AfD: Schulz mindent megtestesít, ami félrement az EU-ban

2017. január 19. 8:34
Nem hittem volna, hogy egyetlen ember képes legyen ennyire tökéletesen megtestesíteni mindent, ami félrecsúszott az EU-ban, pedig de: Beatrix von Storch, az AfD EP-képviselője is elbúcsúzott Martin Schulztól.

Beatrix von Storch, a német jobboldali populista AfD EP-képviselője a német viccpárti Martin Sonnebornhoz hasonlóan videóüzenetben búcsúzott Martin Schulztól, az Európai Parlament leköszönő német szociáldemokrata elnökétől:

„Önt az EP elnökeként megélni felejthetetlen tapasztalat számomra. Amíg nem dolgoztam együtt önnel a parlamentben, nem tartottam lehetségesnek, hogy egyetlen ember képes legyen ennyire tökéletesen megtestesíteni mindent, de tényleg mindent, ami félrecsúszott az EU-ban. Korábban ugyan voltak kételyeim afelől, nem toljuk-e néha túl az EU-t érintő kritikáinkat, ám ön meg tudott győzni ennek ellenkezőjéről. Eloszlatta minden kétségemet. Azt gondolom, sok euroszkeptikus és eurokritikus képviselőtársam nevében szólok, amikor azt mondom: hiányozni fog nekünk. Komolyan.”

Von Storch úgy látja, soha nem volt olyan könnyű dolguk, mint akkor, amikor az EU állampolgároktól való elidegenüléséről beszéltek a választóiknak, hiszen elég volt csak felmutatni nekik Schulz munkásságát. Az AfD-politikus szerint mára még az EU legnagyobb hívei is elismerik: valami bizony félrement a közös európai projekttel.

„Nagy-Britannia politikusain kívül valószínűleg ön tett a legtöbbet a brexitért. Köszönet illeti önt ezért mind tőlem, mind Nigel Farage képviselőtársamtól” – fogalmazott Von Storch, aki búcsúzni azért nem szeretne Schulztól, hiszen a szocdem politikus a német politikában tervezi folytatni pályafutását. „Az AfD számára a választás évében ez egy különleges ajándék. Önnél jobb ellenfelet el sem tudok képzelni. Én örülök önnek, az egész AfD örül önnek. És reméljük, ön is örül nekünk.”

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nana, gyurcsánynak legalább az érettségijét nem kell keresnie. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés