Iránytű Intézet: Toronymagasan vezet a Fidesz

2017. december 13. 9:14
Továbbra is magabiztosan vezet a Fidesz, eközben a DK és az LMP beérte az MSZP-t – legalábbis az Iránytű Intézet szerint.

Néhány hónappal a választás előtt meggyőző fölénnyel vezet a Fidesz és a KDNP, verseny sokkal inkább az ellenzéki oldalon van – derül ki az Iránytű Intézet legfrissebb, a Magyar Nemzet megrendelésére készült kutatásából.

A felmérés szerint az úgynevezett biztos szavazó pártválasztók körében a kormánypártok még erősödtek is az októberi 49 után novemberben már 50 százalékon álltak. Bőven lemaradva ugyan, de a Jobbik stabilan tartotta magát a második helyen; a támogatottsági adatai nem változtak, így maradt 22 százalékos a tábora. A biztos pártválasztók között az MSZP novemberre elveszítette harmadik helyét, ráadásul a velük állandó tárgyalásban, illetve vitában álló Demokratikus Koalícióval (DK) szemben maradtak alul. Gyurcsány Ferenc pártja növelni tudta szavazóbázisát, és nyolc százalékon állt, míg a szocialisták megmaradtak hét százalékon. Ugyanezt a számot mérték egyébként az LMP-nek is. A kisebb pártok közül a Momentum „tűnt ki” a maga három százalékával. Az Együtt, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya párt viszont csak egy-egy százalékon állt.

A teljes népességet tekintve az erősorrend hasonló, a verseny pedig a néhány százalékos szegmensben még inkább kiélezett. A kutatásból az derül ki, hogy a Fidesz és a KDNP magabiztos fölénnyel vezeti a listát: ahogy októberben, úgy novemberben is 34 százalékon álltak. A második helyen álló Jobbik is tartani tudta táborát, Vona Gábor pártját 17 százalék támogatta a teljes népességen belül. Utánuk jelentősen hátrébb, hat-hat százalékra mérték a szocialista pártot és a DK-t is, az LMP pedig hajszállal lemaradva ért el öt százalékot.

Az Iránytű mérése alapján novemberre a bizonytalanok aránya 12-ről 13 százalékra nőtt, hat százalék pedig nem akart válaszolni a kérdésekre.

 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, jó. De a Fidesz jobban teszi, ha úgy tekinti, hogy 49%-on áll, és küzdenie kell még néhány százalékért.

A Nézőpont felmérését fogadd el hitelesnek.

"Hátborzongatóak a közvélemény-kutatási adatok. És elsősorban nem azért, mert a Fidesz nagyon jól áll, hanem azért, mert az emberek nagy része kormányváltást akar, de az ellenzék képtelen ezt az igényt megtestesíteni. Ebből is az látszik, hogy valamit rosszul csinálunk. Teljes káosz van az ellenzéki oldalon." - mondja Karácsony Gergely.
http://nepszava.hu/cikk/114784..

2017.12.11
Republikon: A Fidesz megdöntötte saját rekordját, 57 százalékon áll
A Jobbik két százalékot esett egy hónap alatt, most 13 százalékon áll
https://index.hu/belfold/2017/..

"hanem azért, mert az emberek nagy része kormányváltást akar"

Ezt honnan veszik, azt volna jó tudni.
........
Pl.
Závecz Research Intézet augusztusi felméréséből.

„Nagyjából nyolc hónappal a parlamenti választások előtt a választópolgárok 32 százaléka azt tartaná jónak, ha a Fidesz maradna kormányon a következő ciklusban is. Ennek a 2,6 milliós csoportnak nagy részét a Fidesz szavazói adják, ők 2,1 millióan vannak. Hozzájuk adódik még a pártokhoz nem kötődők, a bizonytalanok közül 350 ezer fő és más pártoktól 150 ezer fő.

A kormány távozását az emberek 43 százaléka, 3,5 millió ember szeretné. Ez a csoport rendkívül heterogén, sokféle politikai nézet követőit, számos párt híveit találhatjuk meg közöttük. Az ellenzéki pártok támogatóinak túlnyomó többsége – 90-97 százaléka – 2018-tól új vezetést kíván az ország élén látni. A Jobbikosok közül 1 millióan, az MSZP táborában közel 750 ezren szeretnék, ha a Fidesz-kormány a jövő évben elbúcsúzna. További 10 ellenzéki párt – benne a DK és az LMP – összesen 1 millió kormányváltó támogatóval rendelkezik. Rajtuk kívül még a pártpreferenciával nem rendelkezők közül 800 ezren szeretnék azt, ha a parlamenti választások után más venné át a kormányzást.”
http://nepszava.hu/cikk/113844..

Ha már "rosszindulatú műbalhé" az un. Soros-terv szerinted micsoda? Még Navracsics is azt mondta, hogy ez ostobaság.

A Nemzeti Konzultációban leírtak egytől -egyig ostobaságok.
Még a rendőrség is kimondta, hogy Soros nem jelent veszélyt az országra.

http://index.hu/belfold/2017/1..

De azért még a vízcsapból is a Soros terv folyik.

Akkor szerinted vajon ezzel mit akart mondni Navracsics??

http://index.hu/belfold/2017/0..

Látod ezért nem jó, ha csak a Habony-Médiaművek sajtóját olvasod, mert az biztos nem írt erről.

A Soros tervről meg csak ennyit:
http://index.hu/belfold/2017/0..

Látom még mindig nem cseréltél gyógyszert!!!!

Azannya!!! Hogy te mennyire vicces vagy!!
Amúgy ezek a szövegek akkor szoktak előjönni, amikor elfogytak az érvek.

Hát, ez a "vízfolyás" módszer már régi:

Hermann Göring :
"Az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani ... Csak annyit kell tenned, hogy elhiteted velük, hogy támadás alatt állnak, el kell ítélned a pacifistákat, amiért hiányzik belőlük a hazafiság és mert veszélyeztetik az országot. Ez minden országban éppúgy működik."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés