36%

Századvég: Tovább nőtt a Fidesz-KDNP előnye

2017. december 8. 15:21

További két százalékkal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága a Századvég szerint. A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a választókorú lakosság 9 százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága tovább esett, jelenleg 8 százalék.

Tovább tudták növelni előnyüket a kormányzó pártok az ellenzékkel szemben az elmúlt egy hónapban, a Fidesz-KDNP támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók és a teljes népesség körében is nőtt – derül ki a Századvég Alapítvány friss pártpreferencia-kutatásából.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Fidesz-KDNP a teljes népességen belül két százalékkal tudta növelni előnyét az elmúlt hetekben. A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a választókorú lakosság 9 százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága tovább esett, jelenleg 8 százalék. 7 százalékra erősödött az LMP, a DK jelenleg 4 százalékon áll. Az Együtt-Párbeszédre a megkérdezettek egy százaléka voksolna, más pártokra pedig hét százalék. A bizonytalanok aránya tovább csökkent, jelenleg 28 százalék.

A kormánypártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is nőtt. A Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll ebben a közegben, a Jobbik 15 százalékon, az MSZP 14 százalékon. A biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka voksolna az LMP-re, 5 százaléka a DK-ra. Az Együtt-Párbeszéd támogatottsága továbbra is egy százalék, más pártokat a biztos szavazó pártválasztók 6 százaléka támogat – olvasható a közleményben.

 A Századvég november 20-28. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatásában ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/121969