Magyarázzuk el az ellenzéknek, miért fog ismét nyerni a Fidesz

2017. május 22. 13:43

Dévényi István
Válasz.hu
Nem véletlenül vannak a Mesterházy Attilák és Gyurcsány Ferencek a rendszerben.

„Áll az egész ellenzék kikerekedett szemmel, és nem hiszi el az újabb időközi választás eredményét. Csodálkoznak. Furcsállják. Értetlenkednek. Hiszen visszaléptek. Kvázi összefogtak. Akkor meg?

Az ellenzék először is elhitte, amit főleg a CEU-ért tartott demonstrációkon látott, hogy most komoly kormányellenes hangulat gerjedt. És ez amúgy tényleg így van, mert mondhat a felszínen bármit a kormányzati kommunikáció, valójában meglepte a Fideszt a belföldi és külföldi ellenállás, amivel a CEU miatt szembe kellett nézniük.

Az ellenzék pedig úgy gondolta, hogy ha már ilyen látványos a nép egy részének ellenkezése, akkor változik a helyzet, véget ért a mélyrepülés, indulhat a kormányváltás. Erre itt a Gyulán tartott időközi, ahol a DK és az MSZP-Együtt külön indult volna, de az utolsó pillanatban besoroltak a civil jelölt mögé, erre a Fidesz nagyobb arányban nyer, mint tette azt 2014-ben.

És nem értik.

Segítek picit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A CEU körüli hisztéria teljesen hidegen hagyja a 'zembereket, csakúgy, mint a civilek elleni állítólagos "támadás".

És ennek nem a szolidaritáshiány vagy az iskolázatlanság az oka, és még csak nem is a kádári nosztalgia, mint azt éppen azok szeretik állítani, akik maguk sosem szolidárisak a magyar emberekkel, és akik a kádári elit szellemi, gyakran fizikai leszármazottai.

Egyszerűen a kormányt az említett témákban érő támadások nem hitelesek az emberek szemében. Nem érzik azt, hogy a civilek el lennének nyomva, lehetetlenítve, és a CEU esetében sem éreznek egetverő igazságtalanságot.

Egyszerűbben: inkább hisznek a saját tapasztalataiknak, mint a "hiteles" és "független" sajtónak, médiának.

Kedves István!
Kár ezen rágódnia, mert ugyanaz fog történni, ami 2014-ben történt. A Momentum is éppúgy el fog tűnni, ahogy a Milla eltűnt.
Az esetleges összefogás eredménye is az lesz, ami 2014-ben volt.
Abban pedig téved, hogy a Fidesz nem számított ellenállásra, amely lényegében a kormány megalakulásától kezdve létezik. Nagyon butának és vaknak kellene lenniük, ha az Ön állítása e tekintetben igaz lenne.

1.CEU ide vagy oda , az ellenzék egy impotens banda , összefogva is , meg anélkül is : terjesszenek már elő ezek a pártok végre egy épkézláb és kiértékelhető alternatív programot . Ha majd esetleg megteszik , akkor kiderül , hogy egymással sem értenek egyet , egymást is relativizálják . Akkor már nem lehet kórusban szidni a kormányt , mert egymással is vitában állnak .
2. Tény az is , hogy a Fidesz a korábbinál nagyobb arányban győzött ebben a választókerületben .

"Háborgó ellenzéki barátaim szerint: - Botka demagóg - Gyurcsány hazudik - Juhász feltűnősködik - Karácsonyék be se jutnak a parlamentbe - a liberálisok hülyeségekről pofáznak - az LMP lefeküdt Orbánnak - a Jobbik náci - Pukli áruló - Fekete-Győrék erőszakosak - az internetadós tüntetés nem szólt lényegi kérdésről - a HaHa tüntetése kifulladt - a CEU-s tüntetés csak a buliról szólt - az ellenzék szart sem ér - a civilek szart sem érnek" (Vágó István) Idézi a Ripost.
Egyébként, hogy magamat ismételjem, az ellenzék nem átvenni akarja a hatalmat, hanem lerombolni, ezért nincs programja sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés