Nincs magyar érintettje a támadásnak

2017. november 1. 9:13
Jelenleg nincs információ arról, hogy lenne magyar érintettje a New Yorkban kedden történt gázolásos támadásnak – közölte Menczer Tamás helyettes államtitkár.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM) jelenleg nincs információja arról, hogy lenne magyar érintettje a New Yorkban kedden történt gázolásos támadásnak – közölte Menczer Tamás, a KKM kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára kedden késő este az MTI-vel.

A közlemény szerint a New York-i főkonzulátus azonnal kapcsolatba lépett a helyi rendőrséggel és a kórházakkal, jelenleg nincs információ arról, hogy a támadásnak lenne magyar érintettje. Az ügyeleti telefonra segélykérő hívás nem érkezett.  

„A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenve értesült a New York-i terrortámadásról.  A terror ellen minden erővel harcolni kell, ártatlan emberek lemészárlása semmivel sem igazolható. Magyarország az Egyesült Államok mellett áll ezekben a nehéz órákban. Együttérzünk a gyászolókkal, a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk” – írta a helyettes államtitkár.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés