Meghalt a király, éljen a király!

2017. szeptember 13. 14:28

Kustán Magyari Attila
Maszol
Macron szerint ugyanis olyan mély űrt hagyott maga után a francia forradalom, amelyet a mai napig nem hevertek ki.

„Az új francia elnök – akinek népszerűsége négy hónap alatt a béka ülepe alá került– önmaga igazolni és cáfolni is látszik saját tézisét: hogy a franciáknak szükségük van királyra. Macron szerint ugyanis olyan mély űrt hagyott maga után a francia forradalom, amelyet a mai napig nem hevertek ki, a demokráciát így a királyság intézményével kellene kiegészíteni. A választások során mintha valóban királyokat keresne a nép, olyan politikai szereplőket, akik képesek megoldani a problémáinkat. (…)

A királyok olyan entitások, akiket nem érintenek a társadalom kibékíthetetlen ellentmondásai, hiszen ezek fölött állnak. Olyan szereplők, akik sérthetetlenek, leválthatatlanok, akiknek »jár« a királyi trón, akik egy adott társadalmi rend őrzői, akik tulajdonképpen eleve ellentmondanak a felvilágosult, demokratikus rendnek, hiszen azt akarják elfogadtatni, hogy a társadalomban kell lennie olyannak, akik »egyenlőbb« a többinél. (…)

A parlamentáris demokrácia legnagyobb ellenségei éppen azok a szerencselovagok, akik az Új Megmentő szerepében tetszelegve hatalmas kiábrándultságot okoznak, majd tovább süllyesztik a morált, a közbeszédet, az egymásra odafigyelést a gyűlöletbe, káoszba, megosztottságba. Macron ugyan elodázta Le Pen győzelmét, de nem akadályozta meg. Ha pedig továbbra is visszafelé halad, még visszaérünk a harmincas évekbe. A huszadik századba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel alapvetően csak egyet lehet érteni.
Ami a disszonancia:
olyan ember mondja ezt, aki
a Rotschildoknál tanulta az egyszeregyet.
Azoknál a Rotschildoknál, akik megbuktatták a francia királyságot.
Ezek után, ezt így beadagolni a frankoknak:
Ehhez azért gyomor kell...

A nagyszeru forradalom is csak megbukott egyszer. Vegre rajottek, hogy sem egyenloseg, sem szabadsag, sem testveriseg nincs. Csak pore erdekek vannak, amiket hajlamosak ujabban europai ertekeknek becezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés