Ferenc pápa: Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból

2017. december 17. 14:32
Az igazi karácsony a gyermek Jézus születéséről szól, aki szegényen és törékenyen megszületett közöttünk, hogy szeretetét adja nekünk – jelentette ki Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren.

Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból – jelentette ki Ferenc pápa Advent harmadik vasárnapján a római Szent Péter téren, ahol a keresztény karácsony üzenetéről beszélt, s ahol megáldotta a gyermek Jézus jászolba helyezendő szobrocskáit. Ferenc pápát 81. születésnapján az egész világból felköszöntötték. 

Ferenc pápa vasárnap déli beszédében kijelentette: az igazi karácsony a gyermek Jézus születéséről szól, aki „szegényen és törékenyen megszületett közöttünk, hogy szeretetét adja nekünk”. A katolikus egyházfő hozzátette: „Ez az igazi karácsony! Ha kivesszük belőle Jézust, mi marad karácsonyból?”. Ferenc pápa megáldotta a gyermek Jézusnak azokat a szobrocskáit, amelyeket a római plébániákat látogató gyerekek vittek magukkal a Vatikánba, majd a jászolokban helyeznek el. 

A napsütéses Szent Péter téren több tízezren hallgatták Ferenc pápa szavait, aki vasárnap töltötte be 81. évét. Az egész világból számtalan üdvözletet kapott. A születésnapi tortáját az idén is a Vatikánváros közelében lévő római cukrászda készítette el. A cukrászati remekművet a Maupal nevű utcaművész díszítette, aki Róma utcáin már több falrajzot alkotott, egyebek között Supermanként ábrázolva Ferenc pápát. A tortán Ferenc pápa megszokott fekete aktatáskájával a kezében látható, hátán pedig a kettészakított és összefércelt világ, amelyet a pápa cipel a vállain.

Ferenc pápa vatikáni lakhelyén, a Szent Márta-házban tölti születésnapját, amelyre az utóbbi években mindig római hajléktalanokat hívott meg, hogy velük ebédeljen. 

(MTI)

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból"

Ferikém, te nem szoktál ennyire szentimentális lenni. Legyünk
praktikusak: Jézus nélkül a karácsony csak egy téli napforduló.
Néha egybeesik a ramadannal és majdnem mindig a hanukával.

Jobb is lenne a világ, az biztos.

"Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból"
Nyáj nélkül meg nem lesz értelme, Feripásztor...

Ferenc pápa, egy másik papnak. Néri Szent Fülöp több pápának, bíborosnak, püspöknek volt a gyóntatója. És természetesen a világiaknak is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés