Fizetés nélküli független

2017. szeptember 18. 10:08

Csontos János
Magyar Idők
A Jobbik szalonképesítési projektjében az elvtelen balliberálisok csupán kollaboránsok.

„Hogy Kálmán Olga miként rendezi el magában árulását, szakmai önfelszámolását, az kevéssé érdekel. Egyszer egy stúdiójelenés előtt feltette a kérdést: szerintem mit gondol róla Orbán Viktor? Azt feleltem: attól, mert ő állandóan Orbánnal foglalkozik, az érdeklődés nem feltétlenül kölcsönös – nem valószínű, hogy a nagy politikai mumus éjt nappallá téve egy tévés kérdezgető analízisével foglalkozzék. S ez így utólag indokolt is: a jelek szerint létezik annyi pénz, hogy reggelente a pipere­tükörbe tudjon nézni. Elbájolog a megtévesztett nyugdíjasokról és a propagandasajtóról a jobbikos képviselőjelölt asszonnyal, akárcsak a cuki pártelnökkel, akinek azért a gardróbjában minden eshetőségre még mindig ott lóg a vállfán a gárdamellény.

Ám a Jobbik szalonképesítési projektjében az elvtelen balliberálisok csupán kollaboránsok – veszélyesebbek azok, akik kifelé függetlennek álcázzák magukat. Pár éve Vonáék már futottak egy kört a sajtó berkeiben: földalatti médiamozgalmat szerveztek. »Nem kell nyíltan vállalnotok bennünket; elég, ha titokban támogattok. Mi adunk sok pénzt, nektek viszont nem kell kompromittálni magatokat velünk, maradhattok az árnyékban« – szólt a tapogatózó ajánlat. Ahogy látom, néhány kolléga a markukba csapott; sőt az árnyékból lassan előszivárognak a napra.

Más meg a működés során lepleződik le. »Török Gábor független politológus« váltig tagadja, hogy áldásos tevékenységét a Jobbik pénzelné, ám ha így van, akkor a sztálini értelemben »hasznos idióta«. Török szerint utoljára Sólyom Lászlótól húzott nyilvános apanázst (meg is látszott az eredményen); azóta úgyszólván kenyéren és vízen él. S függetlenül írja kommentjeit, mint például az említett nyugdíjasügyben: »Rettegnek, rémes indulatok, állati indulatok, negatív hatása felmérhetetlen, félelem és rettegés a lépcsőházban…«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A helyzet azért úgy áll - ezt kormánypárti szavazóként is látom -, hogy a Fidesznek ugyanúgy megvannak a maga Kálmán Olgái és "kollaboráns" médiamunkásai (lásd szerző) és politológusai. A választási tömegdemokrácia már csak ilyen...

Abban viszont van igazsága a szerzőnek, hogy a "függetlenség" fügefalevelével többnyire az ellenzéki szereplők próbálják eltakarni szemérmüket (szemérmetlenségüket).

Nem azt kérte számon.
Olvassa el még egyszer.

Nem igaz, a Jobbik nem hazudik állandóan!
Vannak szép napok, amikor csak tévednek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés