Kész az ellenzéki pártok alternatív választójogi törvénye

2017. szeptember 23. 10:37
Nyolc ellenzéki párt dolgozta ki a választójogi rendszer tervezett reformját, de a megállapodást tető alá hozó Közös Ország Mozgalom számít a Jobbik és a Fidesz támogatására is. A végleges javaslatot még szombaton közzéteszik.

Áprilisban mozgalmat jelentett be Gulyás Márton ellenzéki aktivista – az azóta megalakult Közös Ország Mozgalom célja az volt, hogy az ellenzéki pártok a Gulyásék biztosította platform segítségével új választási rendszert dolgozzanak ki. 

Négy héttel a tárgyalások helyszínéül szolgáló, Budapest központjában felállított Agóra megnyitása után a mozgalmat gründoló Gulyás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában bejelentette – a résztvevő nyolc ellenzéki párt megegyezett, ezzel elkészültek a választójogi rendszer tervezett reformjával.

Gulyás elmondta – a szombati nap folyamán a nyolc párt közös értéknyilatkozatot fog aláírni a közös tervezetről. A mindenki számára elérhető tervet a szombati nap folyamán „fogják ismertetni a közzel” – mondta az aktivista. A rendszer megalkotásában a Jobbik nem vett részt, de Gulyás szerint Vona Gáborék pártja jelezte, hogy nekik tetsző javaslat esetén támogatnák a kezdeményezést.

Szó volt arról is, hogyha a Fidesz nem támogatja a választójogi törvény megváltoztatását – melyhez kétharmados többség szükséges –, akkor a Közös Ország Mozgalom polgári engedetlenségi akciót hirdethet. Gulyás elmondta, ezzel egy „erőszakmentes, békés, de attraktív polgári engedetlenség” jöhet.

Amint a pártok bejelentik és elérhetővé teszik a választójogi rendszer reformját, cikkünket frissítjük.

Összesen 229 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tehetek róla, fizikai viszolygást érzek, amikor meglátom ezt a Gulyás gyereket.

Az ellenzék számára elfogadható választási törvény az, ahol a Fidesz nem indulhat a választásokon.

Annyira beállt az agya egy irányba, kedves Counter, hogy már a(z) - kétségkívül létező - eszét sem használja.

Írhatnék többoldalas listát is, csakhogy most Gulyás van a terítéken.
Németh Szilárd meg csúnya szegény, de zsigerileg mégsem taszít.
Ki tudja, miért?

most meg letagadják saját öregapjuk

Karakószörcsögön János bácsi a kocsmában örömében újabb sört rendelt, miután hozzá is eljutott a hír a a faluban legerősebb párt, a Momentum helyi szervezete révén.

Mindig is tudta, hogy ma nincs demokrácia, s a vidék eddig közömbösen belenyugodott abba ,s érdektelenül szemlélte, hogy a Momentum, a PM, az Együtt, az LMP haza iránt mélyen elkötelezett harcosai, a hősies magányos farkasokkal- Gulyás, Vágó, stb . - együtt az utcán kénytelenek megvívni a csatát.

Ő érte is, hiszen jól tudja, hogy ezek a fiatalok az Ő falujáért küzdenek, elsősorban. Nagyapja mesélte, hogy annak idején Kun Béláék is a parasztokat és a munkásokat akarták felemelni, csak az a sok buta paraszt és melós nem értette meg, hogy minden Ő értük történik. Kun Béláékat nem a hatalom minden áron történő megszerzése érdekelte, hanem az emberi sorsok iránti elkötelezettség, az emberi humánum.

Hogy fel kellett akasztani néhány értetlenkedőt a Lenin-fiúknak? Hát megtörtént, igaz.

De a nagyapja is azt mondta, hogy mindig kell egy forradalmi csapat. Mint most a Momentum és a többiek. Csak a rosszindulat vezérli azokat, akik azzal vádolják ezeket a fiúkat, hogy Soros pénzen forgatják fel az országot. Nem igaz az sem, hogy Lenin a német szolgálatok ügynöke volt.

Rágalom, mint ahogy naponta rágalmazzák hazaárulással, a demokrácia szabályainak be nem tartásával Gulyás Mártonékat. Aki az egyetlen mai gerinces politikus.

János bácsi is úgy látja, hogy jó, ha ezek a fiatalok a sarkukra álltak, s megmutatják a jövőt az országnak. A békét, a rendet, a nyugalmat, a jólétet.

De akkor sem lesz baj, ha ez a javaslat nem megy át, enélkül is megnyugtatóan alakul a helyzet. Botka is megmondta, hogy győzünk, Feri is, Bernike is, Karácsony is, Juhász is, még Fodor Gabika is. Noha sokáig nem volt vörös, de azért lassan Vona is csatlakozhat hozzánk. A zsidó boltos meg azt mondja, hogy nem kell izgulni Vona miatt, Heller Ági garanciát vállalt érte, nincs több zsidózás, cigányozás.

Szóval csak előre fiúk, nekünk nem kellenek holmi kormányprogramok, a buta nép úgysem értené meg. Persze az jó, ha Botka kiforgatja a középosztály zsebeit, bezárja a boltokat Lipóciában. Mindenkinek egyenlően szegénynek kell lennie...

Gábor, András, szóljatok, ha kezdjük, a plébánost verjük-e meg elsőnek, vagy a fideszes tanítónénit? Vagy várjuk meg, hogy Ti Budapesten hogyan kezditek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés