Gyülekezési tilalmat vezettek be Molenbeekben

2017. március 2. 13:25
Este 21 és reggel 5 óra között ezentúl tilos lesz háromnál több embernek csoportosulnia Brüsszel Moleenbeek nevű negyedének bizonyos közterületein és egyes metrómegállók környékén. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az utóbbi időben elharapózott a fizikiai és verbális agresszió a tizen- és huszonévesekből álló bandák részéről.

Háromnál több emberből álló csoportokra vonatkozó gyülekezési tilalomról döntött Brüsszel Moleenbeek nevű negyedének önkormányzata a Beekkant városrész környékére vonatkozóan – közölte a La Libre Belgique belga napilap csütörtöki számában.

A közlemúltban elharapódzó fizikai és verbális agresszió miatt, a lakosság nyugalma és biztonsága érdekében hozott intézkedés 21 óra és reggel 5 óra között megtilt mindenfajta gyülekezést a kerület bizonyos területein és egyes metrómegállóinak környékén. A gyülekezési tilalom három hónapig marad érvényben.

A lap információi szerint a városrész nyugalmát zavaró és az aluljárók, metróállomások folyosóinak biztonságát veszélyeztető, 15 és 25 év közötti fiatalok csoportjai között az egyre gyakoribb agresszió és lopások mellett a kábítószer-kereskedelem is elterjedt. 

Françoise Schepmans, a kerület polgármestere elmondta, a város vezetése a helyi rendőrkapitánysággal közösen, lakossági kezdeményezésre döntött a gyülekezési tilalom bevezetése mellett. A rendőrség ismeri a csoportokat és azok tagjait, kezelni tudja a problémát – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

megmondom őszintén, én a zöld gombra nyomtam. nem baj ha nyugati barátaink is saját bőrükön tapasztalják, hogy milyen világ az, ahol nem állhat össze három embernél több, mert jön a rendőr...

annyira nincsenek, hogy az új Peugeot modellek külön extrája, hogy a gyári navigáció az útvonal kiválasztásánál automatikusan elkerüli a no go zónákat. és ezt büszkén reklámozzák is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés