Mirkóczki reagált a zsidózásra: Általánosságban soha sem ítéltünk el népeket

2017. november 14. 14:44
Általánosságban soha nem ítéltünk el népeket, nemzeteket, országokat; viszont voltak jelenségek, politikusok, politikai akciók, amik ellen fölléptünk – mondta Mirkóczki Ádám Apáti István 2011-es zsidósággal kapcsolatos álláspontjára, amely szerinte nem volt felháborító.

Apáti István általunk közölt 2011-es kijelentéseivel szembesítették Mirkóczki Ádámot, a Jobbik szóvivőjét a párt keddi sajtótájékoztatóján – írja a Pesti Srácok.

A Pesti Srácok szerint Mirkóczki Ádám először Orbán Viktor egy kilencvenes évekbeli, parlamenti bekiabálásával („Térdre, csuhások!”) próbált terelni mondván, a miniszterelnök se kért elnézést amiatt. Majd azt mondta, hogy „Apáti 2011-es szavai semmilyen relevanciával nem bírnak a Jobbik mai politikájára”. Ezután azt állította, Apáti „éppen akkor és éppen arra” reagált, hogy Simon Peresz izraeli államfő Magyarország fölvásárlásáról beszélt. Ő egyébként személy szerint egyetért azzal, hogy Apáti tiltakozott Peresz kijelentése ellen. Szerinte „a felháborító abban nem az volt, amit Apáti István mondott, a fölháborító az volt, hogy a Jobbikon kívül más még csak meg sem szólalt, nem is tiltakozott az ellen, ami a diplomácia világában – finoman fogalmazva is – példátlan.”

Ám ezután a Magyar Idők újságírója szembesítette Mirkóczkit azzal, hogy Simon Peresz nem 2011-ben, hanem 2007-ben beszélt Magyarország fölvásárlásáról, vagyis nem igaz, hogy Apáti frissiben reagált volna az izraeli államfő szavaira. Erre Mirkóczki a Pesti Srácok tudósítása szerint a Szent Korona Rádió szerkesztőihez irányította az újságírót mondván, kérdezze meg tőle, miért ez volt a műsor témája. A Jobbik szóvivője kijelentette: általánosságban soha nem ítéltek el népeket, nemzeteket, országokat; viszont voltak jelenségek, politikusok, politikai akciók, amik ellen fölléptek.

Az Echo TV riporterének pedig azt mondta Mirkóczki, hogy „nem azt mondom, hogy minden szerencsés volt, és nem volt alkalmas a kiforgatásra. A tapasztalat, a bölcsesség, a saját és más politikai erők hibáiból való tanulás miatt léptek a néppártosodás útjára.”

 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Efféle magyarázkodásból nem lehet jól kijönni.

Amikor Soros avatkozott be a belpolitikába Orbánék taníttatásával? Petikeeee!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés