36%

Századvég: Tovább nőtt a Fidesz-KDNP előnye

2017. december 8. 15:21
További két százalékkal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága a Századvég szerint. A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a választókorú lakosság 9 százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága tovább esett, jelenleg 8 százalék.

Tovább tudták növelni előnyüket a kormányzó pártok az ellenzékkel szemben az elmúlt egy hónapban, a Fidesz-KDNP támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók és a teljes népesség körében is nőtt – derül ki a Századvég Alapítvány friss pártpreferencia-kutatásából.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Fidesz-KDNP a teljes népességen belül két százalékkal tudta növelni előnyét az elmúlt hetekben. A kormányzó pártok jelenleg 36 százalékon állnak. A Jobbikra a választókorú lakosság 9 százaléka voksolna, az MSZP támogatottsága tovább esett, jelenleg 8 százalék. 7 százalékra erősödött az LMP, a DK jelenleg 4 százalékon áll. Az Együtt-Párbeszédre a megkérdezettek egy százaléka voksolna, más pártokra pedig hét százalék. A bizonytalanok aránya tovább csökkent, jelenleg 28 százalék.

A kormánypártok előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is nőtt. A Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll ebben a közegben, a Jobbik 15 százalékon, az MSZP 14 százalékon. A biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka voksolna az LMP-re, 5 százaléka a DK-ra. Az Együtt-Párbeszéd támogatottsága továbbra is egy százalék, más pártokat a biztos szavazó pártválasztók 6 százaléka támogat – olvasható a közleményben.

 A Századvég november 20-28. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatásában ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg.

(MTI)

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden ellenzéki párt + az EU, de még Gyuri bácsi is a Fidesz
kampány része.

Válaszok:
hátakkor | 2017. december 8. 20:05

Mi a fenét lehetne csinálni? Menjek kampányolni az ellenzéknek,
hogy erősödni tudjanak kicsinykét?

Mit lehetne csinálni, hogy a demokratikus erőknek ála Bombera Krisztina, ne menjen el teljesen az élettől is a kedvük?
Mondjuk azt: Emberek, kövessétek Niedermüllert?
Itt már csak az segíthet, ha Kunhalmi Ágika galléros garbó helyett dekoltázst villant, mindig, ha fellép az AAAAATÉVÉN...
Komolyra fordítva: mióta a folyamatábrás felvilágosítást beszüntették, az MSZP azóta repül mélyen...

Ja, sikerült egészen a 2009-es 15%-ig "erősödniük", immár utolérve a teljesen megroggyant MSZP-t. :)))
A teljes népességben már csak 9%-on állnak, egyszámjegyű adat. :)))))

De majd Tunyacsáp megmagyarázza a diadalmenetet. :)

Te figyelj már, nem kevered az ÉVSZÁMOKAT véletlenül?

Mert hogy az általad említett 3 eredmény 2014 végéről és 2015 elejéről van. Tudod, amikor ugyanezek a kvk-k VALÓBAN jelentősen gyengülő Fideszt, és erősödő ellenzéket mértek. Az ún. Jobbik pl. 28%-on állt - most 15%-on.

Szóval, mit is akartál mondani?

Ha te bármi párhuzamot látsz 2002-vel, akkor nem vagy százas.
LOL, de tényleg.

:)))))))))))))))))))))))))))

Várjál, a cirádádból kihagytad a szintén orbánista MSZP-t és Momentumot.

Csak a DK-Jobbik koalíció! :)))))))

Ez a Tusk-szöveg csupán egy méretes újabb cumi, ne vedd be.
Garantálom, hogy a helyettesítése nagyságrendekkel lesz rafkósabb. Ráadásul azt már nem lehet majd Soroshoz kötni, mert szóltak neki: ha lehet, ne nyilvánosan ajánlgasson "megoldásokat" most már. Mert a végén a csuti magyar parasztgyerek elveri, mint jégeső a libafost...
Ami azért kuriózum lenne, ismerve az 1945 óta történteket, ahol érdekek harcolnak egymással és a végén mindig a tudjuk kik is? győznek...

Hülye vagy???

LOL, egy 35-40%-os MSZP volt az ellenfél!

Szóval nem, 2002-ben a LEGKEVÉSBÉ SEM volt ez "így". Talán egyetlen egyszer mértek kb. 45-38-at a Fidesz javára, az volt a messze legnagyobb különbség. A szavazás előtt közvetlenül a Gallup már kb. egált mért.

Zazri is nagyon vàrja az àprilist. Évek óta azzal hülyíti Kriszta asszonyt hogy First Lady lesz. Egy jól megírt nyilvànos levél Ádernénak, hogy hasson oda, hogy cukifiút bízza meg a KE kormányalakítással.

Zazri 100 ezresèvel àttol egyszerű fiúkat a Főnökre szavazni és megnyeri Hellert meg Konràdot csak mert nem dobtàk a Dunàba meg nem öltèk meg.

"A gyűlölet nem pàlya"

Zazri mèrèse tizedik ève azt mutatja hogy a vàlasztök kètharmada jobbikos. Így könnyű..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés