Az összemosás művészete

2018. február 2. 18:49

Lakner Dávid
Magyar Nemzet
A Jobbik és a baloldal helyett mások hangolódtak egymásra: nemcsak Németh érti meg jól Orbán Viktor pártját, de mindketten egy követ fújnak Geert Wilders holland szélsőjobbos politikussal is.

„Pedig ha különös szövetséget keresünk, nem is kell olyan messzire, a Jobbikig és a baloldalig mennünk. Elég Némethre tekintenünk, aki épp a Fidesz-közeli revolverlapban érvel a kormánypolitika mellett, miközben nem győzi elhatárolni magát az ATV politikai felfogásától. »Én a Hit Gyülekezetéről tudok nyilatkozni, az ATV hangvételét a hírigazgató és a szerkesztők határozzák meg« – érvel a vezető lelkész, elvárva, hogy ne mossunk össze olyanokat, mint egy televízió és a tulajdonosa (amely televíziónál fia, Németh S. Szilárd a főnök). Egy lapon dobálózni csak olyan nagy ívű fogalmakkal szabad, mint a »Soros-terv«, a »kereszténység fennmaradása«, a »drogliberalizáció«, a »muszlim migráció«. Innentől Szél Bernadett szavaiért Vona Gábor felel, Soros György elképzeléseit pedig Janan Mirwaison is számon lehet kérni, aki hiába magyarul beszélő és gondolkodó, Magyarországon felnőtt magyar állampolgár, afgán férfi lesz, amint a kormánykommunikáció úgy kívánja.

A Jobbik és a baloldal helyett mások hangolódtak egymásra: nemcsak Németh érti meg jól Orbán Viktor pártját, de mindketten egy követ fújnak Geert Wilders holland szélsőjobbos politikussal is. A Szabadságpárt vezetője decemberben közös fotón mosolygott Németh Sándorral, könyvét pedig a gyülekezet kiadója, a Patmos Records jelenteti meg. A kötet címe nagy ívűbb nem is lehetne: Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem. Egyébként ugyanez a kiadó adta ki Gorka Sebestyéntől A dzsihád legyőzését, valamint Tarjányi Pétertől A terror stratégiáját. A küldetéstudatos holland a hétvégét Magyarországon töltötte, hétfőn pedig együtt ebédelt, majd közös képet tett ki Orbán Viktor miniszterelnökkel. »Közösen harcolunk az iszlamizációval szemben az európai kultúra fennmaradásáért – fogalmazta meg a De Telegraafnak Wilders, hogy mi köti össze kettejük politikáját. – Orbán azt mondja, Magyarország nem muszlim, hanem keresztény ország, és szeretné, ha ez így is maradna. Elmondtam neki, hogy európaiak milliói értenek vele egyet« – tette hozzá.

Wildersnek annyira igaza van, hogy nemcsak európaiak, de magyarok milliói is egyetértenek ebben Orbánnal. Valószínűleg elenyésző lenne azok száma, akik úgy gondolnák, Magyarország mielőbb legyen muszlim ország. Hollandia esetében ez éppígy elmondható. Csakhogy a különös Németh–Orbán–Wilders-szövetség tagjai jobban szeretnek általuk választott, ugyanakkor mitikus dimenziókba emelt ellenséggel harcolni. Küzdelmük mindig a fennmaradásért folyik, és abszolút sikerre van ítélve, hiszen maguk szabják meg, mikor és mekkora győzelmet aratnak az általuk felrajzolt gonosszal szemben. Bár nem lehet nem észrevenni, hogy a Fidesz és a Jobbik helyet cserélt a jobboldalon, a fenti hármast mégsem annyira a szélsőségesség, mint a gátlásnélküliség, illetve a saját fontosságukba vetett, végtelen hit köti össze. A kérdés: meddig sikerülhet küldetésükről másokat is meggyőzniük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fidesz maradt, ahol volt, a jobbik ment át balra.

M?ég egy turbános?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés