Iszlamista propagandafilmből okult a magyar szélsőjobb

2017. október 24. 9:56
A filmet, melyen az Iszlám Állam és más terrorszervezetek robbantásai láthatók, a Betyársereg vezetője szakmailag nagyon klassznak minősítette.

A bőnyi rendőrgyilkosággal gyanúsított Győrkös István szervezete, a Magyar Nemzeti Arcvonal egy iszlamista propagandafilmet terjesztett, mely az Iszlám Állam módszereit ismerteti – adja hírül a Zoom.hu. A „Hogyan harcol az iraki ellenállás?” című, 2000-2500 példányban gyártott, magyar narrációval és felirattal ellátott, több mint hatórás film robbantásokat mutat be, gyakorlati tanácsokat ad a házi bombakészítéshez és a páncélozott járművek elleni bombatámadásokhoz, emellett elmagyarázza, hogyan és miért kell kivégezni az árulókat, a kémeket, a politikai vezetőket. A film a bevezető felirat szerint a közreadó részéről „nem tekinthető ideológiai állásfoglásnak”, ugyanakkor a készítők tiszteletüket fejezik azok felé, aki szembeszálltak a cionista hatalommal.

Az MNÁ-n kívül számos szélsőjobboldali radikális szervezet ajánlotta aktivistáinak a filmet, így például a Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2014-es pécsi rendezvényén, elmondva, hogy a film „szakmailag nagyon klassz” és „rendkívül jó a szellemisége”. Arra a kérdésre reagálva, hogy „mi lenne, ha meg akarnánk dönteni ezt a rendszert”, Tyirityán a film mellett ajánlotta a 168 halálos áldozatot követelő oklahomai merénylet elkövetőjét, Timothy McVeigh-t megihlető, „Turner naplója” című, faji háborúról szóló regényt, valamint Fidel Castro, Mao Ce Tung és Che Guevara könyveit is.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fidel Castro, Mao Ce Tung és Che Guevara könyveit ajánlja egy önmagát szélsőjobboldalinak tartó személy.

Szélsőbal és szélsőjobb "egy gyékényen".
Hát erre mondják, hogy összenő ami összetartozik...

Én is ezt néztem.

Nyilván benne van az, hogy a baloldal igyekszik rátolni a jobboldalra a szélsőségeseket, másrészt a kommunista szélsőségesekből sokkal több volt, így az elérhető szakirodalmuk is nagyobb.

A durva az, hogy mainstream baloldal is kezdi magáévá tenni az iszlámot, legalábbis kezdi iszlamofóbozni azokat, akiknek nem tetszik az, ami ellen a baloldal küzdött pár éve, úgymint az állam és az egyház egybeolvadása, az antiszemitizmus, demokrácia mellőzése, a női jogok tagadása. Persze, mert kell nekik az "új európai állampolgárok" szavazata, a liberalizmus kifulladt, egyre nehezebb találni elnyomott kisebbségi csoportot, akiknek a jogaiért harcolhatnának.

Hát ez vicces. Voltam én már Jobbikos, ballibbant és Soros fan is, attól függően, hogy kinek nem tetszett az amit írtam.

Amúgy azért is kaptál annyi diszlájkot, mert rólam, aki annyit kritizálom a Kedves Vezetőt és a Pártot, azt merted állítani, hogy Fidesz rajongó vagyok!!
Ez azért több a soknál!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés