Egy megosztásért kapott két évet egy orosz mérnök

2017. augusztus 23. 17:46
„A Krím Ukrajna része”: osztotta meg egy gépészmérnök a bejegyzést az orosz közösségi médián. Több, mint két évre ítélték.

Szerdán engedték ki a börtönből azt a Tverben élő orosz gépészmérnököt, akit több, mint két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek a hatóságok, mert a VKontakte nevű orosz közösségi oldalon megosztott egy orosz újságíró által írt bejegyzést, melyben az állt: „A Krím Ukrajna része”. 

Andrej Bubejev esetéről az orosz gazdasági oldal, az RBK adott hírt. A Tverben élő gépészmérnököt még 2016-ban ítélték el 2 év három hónapra a hatóságok „szélsőséges ideológiák és szeparatizmus terjesztése” miatt. Azóta a férfi büntetését enyhíthették, hiszen szerdán a reggeli órákban szabadulhatott a helyi börtönből.

A 23 éves férfi az Emberi Jogok Európai Bírósága elé vitte az ügyet, bűnét pedig nem ismeri el. „Mégis mi a bűnöm? Még csak nem is a saját, hanem más véleményét osztottam meg, és ezért több, mint két évre lecsuknak. Bármely más országban fel sem merült volna, hogy ezért megbüntessenek” – nyilatkozott Bubejev.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés