Az MSZP támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét

2016. december 23. 10:44
Az MSZP vezetése közleményben jelentette ki: támogatja, hogy Botka László szegedi polgármester legyen a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Molnár Gyula, a párt elnöke felkérte Botkát, hogy a következő elnökségi ülésen egyeztessenek a részletekről. A közlemény szerint az ellenzéki tárgyalásokon az MSZP pontosan azt képviselte, amit Botka követel, például közös baloldali listát.

Az MSZP vezetése támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje – tájékoztatta az MSZP Országos Központja közleményben pénteken az MTI-t. Molnár Gyula pártelnök felkérte Botka Lászlót, hogy az MSZP következő elnökségi ülésén tárgyaljanak a menetrendről, tervekről és az ország számára nyújtott programról, ami 2018-ban az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez vezet –tartalmazza a közlemény.

A közlés szerint a szocialisták olyan új baloldali politikát építenek, ami jövőt kínál négymillió szegény és csaknem ötmillió napról napra élő magyarnak a Fidesz-kormány reménytelenségével szemben. Ehhez újabb lendületet ad, hogy Botka László, az MSZP szegedi polgármestere bejelentette: vállalná a miniszterelnök-jelöltséget - hívták fel a figyelmet. Hozzáteszik: az elmúlt fél évben az MSZP más ellenzéki pártokkal tárgyalva pontosan azt képviselte, amit Botka László javasolt: közös ellenzéki listát, a választókerületekben a legerősebb jelöltek indulását és új baloldali politikát.

Ezen politika megvalósítása érdekében minden valós erővel rendelkező demokratikus ellenzéki párttal, a civilekkel és a szakszervezetekkel is egyezségre kell jutni –olvasható a párt közleményében.

(MTI; Fotó: Botka László Facebook)

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

á két hét múlva már más lesz

"négymillió szegény és csaknem ötmillió napról napra élő magyar"
Enyhén szólva is túlzás!

Ha-ha-ha
A dk-nak nem tetszik:-)))))))))

origo:

DK: Botka László jelölése szemben áll az eddigi szocialista javaslattal
MTI2016.12.23. 11:2270

Botka László miniszterelnök-jelöltsége szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt - reagált a Demokratikus Koalíció az MSZP elnökségének bejelentésére.

Ha lenne összefogás a ballibek között ( szerintem nem lesz ), akkor lenne harc, hogy ki legyen a közös minelnök jelölt: GyF, Vona vagy Botka? Úgy tűnik, mindegyik nagyon akarja. Ugyan ma mondta a jobbik, hogy önállóan indul (aztán majd sok apró helyi megállapodással fognak össze a jobbik és a ballib-ezt elképzelhetőnek tartom ).

Pint ez a foto lesz a gáz annak fényében, hogy Szegeden közismert a vnzalma a csinos fiúk iránt. Ez önmagában nem lenne gond, de feleség és gyerekek mellett az éjszakai kalandjai bizony azok.

Az biztos:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés