országos lefedettségű média kiépítésére?

A Karc FM, Paláver című műsora törzs betelefonálói már követelik a tizenharmadik nyugdíjat, az egy napos autópálya matricát, hogy a kormány tagjai menjenek az emberek közé, mert végletesen elszakadtak Tőlük.

Miért nem volt elég nyolc év a Fidesznek arra, hogy érzelmileg folyamatosan a mellettük való kiállásra hangolja a társadalmi többséget? Miért most esik pánikba Bayer, miért most lett fontos a lelki erősítés?

S valaki végre megkérdezné Orbán Viktort is, hogy Ő mennyiben érzi magát felelősnek a kialakult, már-már pánikba forduló helyzetért? S ne a migrációról, s egyéb, egyébként valóban sorsfordító kérdésekről beszéljen a Miniszterelnök Úr, hanem a kisemberek földhözragadt gondjairól, amire nagyon jól ráérzett az ellenzék, s annak a gyűlöletkeltésben roppant profi médiája.

Régóta köztudott volt, hogy a CSOK rosszul lett megkomponálva, kellett hozzá Hódmezővásárhely, hogy most Novák Katalin gyorsan eltörölje az eddigi hülye bürokratikus, élettől idegen szabályokat?

Ha kell, akkor Orbán jelentse be a tizenharmadik havi nyugdíjat, valamint a minden szférában kötelező tizenharmadik havi plusz fizetést. Mondjanak végre olyanokat, amik megragadják az embereket, mert az eddigiek kontraproduktívak, az ellenzék hatásosabban agitál, s eljut az utolsó kis falu kocsmájáig.

Apropó, Orbán mikor tért be egy ilyen kiskocsmába? Ahol eldől a szavazás is.

Véleményem szerint a mostani Békemeneten jóval kevesebben lesznek, mint korábban. Bayer sem véletlenül utasította el eddig annak megszervezését. A városban sehol nincsenek fideszes kampány asztalok, fiatalok, de mindenütt, a piacokon, az aluljárókban, kereskedelmi központokban ott vannak az LMP, a Kétfarkú, a Momentum, a DK aktivistái. A Fidesz békésen alussza téli álmát, persze marhára hideg van az utcán.

Az, ha holnaptól az eredmények folynak a médiából, az ugyanolyan hatást vált ki, mint a Sorozosá, amivel egyébként egyetértettem, mert valóban a nemzet sorsa forog kockán. De a magyar társadalom éretlen arra, hogy felfogja mi a tét, mit veszíthetnek gyermekeik, unokáik, ha a balliberálisokra szavaznak.

A Forbes szerint Mészáros Lőrinc működő vagyona piaci értéken 105 milliárd forint.
Amennyiben ezt 50 milliárd hitel terheli, akkor 200 %-os a fedezettség.
Ugyanakkor a tényleges nettó vagyona 105-50= 55 milliárd.

Ilyen fedezettség mellett bármelyik kereskedelmi bank pozitív bírálatot ad.

Jaj te netszemélyiség, te "nemkormányoznak" hit hitvallója. (Egyébként szerintem is barokkos túlzás kifejezetten ellened békemenetelni.) A választott és szentül hitt nickneved az m3 metró felújításának kommunikációs eseményeiből fakad (és datálódik), ,

abból a Tarlós főpolgármesteri nyilatkozatféléből amikor a főpolgi

szabotázs-féle dolognak minősítette fakocka metróajtórésbe kerülését, holott alighanem csupáncsak egy BAROMÁLLAT autonóm anarchista passzintotta tette oda.

„Munkahelyek?”

"Két százalék alá csökkent a munkanélküliség a Hódmezővásárhelyi Járásban – a 2016-os mikrocenzus adatai nyomán a Délmagyarország.

A KSH felmérése szerint 23 ezer 294 ember dolgozik a városban és környező településeken. A foglalkoztatotti létszám 6 százalékkal nőtt a 2011-es mutatóhoz képest.

A lap szerint 2010-ben 3680 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi központ. Ez a szám mára 747 főre csökkent. A munkanélküliségi ráta 1,97 százalék.

A járásban is jelentős szerepet játszottak a közfoglalkoztatási programok az álláskeresők számának alakulásában. 2013-ban 855, 2016-ban 1079 fő dolgozott havi átlagban közfoglalkoztatottként. Tavaly ez a szám 885 főre változott."
http://www.vasarhely24.com/vas..

A Hódikötnél ugyanaz játszódott le, mint a többi könnyűipari cégeknél.

"Pál Rozália 1977 és 1986 között irányította a vállalatot. Az ő idején alakultak meg az első, ekkor még vállalaton belüli kisvállalkozások. A rendszerváltozással járó problémák – a termelés szűkülése, a nagyvállalat szétdarabolása, az egyes üzem-egységek leválása, csoportos leépítések, a korábban elért és fentebb említett szociális vívmányok fokozatos felszámolása – már Villányi László vezérigazgatói működése alá estek. A gazdaságilag többnyire kedvezőtlen folyamatok a HÓDIKÖT-öt sem hagyják érintetlenül. A vállalat sikeres időszaka a kilencvenes évek elején úgy tűnik, örökre lezárult. A nagy múltú vállalat helyét kisebb, hosszabb-rövidebb életű cégek (többnyire kft.-k) vették át. Ezek közül a Royal Tee-HÓDIKÖT Kft., az Alpha-HÓDIKÖT Divat Kft., a März Fashion Kft., valamint az EUROTEX Kft. bizonyult életképesnek."
http://tinyurl.hu/1Yb5/

"A jegybanki alapkamat csökkenésének lehetősége a világgazdaságtól függ. A csökkentés már Simor idején elkezdődött, Matolcsy csak folytatta."

Nem. A jegybanki kamat az infláció alakulásával függ össze. Az inflációt pedig a kereslet-kínálat és a gazdaság helyzete határozza meg.

Itt található a jegybanki alapkamat alakulása: https://www.nav.gov.hu/nav/szo..
Ha értesz a makrogazdasághoz, a pénzügyekhez, akkor ebben megtalálod a választ. Ha nem értesz hozzá, akkor hiába is magyaráznám úgysem értenéd meg.

Ekkora lenne Orbán Viktor családi köre?

https://forbes.hu/extra/33-leg..

Ha így van, jó nagy család lehet. Tán még a Floridában élő Péterffy Tamás is a rokonságba tartozik?
https://forbes.hu/uzlet/florid..

Zsolt! Természetesen támogatjuk a Békemenetet. De ebben nem értünk egyet veled. Nem hogy lélektanilag nem kerültünk gödörbe, de meg sem roggyantunk. Szép nagy balhorog volt, az igaz.
Ha elolvasod a mandin a fideszes kommentelőket, látni fogod, hogy ennyi.
De most jövünk, mi!

"hiszen a választási vereség hatására a mi oldalunk lélektanilag gödörbe került."

A lelki megerősítés, mindig, és mindenütt, a tények kiterítésével kezdődhet.
Amiről ti Zsolt megfeledkeztetek.
Miféle szégyenlősdi az, hogy a közpályázatok 5, azaz öt százalékát kívülről fújja az egész ország, d semmit nem tud ennek a 19, tizenkilencszereséről.
A Magyar államkassza gyarapszik Mészáros Lőrinc adójával.
De a magyar államkassza NEM gyarapszik, vagy semmit nem tudunk róla, ezok adójából, akik nem itt, hanem határon túl, más országokban adóznak, magyar gazdasági cselekmény után.
A nemzeti sajtónak, médiának az OLAF-jelentést annak első napján ízekre kellett volna szednie, mert abban a konkrét bűncselekményre utalások száma: 0, azaz NULLA.
Ehelyett az egész ország Eliosozik, Mészárosozik, minden település határában minimum 3, azaz HÁROM VADÁSZKASTÉLY áll.
Pető Péter a Hír Tv Lapzárta adásában - 2018. február 27.-28 reggel 5:30 - kijelentette:
Az Elios világítással kapcsolatban:
"Kecskeméten a pénzt ellopták!"
Akkor, ha ő ezt nem jelentette a rendőrségen, ügyészségen, most megteszem, címem, adataim a Mandinernél, ezennel felhatalmazást adok, hogy törvényesen igazolt vizsgáló-nyomozó megkaphassa, az én személyes engedélyem után!
Ha Pető Péter nem jelentette fel az Eliost, Kecskemét illetékes szerződő személyét, most én ezt ezennel megteszem: feljelentem Pető Pétert, ám ha tett feljelentést, bejelentést az enyém tárgytalan.
Tehát, Pető Péter szerint:
Az Elios világítással kapcsolatban:
"Kecskeméten a pénzt ellopták!"
Kérem a nyomozás megindítását, ill., hogy Pető Péter miért nem tett hivatalos feljelentést, amennyiben bűncselekmény jutott tudomására.
Amennyiben kiderül, hogy a pénzt nem lopták el, sőt: Kecskemét városa évente 50 millióval kisebb áramszámlát fizet az ELIOS-munkák nyomán, ebben az esetben kérem nyomozás megindítását Pető Péter ellen: kinek, milyen erőnek a megbízásából, sugalmazásából cselekedett, vagy csak egyszerűen hitelrontást, károkozást akart-e elérni.
Tisztelettel.

Az én vállalkozói ismeretségi köröm mosolyogva meséli, hogy az MSZP-SZDSZ alatt még többet kellett visszafizetni, mint most. S nem is titkolták. Pécsett, Toller Lacit csak mint 10 százalék Lacit ismerték, amikor balesetet szenvedett, akkor is ott volt az autójában a csúszópénz.

Ennyit a te barátaid tisztességéről, s ne nézz már mindenkit hülyének, összekevered az itt kommentelőket DK-s párttársaiddal.

Igen, Demszky éra, egyik fővárois cég az alvállalkozónak: Figyelj, gyorsan írd át a számlát, ilyen keveset nem lehet alapból leírni, még legalább három szinten hozzáírunk, , s abból nem lesz pénz, ha te itt filléreskedsz. Alvállalkozó: gyorsan és rendszeresen irreálisan magas számlákat szültem, s mindig megdicsértek,persze én is jól jártam. Hol van már az MSZP-SZDSZ-es aranykor, demszky, amikor annyit loptunk, amennyit nem szégyelltünk?"

Zsolt!
Mindegyik békemeneten ott voltam. Vidéki rokonaim, ismerőseim, is ott voltak saját pénzen felutazva. A hangulat valóban a szeretet és az összefogás volt nem úgy mint a ballib mantrázta, hogy "buszoztatva, gyűlölködve"
De most van-e ők?
Nem-e visszataszító miniszterelnökünk pökhendi viselkedése amikor kijelenti, nem vitázik?
Én a diáktüntetéskor azt vártam (a szeretet és az összefogásért), hogy beültetik a fiatal diákokat a parlamentbe és maga a fő szolga elmagyarázza, hogy mit miért tesz a kormány.
Miért is segítsem ezt az embert hatalomban tartani?
Nem igazán ül az az ok, hogy bevándorló ország leszünk ha az ellenzék nyer.
Nekem se rosszabb se jobb nem lesz ha nem nyer a Fidesz április 8.-án. Lehet, hogy el sem megyek szavazni, ha nem láttam a miniszterelnöki vitákat az 5% felett mért pártok miniszterelnök jelöltjeivel.

Én azt mondom, hogy a bukás is benne van a pakliban.
Nem csak hallottam, de tanultam is.

Még annyit Bayer Úr a média kapcsán, hogy például legalább a kampány idején a Karc FM reggeli, hétvégi blokkjaiban szüntessék meg a zenét. Idegesítő ripacsok miatt az ember azonnal sávot vált, s visszatér a Kossuth Rádióra. Tudomásul kellene venniük, hogy fiatalok nem hallgatják Önöket, az idősebb korosztályt meg kifejezetten idegesíti a zenei kínálatuk, így nagyon sokan be sem kapcsolják Önöket.

A Paláver is sikeresebb lenne zene nélkül, addig sem kapcsolnák le a rádiót,valamint helyette jutna idő plusz egy betelefonálóra. Szóval a zenei kínálatukkal csak riasztják a potenciális hallgatókat.

Majd akkor szólalj meg, ha legalább fele annyira képes leszel tárgyilagos maradni, mint én.

A túltolt negatív kampány és a túltolt pozitív kampány egyszerre tud visszataszító lenni.

Ami pedig igazán felbassza a zembereket, az a látványos meggazdagodás és a mellé járó lenézés és arrogancia.

Tények.
Szedd össze magad és nézz velük szembe.
Vagy te is egy ingyehülye vagy?

Intelligencia szinted alapján nem nehéz kitalálni, hogy jobbikos vagy.

Kedves Finale!

Nem értelek, miért állsz szóba egy Kittkatt nevű primitív jobbikossal. Még késsel és villával enni sem tanították meg otthon. Láthatjátok, hogy Vona az utcára engedte "értelmiségi kutyáit" - Kittkatt, coronita, Files, nomores, szekula, Palika 195, stb - , miként egykoron Röhm az SA barna ingeseit.

Látom, hogy nem olvasol figyelmesen, mert ha így lenne, akkor nem minősítettél volna narancsfannak.

Ha fant akarsz látni, akkor nézz körül a demagóg barátaid között. nem találsz köztük egyetlen gondolkodó embert sem, különösen nem olyanokat, akik hozzám hasonlóan kritikusan szemlélik saját oldalukat. Oldalról és nem pártról beszélek, nekem nincs pártom, viszont mindent mérlegre téve csak a Fideszre fogok szavazni.

Ez nem azt jelenti, hogy fan vagyok, csak azt, hogy megfelelő kitekintés, sok éves nyugati tartózkodásból fakadó ismeret birtokában az ország, a családom, a vallásom egyedüli megmentőjének kizárólag Orbán Viktort tekintem.

ha figyeltél volna, akkor láttad volna, hogy rendszeresen bíráltam a kormány, általam is helytelennek, vagy éppen bűnnek tartott lépéseit, hiátusait. Tőled még nem olvastam egyetlen kritikus megjegyzést sem a sajátjaidat illetően. Azt sem mered leírni, hogy Te kire és miért szavazol.

Amiről álmodom, az egy normális ország, intelligens, művelt , gondolkodó emberekkel, olyanokkal, akiket nem nem lehet tizenkilencezer forinttal megvásárolni, akik nem olyan pártra szavaznak, amely kiárusította az országot, amely a globális tőke érdekeit szolgálta ki kormányon, s ugyanezt tenné kormányra jutva, s iszlamizálná az országot.

Ha van kedved, cáfolj tételesen, nemzetközi horizonton is.

Mocskos kommunistázol, amikor vezéred, Vona most ölelkezik a kommunistákkal, zsidókkal, akiket te látványosan utálsz. Csak még nem fogtad fel, hogy a Vezéred nem akar ilyen primitív ostobákat, mint például Te is a pártjában, a támogatói között látni, hallani, mert lejáratod az új eszmeiséget.

Az új tagság a Belvárosban szerveződik. Tömegével hagyják ott a Momentumot, az LMP-t, a Kétfarkúakat a belvárosi zsidó értelmiségiek, s mennek át Vona zászlaja alá. Te ott nagyon kilógsz a sorból, egyfelől a műveletlenségeddel, bunkóságoddal, Téged a szagodról felismernek, hogy nem tartozol az új Jobbikhoz, másfelől a rugalmatlanságoddal.

Már megint kamuzol!
Azért kellett hazajönnie, mert kezdődtek az országgyűlési választások, - 90-ben!

Orbán Viktor 1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális filozófia történetét hallgatta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította.

Neked fogalmad sincs, hogy mit jelent ösztöndíjat nyerni és kint tanulni valahol. Ki a fenét érdekel, hogy milyen szinten beszéli az adott nyelvet. A professzorok a tárgyi tudásra adják a jegyeket és nem a nyelvire. Még ezt sem tudod kiskomám?! :)

A múltkor panaszkodtál, hogy bánccsák a Csintalant!
Na akkor felvilágosítalak a kuruccal, hogy ki is az a Csintalan.

https://kuruc.info/r/39/21786/

Ez a te véleményed. Akik tudnak angolul, nem amerikaiul, azok azt mondják, hogy Orbán JÓL beszél angolul.

Mondok neked egy példát. Ha kiküldenek Rómába a teológia valamelyik ágát tanulni, ott az egyik professzor héberül ad elő, mert az az anyanyelve, a másik olaszul, a harmadik franciául, a negyedik angolul stb, és nem fogja senki kedvéért csak angolul leadni a tárgyát. Én pedig nem tanulhatom meg minden professzor anyanyelvét és senki nem is várja el tőlem.
Mit gondolsz, azok a diákok, akik nálunk tanulnak tudják a nyelvünket? Nem! Menet közben tanulják meg.

A Soros ösztöndíjat ti hozzátok elő, méghozzá folyamatosan.
Sőt már nemcsak Orbánnál.
Vona beszél angolul? Volner?

Na fogadjunk, hogy te is erőss akcentussal beszéled a magyart!

De kamuzol, mert ezt írtad:

Orsós gyerek nem öt (5) hónapot, hanem mindössze két és fél hónapot lopta a napot a Pembroke főiskolán. Ezután eltanácsolták rendkívűl siralmas (társalgásit sem elérő) "angolja" miatt... Az pedig, hogy mennyit ért a "jogi" iskolája, azóta már százszorosan is kiderült.

Az a bizonyos "jogi" iskola az ELTE! Ha te jártál volna jogi egyetemre tudnád, hogy ez mit jelent.

Ami a legdurvább a részedről, nálunk akkoriban orosz volt a kötelező tantárgy. Németországban az angol.
A te szüleid az USA-ba menekültek. Mennyire tanultak meg angolul? Hány évet éltek amcsiban?

Elolvastad egyáltalán a Csintalanról írottakat a kurucon?
És egy szavad sincs rá, ha igen? Vagy neked tökmindegy, te akkor is csak Orbánnal tudsz foglalkozni bármit is ír róla a kuruc?

Azt már többször elmagyaráztuk neked, hogy miért használ fejhallgatót pl. Brüsszelben. Nem mondom el újra.
Ebből nem tudtam meg, hogy erős akcentussal beszéled-e a magyart, vagy sem.
Nekem mindkét kiejtés tetszik. Mindegyiknek megvan a maga szépsége.
Tudom, hogy nincsenek az angolban olyan alpári jelzők, mint a magyarban, de, ha akarsz, márpedig hajlamos vagy rá, enélkül is vérig tudod sérteni az embereket.

Azt már többször elmagyaráztuk neked, hogy miért használ fejhallgatót pl. Brüsszelben. Nem mondom el újra.
Ebből nem tudtam meg, hogy erős akcentussal beszéled-e a magyart, vagy sem.
Nekem mindkét kiejtés tetszik. Mindegyiknek megvan a maga szépsége.
Tudom, hogy nincsenek az angolban olyan alpári jelzők, mint a magyarban, de, ha akarsz, márpedig hajlamos vagy rá, enélkül is vérig tudod sérteni az embereket.

Ez a lista ugye, a nagyon derék Polló László 2017.04.02-i facebook-os bejegyzéséből való (a Mandiner is hozta).

1.)
Szép, szép lista,
de azért érdemes alaposabban megnézni.

Megnéztem a listában felsorolt kórházakat.
Hiba és az ellenőrzést nehezíti, hogy Polló nem közli,
MELYIK ÉVBEN történtek ezek kórházi beruházások.
A listában 29 (huszonkilenc) kórház szerepel,
DE
közülük 5 (öt) kórház KÉTSZER is:
Bp. Szent Imre, Eger, Dombóvár, Győr, Kaposvár.
Tehát valójában 24 (huszonnégy) kórház van Polló listáján.

2.)
Felsorolok (DÁTUMMAL) olyan kórházi beruházásokat,
amelyek NEM a Fidesz kormányzása idején történtek:
Bajai Kórház (2007)
Balassagyarmati Kórház (2007)
Békéscsaba, Réthy Pál Kórház (1992-94, 2006)
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky Kórház (2006-07)
Budapest, Heim Pál Gyermekkórház (2006)
Budapest, Nyírő Gyula Kórház (1997)
Budapest, OITI (2005)
Budapest, Orsz. Onkológiai Intézet (1995-98)
Budapest, SOTE Pathológia (2002-03)
Budapest, Szabolcs utcai Kórház (1996-98)
Budapest, Szent Imre Kórház (2008)
Budapest, Szent László Kórház (2005)
Budapest, Uzsoki utcai Kórház (1997-98)
Cegléd, Toldy Ferenc Kórház (1994)
Debrecen, DOTE Szívsebészet (1992)
Edelény, Koch Róbert Kórház (2003)
Gyöngyös, Bugát Pál Kórház (1992-93)
Győr, Petz Aladár Kórház (2008)
Harkány, Fürdőkórház (2006-07)
Jászberény, Erzsébet Kórház (2007)
Kaposvár, Kaposi Mór Kórház (2003)
Kazincbarcikai Kórház (2004-05)
Komárom, Selye János Kórház (2007)
Kecskeméti Kórház (2004)
Miskolc, B-A-Z Megyei Kórház (1997-98, 2009)
Mosonmagyaróvári Kórház (2006-07)
Nagykőrös, Fáskert úti Kórház (1995)
Nyíregyházi Kórház (2006)
Ózd, Almási Balogh Pál Kórház (1995-97, 2008))
Pécs, 400 ágyas Klinika (2005)
Pécs Baranya Megyei Kórház (2006-07)
Szeghalmi Kórház (2007)
Székesfehérvár, Szent György Kórház (1994-95, 2003)
Szolnok, Hetényi Kórház (2006, 2008)
Tatabánya, Szent Borbála Kórház (1997-98)
Vác, Jávorszky Ödön Kórház (1997-98)
Veszprém, Cholnoky Ferenc Kórház (1994-97)

Aha... szóval, ilyen lenne a Kánaán ígérete...
Ha ilyen,
akkor a Fidesz is Kánaánt ígért pl. 2006-ban:
– 14. havi nyugdíj
– "Családi gépkocsi-program"
(1600 cm3 alatt nem lesz reg. díj és 50%-os autópálya-díj)
stb.

Csintalanról kérdeztelek, de már harmadszor. Olyan vagy, mint a diák, aki csak egy tételt tanult meg. Bármi a kérdés, mindig arról az egyről beszél, persze, azt is rosszul tudja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés