A Budapest Pride-ra hív a Momentum

2017. június 24. 19:53

Fekete-Győr András szerint számukra alap, hogy nem magánemberként, hanem politikai közösségként is ott lesznek a Budapest Pride-on.

2017. június 24. 19:53

Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Szerintünk ez nem konzervatív vagy liberális kérdés, ez nem egy jobboldali vagy baloldali téma. Ez arról szól, hogy valaki hajlandó-e felismerni, hogy a világ változik. Hogy a környezetünk változik. Ez arról szól, hogy valaki érti-e a 21. századot. És nem, ez nem egy generációs dolog, hiszen még a 80 éves Ferenc pápa is jobban érti ezt, mint egyes politikusaink. Felmerülhet a kérdés, hogy ha ez nekünk nem téma, akkor miért kell mégis elmenni erre a felvonulásra. Azért, hogy ráirányítsuk a kormány figyelmét arra, hogy az, amit ők a családról gondolnak, az idejét múlt, múlt századi és kirekesztő” – mondja Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a videóban, amiben a Budapest Pride-ra hívják szimpatizánsaikat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2017. június 27. 11:48
A szerelem a fajfenntartási ösztönnek ad érzelmi töltést - mivel az ember gyerek igencsak nagy anyagi ráfordítást igényel a szülőktől - az őskorban is így volt- ezért szükséges, hogy az apa és az anya hosszútávú együttműködésének biztosítása érdekében érzelmileg is kötődjenek egymáshoz. Nem véletlen tehát, hogy a sexuális ténykedés folyamán " ölelkezést" kiváltó hormonok szabadulnak fel. - ez általában megfigyelhető az olyan fajok esetében, mely a fajfenntartási stratégiájukat nem - a rengeteg utódból csak megmarad néhány - jellegű filozófiára építik .... Pl az árvaszúnyogok a pete lerakását követően nem sokat foglalkoznak az utódokkal, nincs is szerelem az utódokat létrehozó szülőpár között. - s számos ilyen példát lehet hozni az élővilágból. Na most, tehát akkor leszögezhetjük, hogy a szerelem az nem egy önmagáért való dolog, hanem erősen kötődik az utódgeneráció létrehozásához. Ebből az következik, hogy a természetben a hím és a nőstény egyedek között alakul ki. Attól még, hogy a természetben előfordul homosexualitásra emlékeztető jelenség bizonyos körülmények között, ez nem jelenti azt, hogy természetes is - időnként születnek végtaghiánnyal, vagy fejtöbblettel stb. születő egyedek is, mégsem mondják, hogy az a természetes. Természetes az, ami a faj fennmaradásáért alakul ki, - létezik, mert a fajfennmaradás egy fajnak a természetes célja. Az más kérdés, hogyha valaki elidegeníti a szerelem érzelmet a fajfenntartástól - ugye van ilyen, el kell a társadalomnak fogadnia - egyébként tapasztalásom szerint el is fogadja. De azért provokálni vele még sem kellene. Mondhatni, hogy MAGÁNÜGY. A társadalmat a permanens elfogadás hisztériájában tartani pedig nem természetes, a legtöbb embert nem is érdekli, hogy a másik mit csinál a hálószobában.....
Biivisz
2017. június 26. 15:42
No, csak kibújt a szög a zsákból. (Ha eddig még nem tette volna .....)
Libakergető
2017. június 26. 14:09
Betegek ezek, csak az a kérdés, hogy az egész nemzedék az?
Szerintem
2017. június 26. 09:13
Nem az váltja ki az ellenszenvet, mert homoszexuálisok. Az magánügy, senkit se érdekel. Hanem az az gátlástalanul erőszakos nyomulás, ahogyan a pride-on viselkednek. Ha heterók vonulnának ugyanígy a belvárosban fényes nappal, a nemiszerüvek még a gyerekek előtt is lóbálva, az pont ugyanúgy visszatetsző lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik