Századvég: Tovább nőtt a Fidesz-KDNP előnye

2017. december 8. 15:21
További két százalékkal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága a Századvég szerint. A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a választókorú lakosság 9 százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága tovább esett, jelenleg 8 százalék.

Tovább tudták növelni előnyüket a kormányzó pártok az ellenzékkel szemben az elmúlt egy hónapban, a Fidesz-KDNP támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók és a teljes népesség körében is nőtt – derül ki a Századvég Alapítvány friss pártpreferencia-kutatásából.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Fidesz-KDNP a teljes népességen belül két százalékkal tudta növelni előnyét az elmúlt hetekben. A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a választókorú lakosság 9 százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága tovább esett, jelenleg 8 százalék. 7 százalékra erősödött az LMP, a DK jelenleg 4 százalékon áll. Az Együtt-Párbeszédre a megkérdezettek egy százaléka voksolna, más pártokra pedig hét százalék. A bizonytalanok aránya tovább csökkent, jelenleg 28 százalék.

A kormánypártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is nőtt. A Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll ebben a közegben, a Jobbik 15 százalékon, az MSZP 14 százalékon. A biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka voksolna az LMP-re, 5 százaléka a DK-ra. Az Együtt-Párbeszéd támogatottsága továbbra is egy százalék, más pártokat a biztos szavazó pártválasztók 6 százaléka támogat – olvasható a közleményben.

 A Századvég november 20-28. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatásában ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg.

(MTI)

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden ellenzéki párt + az EU, de még Gyuri bácsi is a Fidesz
kampány része.

Mi a fenét lehetne csinálni? Menjek kampányolni az ellenzéknek,
hogy erősödni tudjanak kicsinykét?

Mit lehetne csinálni, hogy a demokratikus erőknek ála Bombera Krisztina, ne menjen el teljesen az élettől is a kedvük?
Mondjuk azt: Emberek, kövessétek Niedermüllert?
Itt már csak az segíthet, ha Kunhalmi Ágika galléros garbó helyett dekoltázst villant, mindig, ha fellép az AAAAATÉVÉN...
Komolyra fordítva: mióta a folyamatábrás felvilágosítást beszüntették, az MSZP azóta repül mélyen...

Ja, sikerült egészen a 2009-es 15%-ig "erősödniük", immár utolérve a teljesen megroggyant MSZP-t. :)))
A teljes népességben már csak 9%-on állnak, egyszámjegyű adat. :)))))

De majd Tunyacsáp megmagyarázza a diadalmenetet. :)

Te figyelj már, nem kevered az ÉVSZÁMOKAT véletlenül?

Mert hogy az általad említett 3 eredmény 2014 végéről és 2015 elejéről van. Tudod, amikor ugyanezek a kvk-k VALÓBAN jelentősen gyengülő Fideszt, és erősödő ellenzéket mértek. Az ún. Jobbik pl. 28%-on állt - most 15%-on.

Szóval, mit is akartál mondani?

Ha te bármi párhuzamot látsz 2002-vel, akkor nem vagy százas.
LOL, de tényleg.

:)))))))))))))))))))))))))))

Várjál, a cirádádból kihagytad a szintén orbánista MSZP-t és Momentumot.

Csak a DK-Jobbik koalíció! :)))))))

Ez a Tusk-szöveg csupán egy méretes újabb cumi, ne vedd be.
Garantálom, hogy a helyettesítése nagyságrendekkel lesz rafkósabb. Ráadásul azt már nem lehet majd Soroshoz kötni, mert szóltak neki: ha lehet, ne nyilvánosan ajánlgasson "megoldásokat" most már. Mert a végén a csuti magyar parasztgyerek elveri, mint jégeső a libafost...
Ami azért kuriózum lenne, ismerve az 1945 óta történteket, ahol érdekek harcolnak egymással és a végén mindig a tudjuk kik is? győznek...

Hülye vagy???

LOL, egy 35-40%-os MSZP volt az ellenfél!

Szóval nem, 2002-ben a LEGKEVÉSBÉ SEM volt ez "így". Talán egyetlen egyszer mértek kb. 45-38-at a Fidesz javára, az volt a messze legnagyobb különbség. A szavazás előtt közvetlenül a Gallup már kb. egált mért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés