Románia bevörösödött

2016. december 12. 16:40

Demeter Szilárd
Mandiner
Nem történt semmi, Románia visszatért a természetes állapotába.

Románia bevörösödött, kivéve a közepét, ott a komcsi világ kilyukad, és még Szatmár is menthető.

Csak emlékeztetőül: a román szocik Iliescu-fiókák, a marosvásárhelyi Fekete Márciustól a bányászjárásokon át, az ország szétlopásán, regionális vörös bárók hálózatának kiépítésén, a korrupció életgyakorlattá emelésén keresztül a plagizátorok, köztörvényesek főhatalomba juttatásáig már sok gazemberséget elkövettek. (Jellemző, hogy a jelenlegi pártelnököt is elítélték már választási csalás miatt.)

Ha az amerikai adminisztráció úgy dönt, hogy nem fújja tovább a passzátszelet a Korrupcióellenes Főügyészség (DNA) vitorlájába, akkor annak az intézménynek annyi, és erre elég nagy az esély.

Annál is inkább, mert Brüsszel keblére fogja ölelni a leendő szocialista vezetést (az elvtársi összetartozás-érzeten túl megpróbálják az érdekszférán belül tartani a hagyományosan Moszkvához lecsatlakozó román vörösöket), szemet hunynak minden fölött, ahogy erre is volt példa már korábban, oszoljunk, kérem, nincs itt semmi látnivaló.

Csekély vigasz, ha vigasz egyáltalán, hogy az RMDSZ többnyire jó viszonyt ápolt az elmúlt évtizedekben a jelenlegi nyertesekkel, Verestóy és Hrebenciuc összehajolnak, kéz kezet mos alapon kicentizik majd, mi jár az erdélyi magyaraságnak, ebből Isten druzsbája leveszi a vámot, oszt' jut, ami jut.

Szóval nem történt semmi, Románia visszatért a természetes állapotába. Ezt visszarendeződésnek azok fogják nevezni, akik elhitték, hogy a puliszka is robbanhat, lehet az országból normális hely.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Románia bevörösödött"

A romániai liberálisok is bevörösödtek a méregtől.

Nacionalizmus: "Magyar seggbe magyar lófaszt!"

Sovinizmus: "Minden seggbe magyar lófaszt!"

Internacionalizmus: "Minden lófaszt magyar seggbe!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés