Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a berlini merényletért

2016. december 20. 21:36
Az Iszlám Állam vállalta fel a hétfői berlini merényletért a felelősséget. A saját hírportálukon megjelent közleményükben az ISIS katonájának nevezik az elkövetőt, akit nem azonosítanak be.

Az Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezet vállalta fel a felelősséget a hétfői berlini merényletért – számol be az Al Jazeera. A német fővárosban a karácsonyi vásár tömegébe hajtott bele egy kamion. A gázolásnak legalább tizenkettő halálos áldozata van és közel ötven sebesültje.

Az ISIS Amaq nevű oldalán vállalta fel az ámokfutást. „Az Iszlám Állam egy katonája vitte véghez a berlini akciót, válaszul a koalíciós országok polgárait célozva” – írta közleményében a terrorszervezet. Ugyanakkor  az ISIS nem nevezi néven az elkövetőt.

 

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Lengyel, csecsen, nem tudjuk az indítékot' kizárva.

Álmodozol.
Az IS és a kiszemeltjei csak eszközök a gépezetben.
Semmi sem szól róluk.
Vannak alapvetések. Az egyik a szemed előtt bontakozik ki.
Kommunikációs trükkökkel elbódítottak egy egész kontinenst.
Az idevándorlók vallása, lelki világa éppen csak azokat nem érdekli, akik megrendezték ezt a véres drámát.
Teljesen mindegy, hogy építenek-e nekik mecsetet, vagy tejben-vajban fürdetik őket, Irr az a lényeg, hogy ne kelljen kimondani nyíltan, hogy az emberek szelekciójára készülnek.
Hülyén jönne ki, hogy azt mondják: nem kellenek az öregek, a betegek és a gondolkodók.
Most még csak osszák a lapokat, a terített betli pedig folyamatos lesz.
Még mindig képes valaki azt hinni, hogy a duma nem a szándékok elfedésére, hanem felfedésre PC. ?

Vállalták, mert ez jó reklám.
Tavaly a nizzai merényletet is vállalták, pedig az elkövető egy homoszexuális prostituált volt, vagyis aligha az ISIS elveit vallotta.

Nem téged szedtek fel, miután széttaposott a kamion. Így aztán neked nem jelent semmit, hogy a karácsonyi ünnepre, vagy a francia nemzeti ünnepre időzített terrorakciók hadüzenetet jelentenek az európai kultúra számára. Te csak nyomod az idióta, polkorrekt szöveget, mert számodra ez helyettesít mindent. Észbelileg, érzelmileg egyaránt.

Ezek szerint te úgy gondolod, a fennkölt liberális eszék terjesztésbe, gyakorlásába belefér néhány száz halott, mint járulékos veszteség. Mondhatnánk azt is, hogy természetes, hiszen első a másság tisztelete, meg a politikai korrektség.

Kerül, amibe kerül.

Szerinted az egész csak mennyiségi kérdés? 12 halott, ennyi belefér a liberális világkép terjesztésébe, a másság szeretetének hirdetésébe. És belefér az eddigi, közel 300 áldozat is.

Így gondolkodtak a kommunizmus terjesztői is. Számukra százezrek élete is elvehető volt az ügy érdekében. Remélem, a liberalizmus terjesztői nem jutnak el idáig.

És még valami. A Charli Hebdo után még megrendezték azt a gusztustalan felvonulást Párizsban, mert ott úgymond a sajtószabadságról volt szó. A brüsszeli, párizsi, berlini áldozatok már csak semmitmondó, szenvtelen, lapos dumákat érdemeltek. Hozzátéve mindig a betolakodókat mentegető kötelező mantrákat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés