A román soviniszták kudarca

2017. május 14. 16:11

Egyúttal a konjunkturális magyarellenességet szinte nemzeti sportként űző román pártok is nevetségessé váltak.

2017. május 14. 16:11
Balog Levente
Krónika

„Jelentős csapást mért a bukaresti alkotmánybíróság a nyelvi jogok ellen tűzzel-vassal küzdő magyargyűlölőkre. S

zerdai ítéletében ugyanis kimondta: nem alkotmánysértő és nem diszkriminatív az a törvény, amely azt rögzíti, hogy azon településeken, ahol egy adott kisebbség számaránya ezt indokolttá teszi, az egészségügyi és szociális intézményekben kötelező az illető kisebbség nyelvét is beszélő személyeket alkalmazni.

Egyúttal a konjunkturális magyarellenességet szinte nemzeti sportként űző román pártok is nevetségessé váltak. Hiszen azt követően, hogy gyakorlatilag elhatárolódtak saját maguktól – hiszen az ellenzéki pártok előbb a parlamentben megszavazták a törvényt, majd ezt követően óvták azt meg az alkotmánybíróságon –, most ráadásul jókorát koppantak, hiszen a taláros testület megállapította: megalapozatlanul emeltek óvást. Az alkotmánybírák ítélete kiemelt jelentőségű egy olyan közegben, ahol az őshonos magyar közösség nyelvi jogai ellen éppen a diszkrimináció tilalmának hangoztatásával próbáltak fellépni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2017. május 15. 15:41
Ettől még a magyarellenességet ugyanúgy nemzeti sportként űzik a román pártok. Mindegyik. A felszín alatt ugyanúgy folyik a kulturális népirtás, mint eddig.
3M..
2017. május 14. 17:19
"A románok a magyarokat fogják rugdosni a jövő évi centenáriumon." "Románia és Erdély egyesülése jövő évi centenáriumának a fő üzenete a magyarok ellen irányul" http://www.vilaglato.info/kelemen-attol-fel-hogy-a-romanok-a-magyarokat-fogjak-rugdosni-a-jovo-evi-centenariumon/ A mások fronton pedig. "Magyar Idők: Sodródik a megsemmisülés felé a kárpátaljai magyarság." http://www.vilaglato.info/magyar-idok-sodrodik-a-megsemmisules-fele-a-karpataljai-magyarsag/ Gratulálunk a "nemzeti" kormánynak, a kárpát-medencei magyarság hamarosan eltűnik mind az anyaországból, mind az elszakított területekről" Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik