Betiltották a német meleg filmfesztivált Törökországban

2017. november 19. 14:19
A társadalom érzékenységére hivatkozva betiltották Ankara tartományban a melegek rendezvényeit.

A török társadalom érzékenységére hivatkozva szombattól határozatlan időre betiltotta Ankara tartomány kormányzói hivatala a melegszervezetek rendezvényeit – jelentette vasárnap az Ihlas török hírügynökség a kormányzói hivatal közleményére hivatkozva.

Az indoklás szerint a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösségének rendezvényei a török társadalom bizonyos csoportjaiból „reakciókat provokálna ki”. A kormányzói hivatal rámutatott: a programok betiltásánál a közrend védelmét és az esetleges bűncselekmények megelőzését tartották szem előtt.

Ankarában szerdán terrorveszélyre hivatkozva a német meleg filmfesztivált is betiltották egy nappal a megnyitó előtt. A hivatal akkor úgy fogalmazott, hogy a homoszexualitással foglalkozó filmek haragot és ellenségeskedést válthatnak ki bizonyos társadalmi csoportokból, valamint nemzetbiztonsági jelentések szerint terrorszervezetek támadhatnak a másként gondolkodó csoportokra vagy egyénekre.

Az utóbbi két évben Isztambulban a meleg büszkeség felvonulását is betiltották. Törökországban nem számít bűncselekménynek a homoszexualitás, mint számos más muzulmán országban, de a homofóbia széles körben elterjedt.

(MTI)

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Török belügy, nem kötelező beengedni. (ma még).
A németek meg úgy melegednek, ahogy a kedvük tartja, remélem, sohasem lesz tiroli meleg-jódlizás!

Az LMBQT rendezvényeinek elutasítása nem "homofóbia" , hanem természetes kritika egy természetellenes törekvés kapcsán .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés