Dacian Cioloș

Új pártot alapítana a „román Bajnai”

2017. március 9. 16:33

Politikai mozgalmat alapít Dacian Cioloș volt román miniszterelnök, aki „hiteles politikai alternatívát” akar kínálni a következő választásokra – számol be az Agerpres.ro.

Dacian Cioloș az RFI-nek adott interjújában arról beszélt, hogy olyan civil szervezetet alapít, ami „politikai célkitűzéseket” is felvállal, „amennyiben a politika azt jelenti, hogy törődsz az állampolgárokkal, azzal, ami a társadalomban történik” – idézi a volt román miniszterelnököt az Agerpres.ro. 

Cioloș elmondta, a 2015 és 2017 között fennállt szakértői kormányának több tagja is csatlakozik a hamarosan megalapuló szervezethez. Ők azoknak a gazdasági, társadalmi, oktatási és egészségügyi projekt kivitelezésében segítenek, amelyeket Cioloș-kormány indított el.

Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) korábban kapcsolatban volt Cioloș, de még egyik párttal sem körvonalazódott konkrét együttműködés.

Ha egyszer majd születik valamilyen döntés e tekintetben, azt mindenképpen közölni fogom. Egyelőre semmi nem körvonalazódott, sem a PNL-vel, sem az USR-vel. Komolyan fontolgatjuk egy új politikai mozgalom vagy egy új politikai párt alapításának lehetőségét” — mondta Cioloș. Hozzátette: akárhogy is döntenek arról, hogy kikkel akarnak együttműködni a jövőben, hiteles politikai alternatívát kívánnak felkínálni a következő választásokra. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/109687

Ajánljuk még a témában