Tragikus tévhit

2016. november 29. 8:40

Avar János
Népszava
Ahogyan 2000-ben a Gore alelnököt szintén balról bíráló, és a harmadik párti Naderre szavazók hozták be végső soron ifjabb Busht a Fehér Házba, most a Hillary jelöltségén háborgók segítették akaratlanul a jobboldali győzelmet.

„Tartja magát a mítosz, hogy a demokraták jobban tették volna, ha Trump ellenében Hillary Clinton helyett Sanders szenátort állítják elnökjelöltnek. Az érvelés szerint az elitellenességet balról meglovagoló vermonti politikus biztosan nyerhetett volna. S hogy a felmérésekben mindvégig sokkal jobban szerepelt Trumppal szemben. A szokásos »mi lett volna, ha« jellegű felvetéssel nincs értelme vitába szállni, ámde ez olyan tragikus tévhitnek bizonyult, amely alighanem perdöntő szerepet játszott az elnökválasztás kimenetelében.

Kimutatható, hogy nagyon sok Sanders-hívő tagadta meg voksát Hillarytól, adta harmadik párti jelöltre, vagy éppenséggel – például Michigan államban – az elnök rubrikáját üresen hagyva szavazott a listán lévő összes többi demokratára. Ismétlődött a történelem: ahogyan 2000-ben a Gore alelnököt szintén balról bíráló, és a harmadik párti Naderre szavazók hozták be végső soron ifjabb Busht a Fehér Házba, most a Hillary jelöltségén háborgók segítették akaratlanul a jobboldali győzelmet. (...)

Sanders kedvező felmérési mutatóit tehát az magyarázza, hogy őt sem balról, sem pedig – a vele nem is törődő – jobbról nem támadták. Elnökjelölése esetén ő vált volna a – Clinton-ellenes kampányból megismert – gátlástalan gépezet céltáblájává. A Newsweek munkatársa bele tudott nézni a republikánusok Sanders ellen készített dossziéjába, s azt bizony brutálisnak minősíti. Egy fiatalkori novella, amelyben a megerőszakolt nő élvezi a vele történteket; áramlopás a szomszédból munkanélkülisége idején; szenátori szavazat a vermonti nukleáris hulladék texasi terítésére a hispanók lakta térségben. S videók Castro kommunista Kubájának dicséretéről, vagy amint tapsol Nicaraguában, miközben a sandinista tömeg harsogja, hogy »halált a jenkikre!«. S a riporter négy további videót nem is láthatott. Ha netán tényleg Sanderst indítják, a demokrata jelöltnek aligha volna most – az elektori veszteség ellenére – bő kétmilliós szavazati többsége. Ami gyógyír a baloldal vereségére és árnyékot vet a jobboldali győzelemre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így megy ez, Avar elvtárs. Demokrata vereség = az emberek bedőltek az aljas, hazug, gonosz és buta jobboldali lejáratókampánynak, az ördögi indulataik által vezérelve szavaztak a feddhetetlen, becsületes és intelligens demokrata jelölt ellen.

Demokrata győzelem = az embereknek elegük lett abból, hogy az aljas, hazug, gonosz és buta jobboldali kormány kihasználja, megalázza és becsapja őket, felébredtek, győzött az igazság.

http://444.hu/2016/11/10/avar-..

Valójában ez a baja Avarnak, Hillary verségével eladhatatlanná vált a könyve.

"Holott a kiszivárogtatott demokrata elektronikus levelek majd mindegyikének idén májusi dátuma volt." - írja Avar János.

Ezzel szemben:

"A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) újabb, eddig nem ismert, csaknem 15 ezer Clinton-emailt talált; a külügyminisztérium vizsgálódik.

Az FBI, csaknem egy évig tartó nyomozás után, újabb, olyan elektronikus levelekre bukkant, amelyeket sem Hillary Clinton, sem az ügyvédjei nem adtak át a nyomozó hatóságoknak. Azokról a hivatalos levelekről van szó, amelyeket Clinton külügyminiszterként írt, és a saját, magánszerverén küldött el.

Összesen 14 ezer 900, eddig rejtve maradt levélről van szó."
http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Idén májusban már nem volt külügyminiszter. Így a levelek többsége nem idén májusban van dátumozva, hanem sokkal korábban.

Az okok és a valós folyamatok teljesen lényegtelenek, ugye Avar ?
Nos ezért érdemlitek meg, hogy elhajtasnak benneteket, ahol csak lehetséges.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés