Kész az ellenzéki pártok alternatív választójogi törvénye

2017. szeptember 23. 10:37
Nyolc ellenzéki párt dolgozta ki a választójogi rendszer tervezett reformját, de a megállapodást tető alá hozó Közös Ország Mozgalom számít a Jobbik és a Fidesz támogatására is. A végleges javaslatot még szombaton közzéteszik.

Áprilisban mozgalmat jelentett be Gulyás Márton ellenzéki aktivista – az azóta megalakult Közös Ország Mozgalom célja az volt, hogy az ellenzéki pártok a Gulyásék biztosította platform segítségével új választási rendszert dolgozzanak ki. 

Négy héttel a tárgyalások helyszínéül szolgáló, Budapest központjában felállított Agóra megnyitása után a mozgalmat gründoló Gulyás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában bejelentette – a résztvevő nyolc ellenzéki párt megegyezett, ezzel elkészültek a választójogi rendszer tervezett reformjával.

Gulyás elmondta – a szombati nap folyamán a nyolc párt közös értéknyilatkozatot fog aláírni a közös tervezetről. A mindenki számára elérhető tervet a szombati nap folyamán „fogják ismertetni a közzel” – mondta az aktivista. A rendszer megalkotásában a Jobbik nem vett részt, de Gulyás szerint Vona Gáborék pártja jelezte, hogy nekik tetsző javaslat esetén támogatnák a kezdeményezést.

Szó volt arról is, hogyha a Fidesz nem támogatja a választójogi törvény megváltoztatását – melyhez kétharmados többség szükséges –, akkor a Közös Ország Mozgalom polgári engedetlenségi akciót hirdethet. Gulyás elmondta, ezzel egy „erőszakmentes, békés, de attraktív polgári engedetlenség” jöhet.

Amint a pártok bejelentik és elérhetővé teszik a választójogi rendszer reformját, cikkünket frissítjük.

Összesen 231 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tehetek róla, fizikai viszolygást érzek, amikor meglátom ezt a Gulyás gyereket.

Válaszok:
peninsulavaldes | 2017. szeptember 23. 10:47

Az ellenzék számára elfogadható választási törvény az, ahol a Fidesz nem indulhat a választásokon.

Annyira beállt az agya egy irányba, kedves Counter, hogy már a(z) - kétségkívül létező - eszét sem használja.

Írhatnék többoldalas listát is, csakhogy most Gulyás van a terítéken.
Németh Szilárd meg csúnya szegény, de zsigerileg mégsem taszít.
Ki tudja, miért?

most meg letagadják saját öregapjuk

Karakószörcsögön János bácsi a kocsmában örömében újabb sört rendelt, miután hozzá is eljutott a hír a a faluban legerősebb párt, a Momentum helyi szervezete révén.

Mindig is tudta, hogy ma nincs demokrácia, s a vidék eddig közömbösen belenyugodott abba ,s érdektelenül szemlélte, hogy a Momentum, a PM, az Együtt, az LMP haza iránt mélyen elkötelezett harcosai, a hősies magányos farkasokkal- Gulyás, Vágó, stb . - együtt az utcán kénytelenek megvívni a csatát.

Ő érte is, hiszen jól tudja, hogy ezek a fiatalok az Ő falujáért küzdenek, elsősorban. Nagyapja mesélte, hogy annak idején Kun Béláék is a parasztokat és a munkásokat akarták felemelni, csak az a sok buta paraszt és melós nem értette meg, hogy minden Ő értük történik. Kun Béláékat nem a hatalom minden áron történő megszerzése érdekelte, hanem az emberi sorsok iránti elkötelezettség, az emberi humánum.

Hogy fel kellett akasztani néhány értetlenkedőt a Lenin-fiúknak? Hát megtörtént, igaz.

De a nagyapja is azt mondta, hogy mindig kell egy forradalmi csapat. Mint most a Momentum és a többiek. Csak a rosszindulat vezérli azokat, akik azzal vádolják ezeket a fiúkat, hogy Soros pénzen forgatják fel az országot. Nem igaz az sem, hogy Lenin a német szolgálatok ügynöke volt.

Rágalom, mint ahogy naponta rágalmazzák hazaárulással, a demokrácia szabályainak be nem tartásával Gulyás Mártonékat. Aki az egyetlen mai gerinces politikus.

János bácsi is úgy látja, hogy jó, ha ezek a fiatalok a sarkukra álltak, s megmutatják a jövőt az országnak. A békét, a rendet, a nyugalmat, a jólétet.

De akkor sem lesz baj, ha ez a javaslat nem megy át, enélkül is megnyugtatóan alakul a helyzet. Botka is megmondta, hogy győzünk, Feri is, Bernike is, Karácsony is, Juhász is, még Fodor Gabika is. Noha sokáig nem volt vörös, de azért lassan Vona is csatlakozhat hozzánk. A zsidó boltos meg azt mondja, hogy nem kell izgulni Vona miatt, Heller Ági garanciát vállalt érte, nincs több zsidózás, cigányozás.

Szóval csak előre fiúk, nekünk nem kellenek holmi kormányprogramok, a buta nép úgysem értené meg. Persze az jó, ha Botka kiforgatja a középosztály zsebeit, bezárja a boltokat Lipóciában. Mindenkinek egyenlően szegénynek kell lennie...

Gábor, András, szóljatok, ha kezdjük, a plébánost verjük-e meg elsőnek, vagy a fideszes tanítónénit? Vagy várjuk meg, hogy Ti Budapesten hogyan kezditek?

Jaj, ne már!
Olvasson több Antigonét!
(Ellenkező esetben kénytelen leszek megfosztani mindkettőnket a baráti szembenálláson alapuló csevegéstől)

Nono! Adriana az enyém!

bezony...nem volt ő hős..

Pontosan. :))))

Ezeknek ennyi eszük sincsen.

Azért úgy sem kellene csinálni, mintha a koalíciós kormányok olyan jól működtek volna Magyarországon. Leggyakrabban ugye a zsaroló SZDSZ-szel.

De nem is ez a lényeg, lehetne elvileg akár full arányos rendszer is.
Aztán másnaptól kezdve a "guláysmarcik" éppen azért harcolnának, hogy pl. elég a listás pártkatonákból, legyen végre személyes választást engedő, a képviselőt a választópolgárokhoz közvetlenebbül kapcsoló egyéni kerületes választási rendszer. :)))) És akkor még arról nem is beszéltünk, milyen lenne a közhangulat a harmadik vagy tizedik kormányválság után. És ha már ugye a "gulyásmarciknak" amúgy is a "KORRUPCIÓ" az egyik hívószava, képzeljük el, hogy 1-2 képviselő mekkora súlyt képezne... az egekbe szökne a - szó szerinti - ÁRA a demetermártáknak...

A lényeg, hogy minden választási rendszernek vannak bőven árnyoldalai is. Néhány hónappal a választás előtt frontvonalba emelni a választási rendszer kérdését, "polgári engedetlenséggel" fenyegetőzni nem tűnik túl értelmes platformnak. Már csak azért sem, mert ahogy már itt írtak, praktikus értelemben is kontraproduktív lehet a mutatvány: ha csak pár%-nyi ellenzékit sikerül elbizonytalanítani, ha sikerül azt az érzetet kelteni bennük, hogy nem érdemes elmenni választani ebben a rendszerben... az nettó nyereség a Fidesznek.

Há' most mér'?

A NAGYON kemény, NAGYON radikális, NAGYON maszkulin, NAGYON jobbikos, NAGYON odab****ós Zagyva György Gyula is csatlakozni tudott gulyásmarcihoz... és még NAGYON ki is akadt, amikor valaki ezt kritizálni merte. :)))

juj ilyeneket ne írjál már egy kuruc hősről,hogy önző volt, és a török bábja volt...nem illik bele a világképbe.
egyébként Mátyás is a saját pecsenyéjét sütögette, amiről szeretünk megfeledkezni,és mindenféle magasztos nemzeti eszméket tulajdonítani neki,miközben nem is. Amitől persze a legnagyobb királyaink egyike volt.

nekem egy célom van bejutni a mennybe

na persze Soros bábjaként mindent megtenni a Tervért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés