Ezért nem írom alá a Pócs János elleni petíciót

2017. december 12. 21:44

Stumpf András
Válasz.hu
Mégsem írom alá a Pócs elleni petíciót. Pócs posztja ugyanis félelmetes prosztóság, elképesztő barbárság, embertelen és minden szint alatti, de: pont nem antiszemita.
„Egy általam igen tisztelt aláírótól még megjelenése előtt megkaptam a petíció szövegét, amelyben Pócs János fideszes képviselő lemondatását követeli mások mellett Enyedi Ildikó, Kukorelly Endre, Konrád György, Parti Nagy Lajos, Tamás Gáspár Miklós és Závada Pál. Azért ugyanis, amit megosztott a Facebookon múlt pénteken. 
 
Az Ő VOLT A SOROS!!! feliratú leölt disznóról és a Pócs által hozzáfűzött szövegről („Ott már egy disznóval kevesebb. Jó étvágyat!”) azonnal beszámoltunk mi is. El is ment az étvágyunk rögvest.
 
Mégsem írom alá a Pócs elleni petíciót. Pócs posztja ugyanis félelmetes prosztóság, elképesztő barbárság, embertelen és minden szint alatti, de: pont nem antiszemita. (...)
 
Ha a logika nem elég és tekintély is kell érveim alátámasztásához: van-e nagyobb tekintély antiszemitizmus-ügyben a zsidó államnál? Nos, nem is olyan rég példátlan dolgot tett az izraeli külügyminisztérium: saját nagykövetétől határolódott el, amikor Joszi Amrani a Soros-plakátok antiszemitizmust kiváltó mellékhatásainak veszélyeire hívta fel a figyelmet. Izrael szerint nincs ilyen veszély, ráadásul ők maguk is támadják Sorost ezerrel.

Foglaljuk tehát össze, mi az, amit Pócsnál láttunk: az agypusztító, hazug, ellenséggyártó propaganda embertelen következménye. Éppen elég ez önmagában. Teljesen felesleges belekeverni az antiszemitizmust.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem roppant egyszerű a dolog. Soros, aki kijelentette, hogy ő nem tartozik egyetlen nemzethez sem, kizárt, hogy antiszemitának tartaná ezt az ügyet. Ő nagyon szereti a magyar népet, sokat tett értünk, szívvel-lélekkel , pénzzel segíti a demokrácia meggyökerezését. Olyat,amilyet ő elképzel, természetesen.
A pálinkás disznóölés időnként meg képes baromságokat kihozni emberekből.

Szerintem disznóölés így még nem volt hypo-olva, mint ez. Embertelen? Barbár? Antiszemita? Jesszus! Ti tényleg ilyen hülyék vagytok, vaze?

Csak részben igaz amit írsz, mert az adrenalin "tágítja a vázizmok, a szív, az agy és a máj ereit". Ebből eredően valós Kanóc állítása.

Ha Pócs posztja antiszemita, akkor Kertész Ákos írásában megfogalmazottak rasszista. Ha pedig rasszista akkor náci. A mostani tiltakozó értelmiség akkor a végletekig védte KÁ és támadta azokat akik elítélték az író írását. A "le fogják szúrni” még uszító is.

Részlet Kertész Ákos írásából.

„A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.” (Kertész Ákos író a Kossuth-díj birtokosa fővárosunk díszpolgára, Hazám-, Arany János- és József Attila-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrenddel is kitüntetettje.)

De o nem is ezt irta, hanem azt, hogy JELEN formajaban nem tud azonosulni a peticioval, MERT az azt allitja valamirol hogy antiszemita, pedig nem az.
Ha valaki felemelheti a szavat az ugyben, az a Negy mancs vagy mas allatvedo szervezet, ugyanis nagyon csunyan megsertettek egy szegeny disznot.

"Foglaljuk tehát össze, mi az, amit Pócsnál láttunk: az agypusztító, hazug, ellenséggyártó propaganda embertelen következménye. "

De mit látunk a Pócs ellenében tiltakozó aláíróknál?

Spiró az aláíró is egy gyűlölködő sanda bandához tartozik.

Spíró az aláíró "új könyve, a Kőbéka miatt utánanézett az 1945-48-ig tartó időszaknak és számára kiderült, nem volt eleve eldöntve, hogy szovjet típusú diktatúra következik-e vagy valami más."

Nem eléggé alaposan nézett utána, mert agyát elöntötte a gyűlölet vörös köde.

Ez nem "Isten Áldásával", vagy kizárólag Sztálin elvtárs akaratából, hanem a győztes nyugati hatalmak jóváhagyásával valósulhatott meg! Még Lengyelországot is odadobták Sztálinnak, pedig Lengyelország szállt szembe először fegyveresen Hitlerrel, bízva abban hogy a Nyugati hatalmak garantálják területi épségét.

Spiró György:
„Jönnek” Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint, füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból, csönd van. Senki se pisszen. Alantról kevéske hűlt költő csontujja int. Ó, ha gyilkolni szabadna újra, csámcsogva, hersegve szívnák a vért - miért is? ki tudja. Trianonért? "

HA MINDEN MAGYART RÖFÖGŐ MOSLÉKOT ZABÁLÓ DISZNÓNAK NEVEZ KERTÉSZ ÁKOS,
a Gyurcsány kormány által Kossuth-díjjal kitüntetett író,
akkor azt helyénvalónak tartják azok a díszpintyek,
akik most Stumptól is tiltakozást követelnek Pócs ellenében .

Extrém ideológiák által elhülyített korunkban a mértéktartás az egyik legfontosabb erény. Ám mértéktartás közben is mértéktartónak kell ám lenni Stumpf úr.

Pócs szereplése nem „félelmetes prosztóság, elképesztő barbárság, embertelen és minden szint alatti”, mert van még alatta néhány szint, s azokra majd mit mondunk? Ez egyszerűen csak idétlen viccelődés. A parlamenti képviselőktől talán nagyobb érettséget és kulturáltságot várnánk, de valljuk be, az elmúlt évtizedekben nem tették túl magasra a lécet.

A kormány sorosozása pedig nem „agypusztító, hazug propaganda”, hanem minden szinten marketingvezérelt korunknak egy átlagosan undorító marketingkampánya. A marketing a tömegbefolyásolás „tudománya”, amely eleve agypusztító, ha azt értjük alatta, hogy az önálló elemzés és értékelés médiából érkező panelekre való felváltására, azaz manipulációra törekszik. Az idézőjelet el is hagyhatjuk, mert a marketing a tudományosság kritériumainak megfelel, csak bizonyos erkölcsi értékrendnek nem. A sorosozó kampány ráadásul nem hazug (olyan is van), hanem egy másik politikai propagandakampány ellenkampánya, s a másik kampányról lényegében igazat mond, csak a marketing szabályai szerint egyszerűsít, karikíroz és sulykol.

A kormány a sorosozó kampányt addig fogja nyomni, ameddig a „tudományos” felmérések szerint hat. Márpedig úgy tűnik, még hat, hiszen a kormány soha nem volt ennyire támogatott. A marketing ismét a mennybe megy, csak most ez azoknak nem tetszik, akik eredetileg tudományossá fejlesztették. Sírjunk értük, Stumpf úr?

A disputa polgári hagyománya a könyvnyomtatás hajnalán keletkezett és első nagy sikere a reformáció áttörése volt. Luther írt valamit Wittenbergben, egy színtelen, szagtalan kelet-német kisváros jelentéktelen egyetemén és kiszögezte (vagy nem) egy hirdetőkapura. Tanítványai azonban elvitték a svájci Baselbe, néhány hónap alatt ötszázezer példányban kinyomtatták és Németország-szerte elkezdtek rajta vitatkozni. Hamarosan özönleni kezdtek a diákok a Wittenbergi egyetemre, s néhány éven belül szinte egész Európa a nyilvános viták hevétől izzott. Minden egyes ember eldönthette kinek az érveit fogadja el és hova áll. Csakhogy ez ötszáz éve történt. Ön Stumpf úr (és én is) egy ósdi, „reakciós” világ értékrendjét akarja zsinórmértékül állítani a sajtós-tévés-internetes ikszipszilonzé nemzedék elé? Ugyan már!

Tiszteletben tartom mindenki véleményét. Szerintem azonban egy olyan világközszereplőnek, mint Soros György ennél többet is el kell viselnie és kapott is már. A magyar politikusok is osztottak már egymásnak csúnyábbakat. A zsidózás pedig nyilvánvalóan eszükbe sem jutott azoknak a hülyéknek ott. Egyszerűen ízléstelenek voltak. Az is propaganda, amit az ellenzékiek a disznós ügyben csinálnak. Korszellem és választási kampány.

Ó, így már mindjárt más! :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés