Így leszel frusztrált károgó, ha nem vagy fideszes

2017. augusztus 16. 8:51

Balogh Gábor
Alfahír
Még a kormánypárti szavazók közel egyharmada is úgy ítéli meg, hogy összességében nem érte meg a vies vb-t megrendeznünk.

„Még a kormánypárti szavazók közel egyharmada is úgy ítéli meg, hogy összességében nem érte meg a vies vb-t megrendeznünk – derült ki az Iránytű Intézet pár napja, a Magyar Nemzetben nyilvánosságra hozott kutatásából. Az összes megkérdezettnek pedig majdnem 60%-a vélekedik így. Az aktuális fideszes propaganda útmutató szerint ők nem csak hazaárulók, de sérült lelkű, megkeseredett emberek is, akik saját kudarcos életüket vetítik ki e nagyszerű nemzeti sikerre. A Habony Művek ezúttal (sem) gyártotta le a spanyolviaszt: a bolsevik agitprop ugyanezt harsogta az ötvenes években.

Voltam a Duna Arénában, és életem legnagyobb sportélményei közé tartozik, hogy láttam Cseh Lacit és Kenderesi Tomit a hatodik-hetedik helyről az első-másodikra feljönni. Igaz, csak egy elődöntő volt, de mi, ott tízezernyi magyar, úgy tomboltunk, szurkoltunk, és ünnepeltünk, mintha Minden Idők Úszódöntője lett volna. Nem kételkedem benne, hogy a többi futam is hasonló extázisban telt.

Ez a felemelő érzés nagyon jól jött az országnak. Amit viszont ennek ürügyén kiloptak a zsebünkből, az meg nagyon fog hiányozni. 

Mert, ami engem illet, a legszebb pillanatokban sem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy mi a bánatért kellett ezt ilyen irgalmatlanul sok pénzből megcsinálni? Miért került Budapesten nyolcszor annyiba egy műugró torony, mint két évvel ezelőtt Kazanyban? Vagy miért jöttek ki a 2013-as barcelonai vb szervezési költségei negyedannyiból? (És akkor a magyarországi beruházásokat nem is számítottuk bele, hiszen a katalán fővárosban korábban már volt olimpia és vizes vb is, tehát ott nem nagyon kellett új létesítményeket felhúzni.) Az Iránytű felmérése azzal a megnyugtató érzéssel tölt el, hogy nem vagyok egyedül ezekkel a kellemetlen, eretnek kérdésekkel. Mert, ha csak kormánypárti médiából tájékozódnék – lassan úgyis alig lesz már más – akkor szégyenemben az íróasztalom fiókjába bújhatnék az, boldog, elégedett dolgozó nép elől, ahol csak én, és maroknyi hazaáruló károgó képtelen a felhőtlen örömre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Éhes kutya lerágott csontot rág esete.

Szánalmas. Minden kérdésedre találsz választ, de olvass is barátom, ne csak írj!

Ez a firkász még Csuhaj Ildikót is kenterbe veri.....pedig nincs könnyű helyzetben.

Azt körülbelül ma még senki nem tudja, hogy a rendezés mennyire érte meg vagy mennyira nem. (Pusztán anyagilag.)
Azt eljövendő évek idegenforgalmi növekménye mutatja mejd meg. Akik itt voltak láthatták a gyönyörű környezetet, a biztonságos viszonyokat és a barátságos embereket. Ennek hírét viszik, a médiában megforgott az ország, Budapest és a Balaton neve (ezúttal pozitív értelemben.)

És akkor a nemzetpolitikai pozitívumokat nem vesszük figyelembe, az elkészült létesítményeket és felújításokat amelyeket élvezünk nem számoljuk.

Az újságíró urak csak úgy beszélnek, hogy "mennyibe fájt" nekünk a rendzvény. Egy beruházás nem fáj, csak annak, aki a beruházás hozadékát céljaival ellentételesnek ítéli. Nevezetesen jó híre kél az országnak: az nekik nem jó (az ellenkezőjén dolgoznak éevel őta).
Stb.,stb.

Válaszok:
Schollander | 2017. augusztus 16. 10:18

Ez az!
Ez a helyes szemlélet,
hiszen ennek alapján BÁRMEKKORA költségű világverseny rendezésébe
nyugodtan bele lehet vágni.

A kiadásokat kifogásolóknak meg
csak azt kell mondani:
"ma még senki nem tudja, hogy a rendezés mennyire érte meg vagy mennyira nem. (...)Azt az eljövendő évek idegenforgalmi növekménye mutatja majd meg."
És kész.

Erősödik a büszke jobban teljesít!

A veled ellentétes véleményen lévő szidalmazása
nem ellenérv.
Azzal csak a vitabéli saját gyöngeségedet bizonyíthatod.
Sikerült.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés