A feminista kurzus nem a humánus nőknek követel kvótát, hanem a nőknek

2017. október 16. 15:50

Puzsér Róbert
Facebook
Nem az számít, hogy az illető nő milyen ember, vagy mit gondol a világról, nem az számít, mit tud, vagy mit teljesít: egyedül az számít, hogy nincs pénisze – ez a kvóta üzenete.

„Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mennyire hiányoznak a közéletből a női energiák, az a sok-sok empátia, szeretet és kompromisszumkészség, amit Szili Katalin, Lendvai Ildikó, Hoffmann Rózsa és Selmeczi Gabriella tanúsít, vagy ami az elmúlt évtizedek során Margaret Thatchertől Sarah Palinen és Condoleezza Rice-on át Hillary Clintonig a nagyvilágban szétáradt oly sok könnyed és nyugalmas percet szerezve mindnyájunknak. És akkor a kisgazda G. Nagyné Maczó Ágnesről, az MSZP-s Lamperth Mónikáról vagy az MDF-es Dávid Ibolyáról még szót sem ejtettem. Aztán ott volt a hungarizmus legszebb hagyományait feléleszteni kész Király B. Izabella és Bácsfi Diána – s persze az őket követő jobbikos különítmény: Dúró Dóra és Morvai Krisztina. Mennyi pozitív energia, mennyi sok türelem! Milyen más, ha ők beszélnek, mint ha mondjuk Novák Előd vagy Gaudi-Nagy Tamás tenné. Olyan, mintha nem is ugyanaz a párt volna: megnyugtató látni a nemzeti radikalizmus emberibb, női arcát.

El se tudnék képzelni nagylelkűbb ajánlatot annál, mint hogy a közéletben még több lesz ezekből az imádnivaló csajokból. Ezért kell a kvóta. Menjünk biztosra: ne legyen Országgyűlés Vadai Ágnes nélkül – az ő megértésére és higgadtságára ennek az országnak igenis nagy szüksége van! Vagy itt van Hayley Geftman-Gold, az amerikai CBS tévécsatorna alelnökasszonya, akit annak ellenére távolítottak el az állásából, hogy mindössze nőies finomsággal megjegyezte: a vegasi áldozatok nem érdemelnek együttérzést, a country-zenét kedvelők ugyanis fegyverrel hadonászó republikánusok. Milyen jó lenne Magyarországon is még egy ilyen empatikus hang! Honosítsuk, és bízzunk rá egy tévécsatornát! Kvótát a nőknek mindenáron!

Senki ne jöjjön azzal, hogy ezek szándékosan szélsőséges példák – egyrészt ugyanis nem azok; másrészt pedig a feminista kurzus nem a humánus, toleráns és empatikus nőknek követel kvótát, hanem a nőknek. Nem az számít tehát, hogy az illető nő milyen ember, vagy mit gondol a világról, nem az számít, mit tud, vagy mit teljesít: egyedül az számít, hogy nincs pénisze – ez a kvóta üzenete. Nehéz ennél emberellenesebb és társadalomellenesebb üzenetet megfogalmazni.. Ezt csak azért jelzem, mert a baloldali pártok ebben állapodtak meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teljesen rendben van az írása: amíg a baloldalon ilyen üzeneteket fogalmaznak meg, addig nem felesleges egy ilyen bejegyzés.

Egyébként pedig ma olvastam, nyílt fórumba írta egy kutató:

"Kemény kvóták vannak a pályázatokban... amitől hülyét kapok, pl ilyen: a konferenciákon elő kell adnia női kutatónak is, kell teljesíteni a kvótát. Akár van a témában szakértő, akár nincs. Legutóbb nem volt a szakterületről női kutatónk, emiatt nem adhatott elő a férfiak közül senki, aki értett a témához...és még egy rakás ilyen van.
Értem, hogy fejleszteni kell a STEM témákban a nők jelenlétét, de lassan tényleg nem a szakmai tudás a lényeg, hanem átesve a ló túloldalára...hogy legyen minden bőrszínből, minden nemzetiségből, minden "genderből" a grantben valaki... így sokszor azok nem kaphatnak állást, akik szakmailag toppon vannak, de beszopták, mert fehér férfiak. Az is gyakori amikor az elmaradott országrészből kell alkalmazni embereket. Hátja csak 10x annyi idő megtalálni a megfelelő kollégákat, ha vannak egyáltalán. EU esetben szinte mindig kell külföldit is alkalmazni, mégha a hazai esetleg felkészültebb is, harmad annyi fizetésért"

Szóval ennyire felesleges felszólalni a kvóták ellen.

Unom Puzsért, de ez igaz.

Ja, Puzsér!
Meg a Bernike is rohadtul hiányzik!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés