Merjünk félni! És bátrak lenni!

2017. augusztus 21. 9:32

Máté T. Gyula
Máté T.
Én személy szerint nem vagyok ijedős alkat, de ki merem jelenteni: félek! Félek, és féltem hozzátartozóimat, amikor dolgozni vagy nyaralni mennek a fejlett Nyugatra.

„Én személy szerint nem vagyok ijedős alkat, de ki merem jelenteni: félek! Félek, és féltem hozzátartozóimat, amikor dolgozni vagy nyaralni mennek a fejlett Nyugatra. Azért is, mert egy felém rohanó kamion kellemetlen. De elsősorban azért,  mert rajongásig szeretem apámat, anyámat, feleségemet, húgomat – aki ráadásul sokkal okosabb nálam! Őket ne bántsák! Ez mindenkire vonatkozik az én hazámban! Ez nagyon személyes most!

Féltem őket attól, hogy bármelyik pillanatban valaki megkéseli őket. Felrobbantja az éttermet, ahol esznek. Vagy éppen belehajt egy teherautóval a tömegbe, ahol ők is ott vannak, az adott város nevezetességeit szemlélve.

A félelem rossz érzés. Nagyon rossz. De attól nem múlik el, hogy elkiabálom magam: nem félek! Attól csak a környezetem néz hülyének. Valljuk meg: teljes joggal. Ha nagy tömegben üvöltünk baromságot, akkor persze jobban hangzik. De összességében értelmetlen, mert továbbra is félni fogunk.

Sőt, akkor is félni fogok, ha utána megtapsolom magam. Az időt elviszi, ha a facebook oldalamon posztolok egy mosolygós Barcelona képet, de a félelmet nem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyulám, a te félelmed szalonképtelen, xenofób, rasszista és populista egyszerre!

Tessék félni a rezsimtől! Tessék félni a sosem látott szegénységtől! Tessék félni a komfortélmény elveszítésétől! A legsötétebb időktől! A demokratikus intézményrendszer szisztematikus leépítésétől! Ezek a "demokratához" illő félelmek!

Teljesen igazad van. Próbáltam szarkasztikus lenni, nem sikerült. Éppen arra akartam rámutatni, hogy a "demokrata" erők rangsorolják a félelmeket. A migrációtól és a vele szükségszerűen együttjáró terrortól való félelmet bagatellizálják és hiteltelenítik. Aki ezektől fél, azt elnevezik xenofóbnak, meg rasszistának, meg populistának.

Ugyanakkor kötelezővé akarják tenni "demokrata" körökben a "rezsimtől", a szabadságjogok és a demokratikus intézmények lebontásától vagy a legsötétebb időktől való félelmet. Mert azokat kinevezték szalonképes, értelmiségi félelmeknek.

Vendelin drága, hol sütötte meg azt a kerek fejét a nap?

Kedves Bispora!

Szíves engedelmeddel idemásolom azt a válaszomat, amelyet formaegy fórumtársnak is írtam:

"Teljesen igazad van. Próbáltam szarkasztikus lenni, nem sikerült. Éppen arra akartam rámutatni, hogy a "demokrata" erők rangsorolják a félelmeket. A migrációtól és a vele szükségszerűen együttjáró terrortól való félelmet bagatellizálják és hiteltelenítik. Aki ezektől fél, azt elnevezik xenofóbnak, meg rasszistának, meg populistának.

Ugyanakkor kötelezővé akarják tenni "demokrata" körökben a "rezsimtől", a szabadságjogok és a demokratikus intézmények lebontásától vagy a legsötétebb időktől való félelmet. Mert azokat kinevezték szalonképes, értelmiségi félelmeknek."

Mindegy. Nem sikerült. Bocsánat érte.

Az én személyes szabadságomból jelenleg semmi nincs feláldozva, még a "biztonság ígéretét" jelentő, a baloldali-liberálisok által elátkozott kerítés dacára sem. Most is megtehetem, hogy fogom a személyimet vagy az útlevelemet, és szabadon megyek oda, ahová kedvem tartja.

A mindenféle dokumentumok, személyazonosítás nélkül a kontinensen keresztül-kasul flangáló migránsok szabadságát tényleg "feláldozza" a kerítés, de ezért - szíves engedelmeddel - nem ontok könnyeket.

A nyugati terrorcselekmények vétlen áldozatainak pedig nem "csak" a szabadságát, de egyenesen az életét áldozták fel azok, akik hamis humanizmusból a migrációt nem biztonságpolitikai, hanem emberi jogi kérdésként óhajtják értelmezni.

De mi van az áldozatok emberi jogaival? Ők, és a hozzátartozóik érjék be pár Je suis... kampánnyal, meg ne féljetek! jelmondattal?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés