Rendőri intézkedés nélkül ért véget a CEU-s tüntetés

2017. április 10. 7:41
Este hét körül fejeződött be a hivatalos CEU melletti demonstráció, de néhány ezren ezt követően az EMMI épületéhez, majd a Fidesz székházához vonultak. Rendőri intézkedés nem történt.

A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték a Közép-Európai Egyetem (CEU) ellehetetlenítése elleni, Parlament előtt tartott tüntetésen résztvevők, melyen több tízezren vettek részt. A demonstrálók arra hívták fel Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt. A tüntetés délután kezdődött Budán, a Várkert bazárnál, onnan vonultak a Lánchídon át, a József Attila és a Nádor utca vonalán a Parlamenthez. A Kossuth Lajos tér gyakorlatilag megtelt tiltakozókkal. 

A szervezők este 7 óra után bejelentették, hogy vége a tüntetésnek, és kérték, hogy mindenki békésen menjen haza. A demonstráció hivatalos befejezése után a tömeg együtt elénekelte a himnuszt és többször is fölemelték világító mobiltelefonjaikat. A tömeg egy része a Kossuth téren maradt. Este 9 óra körül aztán a Kossuth térről több ezren az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Szalay utcai épülete elé vonultak, majd a Nagykörúton a Fidesz Lendvay utcai székháza felé indultak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap késő este közölte: a tömeg egy része a Lendvay utcától az Andrássy úton az Oktogon irányába vonult, ezért a rendőrség lezárta az Andrássy utat a Dózsa György út és az Oktogon között, valamint az Oktogon teret. Ezzel egyidejűleg megnyitotta a Dózsa György utat a forgalom számára. Rendőri intézkedés továbbra sem történt – tették hozzá. 

Az ide átjövő néhány száz tüntető egy része az Oktogonon leült az aszfaltra, majd egy idő után szétoszlott a tömeg.

(MTI)

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Néhányan arra számítottak, hogy lesz egy kis rendőri túlkapás, ami megért volna egy világbotrányt.

:)
Rend, rend, rendes vagy, a rendőrség majd rendet rak

szerintem te valamelyik másik tüntetésen jártál...

Ezúton kérek minden értelmes jobboldali, konzervatív gondolkodású kommentelőt, hogy a Fidesz-papagájok ostoba kommentjeire ne reagáljunk. Mégiscsak szégyen, hogy egy mentálisan sérült ember újabb és újabb hülyeségein rágódunk, és olyanokkal próbálunk vitatkozni, akik vallásos hittel tekintenek rá, és bármit, ill. annak az ellenkezőjét is bármikor, bárki ellen tiszta szívvel, vagy érdekből bizonygatni képesek. Dixi, et salvavi animam meam.

Kíváncsi vagyok szemlézi-e a Mandi a Zeman-interjút a CEU-ról?

http://www.parlamentnilisty.cz..

Ja, ""zsarnok" Apa elleni lázadás kivetülése" :))) Honnan is ismerős ez?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés