Persányi Miklós: Kitíltják az autókat a Városligetből

2017. június 23. 15:12
Több zöldterületet, bővülő Állatkertet és kitiltott autókat ígért Persányi Miklós, a Liget Budapest projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa az InfoRádiónak adott interjújában. Ígéretet tett arra is, hogy csökkenteni fogják a leaszfaltozott területeket a megújuló Városligetben.

Persányi Miklós miniszteri biztos elmondta, hogy nemcsak a zöldterületek aránya növekszik majd a Városligetben, hanem a Szépművészeti Múzeum környékét is rendbe teszik. Az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette, hogy: „A tömegközlekedésben a Ligetbe kizárólag a 70-es troli beengedését tartjuk lehetségesnek, de azt is a sokkal keskenyebbre vett Zichy Mihály sétányon. Mint ahogy azt sem szeretnénk, hogy a turistabuszok a Ligetben keringjenek, hanem egy sokkal rövidebb útvonalon, a Hősök tere, Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum mögött haladva térjenek majd vissza a Dózsa György útra”.

Az elképzelések szerint a Kós Károly sétány nyomvonala is „bezöldül”, illetve megnövelik a Városligeti-tavat, sőt, tervbe vették a régi gyaloghíd viszaépítését is. A miniszteri biztos szerint ezzel párhuzamosan zajlik a Szépművézeti Múzeum környékének rekonstrukciója is, ami év végére be is fejeződik majd.

A beépítettség csökkentése mellett fontos fejlesztések érintik az Állatkertet is. Nemrég adták át az új kiszolgáló zónát, és jó hír a családoknak az állatos élménypark megépülése, ami a Holnemvolt Park nevet kapja. Az állatorvosi központ bővítése pedig lehetővé teszi majd több ezer mentett állat ellátását is. Persányi Miklós rámutatott arra is, hogy míg az Állatkert területe 2014-ben 10,8 hektár volt, a Vidámpark bezárása nyomán jelenleg csaknem 19 hektáros.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre jobban tetszik ez a liget-projekt. A családi turizmus új központja lesz csodás múzeumokkal, állatkerttel, fürdőzéssel, sétányokkal és remélhetőleg gasztronómiai élményekkel. Egész Európából a csodájára fognak járni. Csak a "liget-védők" kerülik majd el ezt a szörnyű, elrontott, beépített helyet. Majd lepusztítanak maguknak valahol egy másikat.

Mikor fog "bezöldülni" a Ligetet keresztül szelő Kós Károly sétány?
Mert, amíg ez nem történik meg, addig az autók kitiltása csak üres duma.

hülyegyerek ti kinek e a megbízásából írjátok a hülyeségeket?
vagy esetleg valami önszervetődő csoportocska?
(egy kicsit hátha feldobjuk a témát!)

csak megpróbáltam lemenni a hozzám szóló "színvonalára"
akinek, ahogy az itt már szokás egy idő óta, a témával kapcsolatban nincs semmi érve, így inkább a hozzászólóval igyekszik "szellemeskedni"
az ilyenekre már rég nem reagálok, de mivel a Liget mellett lakom, valóban érdekelne a Kós Károly sétány autó-mentesítése, ezért próbálom ébren tartani a témát... akár még egy érdekes, értelmes hsz. is megjelenhet

ja, és ha neked az újabb trükkös fidesz törvény sem segít a megvilágosításban...
szóval, ugye, ami a hatalmat egy csöppnyit is irritálja (plakát) azt előbb le-fekete-festékezzük, majd trükkös törvénnyel megtiltjuk
tájvédelem vagy valami hasonló röhejes ürüggyel

Igen, a Kós Károly főautóúthoz vezet. Ezért olvasom kétkedéssel a Városliget autómentesítését.

Jársz te a városban? Ennyi lefestett, átmázolt plakátot még életemben nem láttam. És még olyan helyeken is, amit csak komoly létrával lehet elérni.
Ez, azonkívül, hogy csúfítja a látképet, tájképet,
igen gyerekes, mert mindenki tudja, hogy mi/ki van a festék alatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés