Tudatos választási csalásra készül a Fidesz

2017. június 26. 7:37

Ujhelyi István
MSZP
A hatalmuk megtartása érdekében készek tovább merülni a törvénytelenség bűzös mocsarában.

„Nem elég, hogy a Fidesz folytatólagos alkotmánysértést és törvénytelenséget követ el a jelenlegi választási szabályok életben tartásával, de – mint azt Semjén Zsolt általánosságügyi kormányfő-helyettes nyilatkozatából tudjuk – a hatalmuk megtartása érdekében készek tovább merülni a törvénytelenség bűzös mocsarában.

Azt az EBESZ hivatalos jelentése már 2014-ben is megállapította, hogy az egypárti támogatással áterőszakolt választási rendszer és a választási eljárási szabályok, valamint a médiakörnyezet aránytalan előnyt biztosítottak a kormánypártoknak, vagyis már a legutóbbi választási eredmények sem voltak tisztességesek. Az egyik legordítóbb törvénysértés, hogy a Fidesz nem biztosítja a sok százezer külföldre vándorolt magyar egyenlő választójogát, ugyanis míg az újonnan állampolgárságot szerző határon túli magyarok könnyített módon levélben is szavazhatnak, addig sok százezer magyar csak legtöbbször megközelíthetetlen távolságban lévő konzulátusokon teheti meg ugyanezt, személyesen. Legutóbb a kvótanépszavazás idején derült ki egyértelműen, hogy a Fidesz ezzel kapcsolatos érvelése szimpla hazugság: a kormánypártok egyszerűen ki akarják zárni a vélhetően velük szemben kritikusabb tömegeket abból, hogy beleszóljanak az ország sorsának alakulásába. Semjén Zsolt legutóbb már arról beszélt, hogy még inkább meg akarják könnyíteni a hamarosan közel egymillió új állam- és választópolgár szavazását, ezért felmérik a bürokratikus akadályokat; így például a jövőben nem lesz kizáró ok, ha az érintett szavazó nem tudja az édesanyja nevét. Nem vicc, ilyen »technikai nehézségek« kiküszöbölésére is kész a kormány, csak azért, hogy egyetlen, reményeik szerint őket hatalomban tartó határon túli szavazat se vesszen el. 
 
Miközben tehát készek bármilyen módosításra, finomhangolásra, további könnyítésre a választási szabályok kapcsán, addig továbbra is fenntartják azt az alkotmányellenes állapotot, amely indokolatlan különbséget tesz kivándorolt, külföldön dolgozó (és milliárdokat hazautaló, ezzel a magyar gazdaságot támogató) magyar állampolgár és az újonnan állampolgárságot szerző, a közös teherviselésből kevesebbet vagy semmit sem vállaló határon túliak között. Mondjuk ki: ez a különbségtétel tudatos, előre megfontolt szándékból elkövetett választási csalás, amelyhez ráadásul a választási szervek rezzenéstelenül asszisztálnak. 
 
A képviselői honlapomon már többezren aláírták azt az online petíciót, amely a kivándoroltak egyenlő szavazati jogának biztosítását követeli: érkeztek támogató szignók Európa különböző szegleteiből, de az Egyesült Államokból és Ausztráliából is. Ezt a sokezer embert nézi semmibe a magyar kormány, amikor fenntartja a törvénytelen állapotot. Orbán és a Fidesz retteg attól, hogy a gyűlöletguruk stratégiája mégsem működik és jövő májusban a Botka László vezette új baloldali többség elsöpri őket a hatalomból; ezért készek minden törvénytelen és erkölcstelen eszköz használatára. Az illiberális rezsim bukása után mi vissza fogjuk állítani az egyenlő szavazati jog garanciáit és visszaadjuk a kivándorolt magyarok becsületét. 
 
A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Száznegyvenhatodik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A hatalmuk megtartása érdekében készek tovább merülni a törvénytelenség bűzös mocsarában. "

Ez olyan szép, hogy megjegyzem.

Azokat, akik onkent hagytak el ezt az orszagot, minek hasonlitani azokhoz, akik a hatar onkenyes ide-oda tevesevel kerultek ki innen?
Ahogyan latszik, Ujhelyi Botkaek levelszavazatokkal csalnak el a valasztast- mas remenyuk nem maradt.

Tolvaj kialt tolvajt!

Kongasd csak a harangokat, Pesta! Minden egyes kongatással emlékezteted az embereket arra, hogy még véletlenül se szavazzanak rátok.

Aztán a kongatások közötti szünetben higgadtan olvasd el a saját irományodat. Amelyből csak úgy süt a hazugság, a gyűlölet és a düh.

Amúgy "európai demokrata" módra.

Szóval több ezer hozzászólásnyi időt rá tudsz áldozni a kormány ekézésére, de azt két-három órát, amit kocsiban kellene tölteni, már nem szánnád rá a kormány leváltására? Érdekes...

Újhülyéknek maradnak a puccsok, a Vörös Hadsereg, a kommün, terror meg a trükkök százai.

Válaszok:
pollip | 2017. június 26. 10:08

Mindig magukból indulnak ki, amikor lopásoznak, korrupcióznak, választási csalásoznak.

"Nekem pont szerencsém van , mert Bernből lehet szavazni, de St Gallenből vagy Genfből a faszomnak se volna kedve több 100 km-t utazgatni...."

És Újhülyére szavazol?

...és az olaf-levél:-)))))))))

Készítse őket szavazásra a tisztelt ellenzék is. Mondjuk programmal, vízióval, hiteles képviselőkkel, jövőképpel, satöbbi.

Ki tiltja meg?

Ha meg egy nyugati kivándorolt magyarban nem ég annyira a kormányváltás tüze, hogy hajlandó legyen a konzulátusig elfáradni leadni a szavazatát, akkor hol van a kormányváltó hangulat?

Egy-két órát rá lehet áldozni a "rezsim" megbuktatására, nem? Vegyétek úgy, mintha tüntikére mennétek.

Ez jogos. Tegyék lehetővé a levélben szavazást a nyugatiaknak is. Azt hiszem, földcsuszamlásszerű változásokat nem fog hozni a választási eredményben.

Újhelyi a sztahanovista cikkíró...Attól ilyen röhejesek az írásai , hogy nem akkor publikál , amikor valódi mondandója van , hanem a "fogadalom" kedvéért . A dolog annál is kínosabb , mert egyáltalán nincs érdemi mondandója , s mégis , már 146-szor kiteregette a saját piszkos szennyesét .

Nincs nagy bizalmad a választási győzelmetekben, ha már most csalást kell emlegetni.

" Száznegyvenhatodik alkalommal kongatom a harangokat,..."

A hallókészülék reklámozásában eredményes, ha süket fülekre talál. Úgy látszik, a vészharangokra ez nem igaz.

Ha van tudatos választási csalás, akkor talán van tudatalatti is, vagy tudatlan is?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés