A migránsok befogadására szólított fel Ferenc pápa

2017. november 26. 10:08
Ferenc pápa szerint több országban „a migránsokkal szembeni félelmet gerjesztik, esetleg politikai célból, ahelyett, hogy békét építenének, erőszakot, faji diszkriminációt hintenek el”. Kifejtette: a migránsok többnyire hosszú és veszélyes utat tesznek meg nehézségek és szenvedés közepette, és „rácsokkal és falakkal szállnak szembe, amelyeket azért emeltek, hogy céljuktól távol tartsák őket”.

Számos országban politikai okokból terjesztik a migránsokkal szembeni félelmet – hangsúlyozza Ferenc pápának a január elsejei béke világnapjára pénteken kiadott üzenete, amelyet ez alkalommal a migránsoknak és menekülteknek szentelnek. 

A Migránsok és menekültek: férfiak és nők, akik a békét keresik című olasz nyelvű üzenet szerint a világban több mint 250 millió a migránsok száma és köztük 22 és fél millióan menekültek. „Irgalmassággal öleljük át mindazokat, akik háború és éhezés elől menekülnek, vagy földjüket diszkrimináció, üldözés, szegénység és környezeti csapás miatt kell elhagyniuk” – olvasható a béke világnapjára kidolgozott pápai üzenetben, amely hangsúlyozza, hogy a migránsok többnyire hosszú és veszélyes utat tesznek meg nehézségek és szenvedés közepette, „rácsokkal és falakkal szállnak szembe, amelyeket azért emeltek, hogy céljuktól távol tartsák őket”. 

A dokumentum hangsúlyozza, hogy több országban elterjedt a „retorika, amely a nemzetbiztonság veszélyeztetését vagy az újonnan érkezők befogadásának terheit hangsúlyozza, lenézve az emberi méltóságot, amelyet mindenkivel szemben  el kell ismerni (...) a migránsokkal szembeni félelmet gerjesztik, esetleg politikai célból, ahelyett, hogy békét építenének, erőszakot, faji diszkriminációt hintenek el” 

Ferenc pápa rámutat: „egyesek fenyegetésnek tekintik őket. Én viszont azt kérem. lássatok bennük (...) lehetőséget a békés jövő építésére”. „A migránsok nem üres kézzel érkeznek: bátorsággal, képességgel, energiával és vágyakkal tele, és saját kultúrájuk kincseivel gazdagítják az őket befogadó nemzeteket” – hangsúlyozza az egyházfő. 

A pápa üzenetében befogadásra, vagyis a tövényes belépés lehetőségeinek bővítésére szólít fel, sürgetve a migránsok védelmét és integrációját. 

A katolikus egyházfő felszólította az ENSZ-t két nemzetközi suerződés kidolgozására, illetve elfogadására 2018-ban : az egyik szerződésnek a biztonságos, rendezett és szabályozott migrációt kellene garantálnia, a másikmak a menekültekre kellene vonatkoznia. A január elsején ünnepelt béke világnapját a katolikus egyház 1967-ben vezette be. A világnap üzenetét minden évben előre közlik.

(MTI)

Összesen 247 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mennyivel igazabb lenne és jobban hangzana a katolikus Egyház fejétől, ha azt mondta volna, hogy :
Ferenc pápa szerint több országban a keresztények szembeni félelmet gerjesztik, esetleg politikai célból, ahelyett, hogy békét építenének, erőszakot, faji diszkriminációt hintenek el.

De sajnos nem ezt mondta, pedig közeleg a karácsony és jól tudhatjuk, hogy mennyi a keresztények elleni terror, mennyi katolikus templomban történnek robbantások az éjféli miséken - is.

Ezért mondatták le Benedeket,a világtörténelemben másodszor(!) fordult elő, hogy lemondott az egyházfő.
Küldött ember, ha katolikus lennék, azt mondanám: ő az Antikrisztus.

Menekülteket befogadunk , a migráns pedig ne hagyja cserben a hazáját , kedves Szentatya !

Open Society Foundations Pápa.

2017. november 26. – Vasárnap, Krisztus, a mindenség királya

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára.
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: „Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!” Erre megkérdezik tőle az igazak: „Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?” Akkor a király így felel: „Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!”
Ezután a balján állókhoz szól: „Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, és nem adtatok nekem enni; szomjas voltam, és nem adtatok inni; idegen voltam, s nem fogadtatok be; ruhátlan voltam, és nem takartatok be; beteg voltam és börtönben sínylődtem; s ti nem látogattatok meg engem!” Erre ők is megkérdezik: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, és nem siettünk a segítségedre? Ő pedig ezt feleli majd nekik: Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebbek egyikével nem tettetek, velem nem tettétek! Ezek akkor az örök büntetésre mennek, az igazak pedig az örök életre.
Mt 25,31-46

" Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!”
"Amit e legkisebbek egyikével nem tettetek, velem nem tettétek! "

Itt van a római kat. egyház, ezen belül /ma Bergoglio Róma püspökének tragikus (tudatos?), (kizsarolt?, kikényszerített?) téves parancsa:
a 18-20-22-28 stb. éves tesztoszteronbombák lennének a "legkisebbek egyike"?
Ezzel szemben azt mondom: az egész folyamat a Balfour-kényszerítéssel vette kezdetét és azóta a világ - az atlanti, euro világ - irányított kényszerpályán mozog.
A Soros-Rotschild-Rockefeller-Baruch nevekkel általam fémjelzett irányítók az emberiséget kataszrtrófába vezetik, és ebben a jelenlegi pápa a partnerük.
A SRRB-féle "igaz emberek" menjenek a Balfour neokonpécé, nyílttársadalmas qrva anyjukba.
Persze, nem mennek, sőt, jönnek, a keresztény emberek fejére, a jelenlegi keresztény pápát is uralmuk alatt tartva.
Isten áldja Jézus urunkat, Ratzinger-Benedek pápánkat, és az Ő keresztényeit!

„A migránsok nem üres kézzel érkeznek: bátorsággal, képességgel, energiával és vágyakkal tele, és saját kultúrájuk kincseivel gazdagítják az őket befogadó nemzeteket”

Hát ez a baj Feri, hogy ezt a gazdagítást napi szinten látja mostmár minden európai ember no-go zónákban, migránstáborokban, hangos és gombamód szaporodó mecsetekben...

"de a szeretetnek is van határa"

Igen, képzeld, van, pont ezért tartunk itt így, ilyen formában, mert rájöttünk, hogy a vallás nem lehet kizárólagos, a tanításait nem lehet mindig, minden helyzetben ész nélkül követni (fanatizmus), olykor azt az élet felülírja.
Ez a kettősség formálta ilyenné Európát.

Nézd csak meg a Közel-Keletet, ahol erre még nem jöttek rá, és nézd csak meg Ferenc pápát, aki aljasságból, vagy ostobaságból, ugyancsak nem hajlandó erre a felismerésre jutni.

Az LMP-vel szövetségre készülő Gémesi György - mindketten támogatják az ország iszlamizációját - nagyon károsnak ítélte a Soros-kérdés napirenden tartását.

Gémesi, Gödöllőn látná legszívesebben a betelepülők első csoportjait. Gödöllő képes lenne a muszlim emberek gyors integrálására, a város rendelkezik az ehhez szükséges erőforrásokkal, keresztényi befogadó lelkülettel. Gödöllő országos modellje lehetne a keresztény és az iszlám kultúra egymásra találásának.

A migránsok végeláthatatlan tömegben jönnének Európába, készleteink meg nem korlátlanok.
"Hátha nem lesz elég nekünk is meg nektek is" mondták az okos lányok a balgáknak. (Máté 25/9)

Azt a pár valódi menekültet befogadhatná a Vatikán is.
A többit meg azok, akik hívták őket!

Jelenések könyve 16. rész

Az Armageddon.

http://biblia.biblia.hu/read.p..

Én is ezt nem értem. Szívós munkával amortizaltak az európai kereszténység jövőjét. Egy lehetőséget tudok elképzelni: ha itt mindennek vége, akkor a Vatikánt át lehet költöztetni dél Amerikába. Ott életképes még a kereszténység.

Félre tetszik beszélni : a tömeges migráció és a - világon mindenütt előforduló - szórványos incidensek valósága nem keverendő...

Főpásztor:
Báránykáim engedjétek be a farkasokat. Nézzétek milyen kövér a fű, milyen kövérek a bárányok.
Sokat szenvedtek, éhesek. Alaovető joguk nekik is, hogy jóllakjanak.

Ezért kellett Benedeket félreállítani? Ez sima árulás Szentatyám!

Ezek a bevándorlók nem lesznek sem liberálisok, sem demokraták. Fel lesznek mentve ez alól, csak rajtunk, őslakosokon fogják számonkérni a pc hazugságokat. De a női kvóta is csak nekünk lesz kötelező, a mecseteken pedig ott maradhat a félhold, csak a kereszt lesz száműzve a muszlim betolakodók érzékenysége miatt.

És persze az lesz rasszista, akinek ez nem tetszik, az őslakosokat zaklató muszlim testvéreid nem lesznek azok, az ő keresztényellenességüket lehet, hogy a demokrácia muszlim színezetű változatának fogják tekinteni a lelkesen tapsikoló liberálisok. Az LMBTQ közösségek, vagy a zsidó közösségek sem lesznek a muszlimok kedvencei, de majd erre is kitalálnak valami ideológiát.

Te biztosan meg fogod ezt is magyarázni.

„A migráns egyrészt az üldözöttet jelenti – őt be kell fogadni, segíteni –, másrészt a honfoglalót; azt az embert, aki egyénként nem feltétlenül rossz szándékkal, hanem a jobb élet reményében érkezik, de tömegesen alkalmasint hódítóként fog viselkedni.”

Egyházi különvélemény: bevándorlás helyett betörésről beszél a hitszónok
http://valasz.hu/itthon/egyhaz..

Minden legkisebb rászoruló, de
nem minden rászoruló legkisebb.

Te kis buddhista agitátor, legalább nevet változtathatnál, olyan ciki neked a székely, ami ugye egy értékhordozó, egy rangot jelent.

A te bajod pedig az, hogy szerinted a muszlimok alkalmazkodni, beolvadni jönnek ide, a számukra hitetlennek számító keresztények közé. Vagy szerinted sem akarnak beolvadni, integrálódni, de te mégis ezt akarod másokkal elhitetni.

Nem kell ide radikalizmus, elég, ha demográfiailag kerekednek felül. A családegyesítések ezt még jobban elősegítik.

Ha megnézed a 60-as, 70-es évek bevándorlóinak frusztrált leszármazottait, akik már nem is akarnak beilleszkedni, akkor elképzelheted, hogy a mostani bevándorlók utódai is ide fognak jutni, mert a keresztény közegben nem találják meg azt, amit erős identitás tudatuk igényelne.

Az európaiakat meg most próbálják lenevelni arról, hogy identitásukat tartsák. Ez a két dolog pedig csak egy irányba mutathat.

Valódi menekült alig van köztük,a többi Soros üzleti machinációjának a tárgya.

Még kiegészíteném azzal, hogy a muszlimok középkori szinten vallásháborút folytatnak a siíták-szunniták között, országok állnak szemben, vagy háborúznak ezen különbség mentén. Ezen Európa már évszázadok óta túl van.

Miből gondolod, hogy ezek után a közös ellenségnek számító kereszténységet tolerálni fogják?

Ejnye Ferenc pápa, azért nagyon kilóg a paci lába........

Nem csak törzsi és birodalmi ellentétek és háborúk vannak, hanem vallási alapú háborúk az miatt, hogy kit tekintenek Mohamed utódjának. Ha még nem hallottál volna erről.

A siíták Mohamed vejét, egyben unokatestvérét, Alit tekintik utódnak, a szunniták szerint viszont Abu Bakr, Mohamed apósa az utód.

http://hu.euronews.com/2016/08..

A XXI. században ilyen középkori szintű viszályok nem igen tekinthetők elfogadottnak. És akkor még nem beszéltem arról, hogy náluk az egyház és állam, egyház és joggyakorlat szétválasztása nem igen történt meg.

Ezt a középkori szinten élő, gondolkodó primitív népséget akarnád te Európába betelepíteni?

"bátorsággal, képességgel, energiával és vágyakkal tele, és saját kultúrájuk kincseivel "

akkor ez otthon miert nem volt eleg egy elheto orszagot epiteni? Ha otthon a sajat kozegukben nem volt eleg, akkor itt miert volna az?

a tobbseguknek otthon azert szar az eletuk, mert ilyen voltak kepesek maguknak osszehozni. Ennyi telik toluk, es itt se varhatunk toluk jobbat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés