Allah mellett tett hitet Vona Gábor

2018. január 25. 8:39

Írta: Kereki Gergő
Vona Gábor muszlim fiatalok előtt, törökül tesz hitet Allah mellett. Videó.

A Mandiner birtokába jutott felvételen Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett.

A gyenge minőségű, vélhetően mobiltelefonnal készített felvételen Vona Gábor törökül beszél.

A Jobbik elnöke a következőket mondja: 

„Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.”

A pártelnök Allah mellett hitet tevő mondatait üdvrivalgással fogadja a feltehetően török közönség.

*

Arról, hogy a törökök melyik istent értik Allah alatt, itt olvashatnak.

Összesen 331 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amennyiben ironikus akarnék lenni, akkor mondhatnám azt, hogy Vona, az Afd-ből kilépett és muszlim hitre tért képviselőhöz hasonlóan előrelátó politikus. Már előbbre lát gazdájánál, Simicskánál is.

Vona látja Európa elestét, esélytelenségét a muszlim hódítás feltartóztatására. A végjátékban még jól akar élni, táncolni a süllyedő hajó zenekara által játszott zenére, ezért csatlakozott gerinctelen, a választóit sunyin becsapó politikusként a hazaáruló balliberális oldalhoz.

S otthon gyűjti azon relikviákat, dokumentumokat, amelyekkel reméli élete, egzisztenciája megvédését a hódítóktól.

Vona egy kis csúszómászó féreg. De azok a zsidó értelmiségiek is, akik egy ilyen nácit felkarolnak a hatalom megszerzése érdekében.

Te sem tartozol a gondolkodó jobbikosok közé, azok már nem védik pártjuk árulóját.

Azért ez még nem a muszlim hitvallás, vagyis a Sahada ("egy az Isten Allah, és Mohamed az ő prófétája").

Keresztény szempontból a mondat második fele a problémás, és azt Vona nem mondta el. Az "Allah" szó egyszerűen azt jelenti: "Isten" (vö. héber "él", pl. Gabri-él, Miká-él, Izrá-él stb.). Ha Vona törökül beszélt, kérdés, hogy van-e más szó a török nyelvben Istenre.

Törökül Istent úgy hívják, hogy Allah, milyen meglepő. Igen, a keresztényt is.

Akkor a formál logika szabályai szerint: Allah=Allah

Akkor kezdjük kibogozni, mire gondolt Gabi

A teremben tartózkodók közül szerinted volt-e egyetlen is aki Vona Alahhozását egy egyetemes isten megnevezésének, és nem az Iszlám isten megjelölésének vélte?

Allah magyar fordítása az Allah is. Nem fordítod úgy hogy "Isten agbar" például.

Épp akartam kérdezni, hogy mikori ez a felvétel, de akkor ezek szerint régi.

Zazri egy mániákus hülye. Se Allahhoz se Krisztushoz nincs köze. Hellerhez van affinitása. Chanad, Balóné, KáGéBéla , Egyenes Olga meg Havas Anál úr.

Most már csak azt várom mikor jön rá Vona hogy ő tulajdonképpen Zsidó, és tér át a judaizmusra. Komolyan, már nem is csodálkoznék rajta.

Nem kétséges. Vona hun. Hun ilyen, hun olyan.

A tanri ugyanúgy melléknév a törökben, mint isten kisbetűvel a magyarban, és akkor használatos, ha általában beszélünk isteni rangú személyekről - például görög vagy skandináv istenekről.

Szürke Farkasoktól a Spinoza Házig.
:)))))))

(Szerintem Simicska már veri a fejét a falba, hogy nem mondjuk az LMP-be fektette a milliárdjait...)

Azt hiszem, 2013-as (!).
De ha esetleg ez nem az a performansz, egészen biztos, hogy 2013-ban még teljes gőzzel ment ez a török-orosz-iráni vonal, és volt - az ún. jobbikos platformokon bőszen propagált és ünnepelt - törökországi Vona-látogatás.

SZóval még csak nem is egy "őskori", 10-12 évvel ezelőtti sztoriról van szó. 2013 őszén már indult is a cukiság-kampány a vizslákkal...

Válaszok:
ThunderDan | 2018. január 25. 13:16

Felesleges a vita. Minden kétséget kizárva, Vona a Jobbik imámja.
Lemondása esetén így megvan a jövőbeni tevékenysége.

A "térdre, imához" megvolt?

Vagy azt most nem veszik elő, hogy az egykori liberális jellemrajzát színesítsék?

Nem gondolom, hogy pl. ez nagyon ismert lenne a NAGYKÖZÖNSÉG előtt. :))))
Márciusban mondjuk lehetne ezt szórni amolyan origó-tv2 szinten. :))))

https://www.youtube.com/watch?..

Vona egy kincsesbánya, lássuk be.

A legviccesebb mondjuk az lenne, ha előkerülne egy hasonló OROSZ videó is, Vona sűrű moszkvai látogatásairól. Lajos befonná a haját. :)))))))

Egy lényegében 100%-os muszlim országban beszélt muszlim emberek előtt istenről... ja, s eddig is ismertek voltak a KONKRÉTAN az ISZLÁMOT dicsérő kijelentései... mégis, miről beszélünk? :)))))

https://alfahir.hu/vona_a_magy..

2013. november pl.
Csak egy példa a sok közül.

Lehet, hogy a videó ugyanerről a turnéról származik.
Pár finomság az alfahíres cikkből (NEM, NEM Habony-média, LOL...):

"Az iszlámról való kapcsolatáról Vona elmondta, életében többször is fontos és meghatározó találkozásai voltak az iszlámmal, több muszlim kollegája és barátja van, az esküvői tanúja pedig épp egy palesztin fiatalember volt."

:))))))))))

"Vona Gábor előadásának végén -ahogy a többi helyszínen is- öt fontos mondatot a hallgatók anyanyelvén, törökül olvasott fel"

:) (Mondom, szerintem ez pont ez a turné...)

"Vona hangsúlyozta: semmilyen olyan politikai "szélsőjobbos" nyugati politikai erővel nem hajlandó szóba állni, akik a török népek ellenségei. Vona szerint a nyugati radikális pártokból, ha kivesszük az iszlám- és törökellenességet, semmilyen programjuk nem marad.

Vona szerint minden iszlám- és törökgyűlölő nyugat-európai csak tanulhat törököktől, például családszeretetet, tradíciótiszteletet, nemzettudatot."

:)))))))))))))))))))))

Még egyszer: ez 2013. november. Majdnem vége egy teljes parlamenti ciklusnak, és már megjelentek az első vizslakölykös fotók... és alig bő egy évvel vagyunk a G-nap előtt.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. január 25. 13:48

jaj Gábor, lett volna eszed!

Válaszok:
Megtalálta | 2018. január 25. 13:44

Sosevót. Akkor nem tartana itt.

Igen ott, és valószínűleg ezen a 2013-as látogatáson készülhetett, esetleg egy korábbin. Nehéz elképzelni, hogy itthon hoztak össze ekkora török közönséget.

Na igen.
Emlékszem a MIÉP 2002-es plakátjaira: "Se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar."

Most meg van nekünk egy irániforradalmigárdás-iszlámdicsőítő-oroszbáb-habsburgimádó-zsidózócigányozó-nagymagyarországozótrianonozó-euzászlóégetős katyvaszból egy szuperpíszí-hanukázó-mindentőlelhatárolódó-atlantista-brüsszelita-hellerágnesnekkonrádgyörgynekmegfelelniakaró-demokráciázójogállamozóemberijogiaktivistás-klasszikballib katyvasszá váló cukipárt.

valakinek azt is fel kell törölnie

Az is lehet, hogy Vona Gábor a kiválasztott, aki összebékíti a muszlimokat a zsidókkal. Vagy nem.

Válaszok:
peninsulavaldes | 2018. január 25. 14:16

nekem semmi bajom egyik társasággal sem,bár a zsidókat jobban kedvelem

"Tudom, hogy ez egy vérlázító állítás egy iszlám embernek -- nem is szokták megtorlatlanul hagyni -- , de ettől még igaz."

Ez nem egyedi. A Korán szerint Allah az egyetlen, igaz Isten, és Mohamed az ő prófétája. A monoteista vallások már csak ilyen kirekesztőek.

De nem is a teológia miatt érdekes ez a történet, azt sem tudni biztosan, hogy Vona tudta-e, hogy pontosan mit üzen a törököknek. Inkább az az érdekes, hogy ismét szembesülhetünk vele, hogy nem is olyan rég, néhány éve még hogyan dicsőítette az iszlámot.

Jézus, a pápa Jézus földi képviselője, megbizottja.

inkább hogy mennyi a hozott anyag.)

Nem vagyunk hányingerek.
De ezt a kérdést így előadni, mintha Vona muszlim lenne,
több mint butaság.
Ám Vona is használhatta volna az Allah helyett az Istent.
Azt is megértették volna.

Te melyik országban élsz?
MINDEN CSAPBÓL a Fidesz korrupciója folyik. Az RTL Klub híradójától az ATV-n és a HírTV-n át lényegében a teljes netes médiavilágig...

Mégsem bukott meg a Fidesz.

látjátok ezért tudta a Soros megszerezni a hatalmat a világkormányban

Nem vagyok török nyelvész, de a muszlim vallást ismerem valamennyire, annak alapján madarasi.ábel olvtárs tájékoztatása korrektnek tűnik: a "tanrim" a pogány bálványistenek neve. A muszlimok úgy gondolkodnak, hogy a zsidók, a keresztények és a muszlimok, tehát a Könyv Népei ugyanazt az egy Istent, Allahot imádják. Ezért egy törökül beszélő keresztény minden további nélkül kijelentheti, hogy ő egyedül Allahot tiszteli. Azt nem mondhatja, hogy Mohamedet pedig Allah prófétájának tartja. Na, ez az, amit Vona sem mondott.

Korrektnek tűnik a tájékoztatás, köszönöm. Egy törökül beszélő keresztény eszerint simán elmondhatja, hogy ő Allahot tiszteli.

Én azt tudom biztosan, hogy az arabra fordított Biblia úgy kezdődik, hogy "Allah lelke lebegett a vizek fölött".

A kereskedelmi forgalomban kapható a libanoni keresztény nemzeti szent, Szent Charbel életéről készült film, na, Szent Charbel úgy sóhajtozik Allahhoz, hogy öröm hallgatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés