Fideszes helyett független polgármestere lett Tiszabereknek

2016. december 19. 11:24
A korábbi fideszes polgármester, Kónya Géza lemondása miatt tartottak időközi választást a 700 lakosú Tiszabereken vasárnap, melyet végül a függetlenként induló Nagy Gábor nyert meg, pedig a Fidesznek ezúttal is volt polgármesterjelöltje.

A független induló, Nagy Gábor nyerte az időközi polgármester-választást a szatmári Tiszabereken vasárnap – közölte az előzetes eredményt a Rozsályi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője az MTI-vel. Nadimovné Adorján Ildikó elmondta, hogy négy induló közül a független Nagy Gábor 156 szavazatot kapott, míg a második helyen végzett Sztolyka Jánosra, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség jelöltjére 120-an szavaztak. A harmadik helyen a szintén független Juhos Zoltán végzett 89, míg a negyediken Pásku Károly, a Magyar Munkáspárt jelöltje egyetlen szavazattal.

A választáson a szavazásra jogosult 534 helyi lakos közül 373 adta le voksát, így a részvétel 69,85 százalékos volt. Érvényesen 366-an szavaztak, hat voks érvénytelen volt, egyet pedig nem találtak a szavazóurnában, valaki magával vitte a szavazólapot.

Az időközi polgármester-választást azért tartották a 700 lakosú, Fehérgyarmathoz közeli Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, mert a korábbi polgármester, Kónya Géza (Fidesz-KDNP) lemondott tisztségéről. (MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Borzasztó Fideszes vereség hogy az 500 valahány lelkes településnek nem fideszes hanem független polgármestere lett.

Azonnal le is mond a kormány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés