Eltörlik a melegházasságot Bermudán

2018. február 8. 21:46
Soha nem történt még ilyen.

Bermuda kormányzója, John Rankin aláírta azt a törvényt, amely visszavonja a helyi Legfelsőbb Bíróság 2017-es, az azonos neműek házasságát engedélyező döntését – adja hírül a Daily Caller. A cikk rámutat: először fordul elő, hogy valahol véget vetnek a melegházasság intézményének.

A törvényről tavaly decemberben szavaztak a képviselőházban és a szenátusban, a képviselők túlnyomó többsége támogatta a javaslatot. Azoknak az azonos nemű pároknak, akik a Legfelsőbb Bíróság döntése után frigyre léptek, nem bontják fel a házasságát, és a melegek továbbra is bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthetnek. Walton Brown, az ország belügyminisztere kijelentette: a törvénnyel nem a helyi melegközösséget kívánják kiközösíteni, csupán az egyensúlyt kívánják megtalálni a melegházasságot elutasító, társadalmilag konzervatív közvélemény és a meleg párok védelme között. 

A konzervatívok ünnepelnek, szerintük a melegházasság eltörlése erősíti a hagyományos családmodellt, a törvény kritikusai viszont az LMBT-emberek jogainak sérüléséről beszélnek.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A józanság győzelme . Avagy : nem lehet a természet adta valóságot tetszőlegesen kiforgatni .

Még pontosabban : nem szabadna...

Nem az ország beteg , "csak" az Ön gondolkodása , kedves Tunya...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés