Navracsics bukása

2017. december 6. 19:39

Fekete-Győr András
Facebook
Most már értem, miért járja az a hír róla a bizottságban, hogy a biztosok közt pária.

„December 1-én Franciaország legolvasottabb hetilapja, a L'Obs (Le Nouvel Observateur) egy nagyszabású konferenciát szervezett a brüsszeli Szépműveszeti Palotában a következő címmel: Europe: Yes we can! 

Meghívtak előadónak, hogy fiatal francia, román és szerb vezetőkkel beszéljünk az európai fiatalság új víziójáról.
Miután a közönségkérdések is lementek, odalépett hozzám egy-egy szervező, hogy elmondják: borzasztóan örülnek, hogy el tudtam jönni és meg tudtam osztani a magyar fiatalok elképzeléseit, vágyait, terveit Európáról. A szervezés utolsó napjaiban ugyanis komoly akadályt próbáltak az utamba görgetni.

Navracsics Tiboré lett volna a kétnapos rendezvény egyik nyitóbeszéde, mint az Európai Unió oktatásért, sportért, kultúráért és fiatalságért felelős uniós biztosáé. Kézenfekvő választás. A szervezők hüledezve mesélték, hogy komoly nyomás alá lettek helyezve a Navracsics-kabinet által, mivel deklarálta, hogy ő addig nem hajlandó szerepet vállalni a rendezvényen az Európai Bizottság (!) képviseletében, amíg azon a Momentum elnöke, én magam is részt veszek.

A franciákat persze sokkolta a kérés és teljesen értetlenül álltak előtte. Az ügy egészen a főszervezőig eszkalálódott, aki nem engedett a nyomásnak, határozottan kiállt a felkérésem mellett, egyébként sincs Navracsics Tibornak utasítási joga egy független francia sajtóorgánum felett (összetévesztette a L'Obs-ot az Origóval vagy a Figyelővel...).

Miután tudatták a Navracsics-kabinettel az álláspontjukat, az a válasz érkezett, hogy a biztos úr időközben hazautazott.

Én ezt az embert valaha tiszteltem politikusként. 2010 előtt, amikor még Fidesz-szimpatizáns voltam, ellenzéki frakcióvezetőként nyújtott erélyes kiállása nagy szerepet játszott a 2010-es szavazatom leadásában.

Az ELTE egyetemi docense, egy önmagát européernek tartó politikus odáig süllyedt, hogy a saját portfóliójába is tartozó, nagy volumenű konferencián nem hajlandó képviselni uniós biztosként az európai fiatalságot, kultúrát és oktatást. Miért? Mert azon egy magyar honfitársa is szerepel, aki történetesen merőben másként gondolkodik Magyarország jövőjéről. Csakhogy Brüsszelben voltunk, és Európa jövőjéről beszélgettünk. Arról, hogy igen, meg tudjuk csinálni!

Most már értem, miért járja az a hír róla a bizottságban, hogy a biztosok közt pária.

Ez a lépés politikailag semmirekellő, honfitársként szégyenteli. Navracsics Tibor megbukott Közigazgatási és Igazságügyi miniszterként, és megbukott uniós biztosként. Elfelejtett európainak lenni, elfelejtett magyarnak lenni.

De eljön még az idő, amikor valódi európaiak képviselnek minket Európában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mire fel olyan szerenytelen ez az olimpiat hazavago Fegyor?
Talan mar valodi europai, es azert?

Francia háttérrel a Momentum fogja megnyerni 2018-ban a választásokat.

Válaszok:
GregDzsi | 2017. december 6. 20:35

Ja. a Miss Tanácselnökön, ott is csak a zsűri szavazataival.

Nagy vagy, fegyőr!
Hány migráns befogadását ígérted meg?

Szívesen venném Navracsics beszámolóját ugyanerről...

"...és meg tudtam osztani a magyar fiatalok elképzeléseit, vágyait, terveit Európáról."

Azért Fekete-Győr lehetne szerényebb is, talán mégsem ő képviseli a magyar fiatalok összességét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés