Politikai logika

2017. február 17. 17:25

Stumpf András
Facebook
A Fidesz szereti a népszavazásokat. Amikor a nép szükséges része úgy dönt a fővárosban, hogy népszavazáson akar dönteni az olimpiáról, a Fidesz nem a kesztyűt veszi fel és büszkén, érvekkel áll az olimpia mellé, hanem a pályázat azonnali visszavonását lengeti be.

„A Momentum nem akar olimpiát. Nagyon nem. Nagyon, nagyon nem. Amikor aztán a Fidesz belengeti, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot, a Momentum nem örül és boldog, hogy a lehető leggyorsabban érte el a célját, hanem felszólítja a Fideszt: ne már! Ne vonja vissza!

A Fidesz szereti a népszavazásokat. Nagyon szereti. Nagyon, nagyon szereti. Amikor a nép szükséges része úgy dönt a fővárosban, hogy népszavazáson akar dönteni az olimpiáról, a Fidesz nem a kesztyűt veszi fel és büszkén, érvekkel áll az olimpia mellé, hanem a pályázat azonnali visszavonását lengeti be.

Nos, igen: a politika érdekképviselet.

Elsősorban a politikai csoportosulások önérdekének képviselete.

Itt is, ott is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz, mióta kormányzópárt, nem szereti a népszavazásokat. Kivéve, ha azt a bölcs kormánya kezdeményezi.

Ne birkázz, öcsém!

Nőhetnek a francia esélyek.
Halkan megkérdezem, a francia gazdaság, államháztartás jobb állapotban van, mint a magyar?

Igen, ezért kérdeztem.
Csak nehogy legyen ott valami nagy robbantás.........

A teljes ballib is felelős, hiszen szemenköpték magukat.

NOlimpia. Ez mond valamit?

Nincs semmi baj, Viktor! Az utak, a vasutak, a repülőtéri beruházások beindítását, új szállodák, konferenciaközpontok, sportlétesítmények építését, sok ezernyi munkahely megteremtését, a tömegközlekedés megújítását, az informatika és a telekommunikáció fejlesztését, a csatornahálózat és a szennyvíztisztító rendszer teljes körűvé tételét amúgy is el kellett volna végezni, és amúgy is el akartátok ugyebár végezni, az olimpiától függetlenül is. Holnaptól ugyanúgy lehet ezeken munkálkodni, mintha mi se történt volna.


Persze, persze. 2024-re előre hozták volna a beruházásokat. Így 2040, 2050 körül megvalósulnak. Végülis a kívánságnak megfelelően.

A gond csak az, hogy nem 2015 van hanem 2017. Ha mi az alatt kezdünk el arról népszavazni, hogy akarunk-e egyáltalán olimpiát, mialatt a másik két város maga mellett kampányol és közben ránk mutogat, akkor az erkölcsi veszteséget már a támogatás sem kompenzálja.

Igen, ez a politikai logika egy politikai húzásra.

Az Olimpiát jelen formában és 'most' nem engedheti meg Magyarország, ez pedig az ésszerű logika ha már.

Vonják vissza, minél hamarabb.

Egyre sűrűbben fordul elő, hogy nem értem Stumpf Andrást. (Már nem érzem azonos szellemi mezőben magam vele,mint korábban, bár ez őt nyilván nem érdekli.)

A "politikai csoportosulások önérdekének képviselete" nem más, mint a hatalom megszerzése, illetve megtartása. A politikai taktika. Az érdekek és értékek(!) képviselete csak ezután következhet. A fülkés politikai rendszerekben őszinte és tisztességes módon nem lehet elegendő voksot elnyerni. Manipulálni (is) kell. Miért? Mert az emberek igen jelentős része, nem okos, nem tájékozott, nem racionális, nem sikeres, nem jóindulatú, nem beszámítható, stb. De a vezetők fülkés-voksos kiválasztásával működő mai társadalmakban az ilyen embereknek is ugyanannyi szavuk van, mint az okos, tájékozott, racionális, stb., stb. embereknek.

Ugye azonos a tapasztalatunk, Stumpf úr? Vagy nem? Az öné mi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés